Start Strona klubowa Kalendarz imprez Sklep Porsche Polska
Nazwa użytkownika Hasło Zapamiętaj mnie Zarejestruj

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 129 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł:
PostNapisane: 19.02.2008, 17:06 

jak ja zegniesz w reku masz gratis :wink: a na powaznie to chyba nie ma lepszego producenta niz wiecherst sport jezeli chodzi o rozpórki w europie , te co sprzedaje sa od nich własnie tyle ze kupuje jako surówke i tu skrecamy i polerujemy ...,dodatkowo nie wszystkie sa płaskie jak te do 944 sa tez rurowe i carbonowe nie mam pojecia kto mógł cos takiego powiedziec ,ta sama firma wykonuje klatki z podobnych materiałow atestowane i fotele rowniez z homologacjami ,nie sadze aby niemiecki produkt od firmy z wieloletnim stazem w sporcie wyczynowym był kiepski ,to nie jest korea lub inne z ebay , powiem tak nie znam lepszego producenta w europie na wyzej wymienione rozpórki ,maja tez bardziej zaawansowane tzn aluminium i na to kłada kevlar ale do porsche nie sa dostepne ,mysle ze ktos powiedzial cos głupiego i idzie w swiat ... albo miał jakiegos konkretnego dzwona to nie ma sie co dziwic róznie bywa :roll: zapraszam na strone http://www.wiechers-sport.de/

Tytuł:
PostNapisane: 19.02.2008, 17:08 

jurek968 napisał(a):
Napweno miałbyś zbyt na coś lekkiego zamiast tylnej klapy do 944/968....

i takich sugesti sie spodziewam, od dzis zaczne przeszukiwac ...

Tytuł:
PostNapisane: 19.02.2008, 17:51 

Dawid - dzięki za odpowiedź :)

Tytuł:
PostNapisane: 19.02.2008, 20:54 

dyfuzory, spojlery i zderzaki S2 :) a nawet komplety wykładzin wewnetrznych do 944 (na ebayu brak w chwili obecnej, sa tylko do 928), rolety do bagaznika itp

Tytuł:
PostNapisane: 19.02.2008, 20:59 

dywany wykładziny i rolety kupisz w servisie ,to sa czesci zamienne ,co do spoilerów zderzaków to szukam dobrego producenta nie jakis byle garazyk tylko takie aby wszystko pasowało idealnie z najlepszych materiałow i precyjzja wykonczenia

Tytuł:
PostNapisane: 19.02.2008, 21:41 

Nr klubowicza: 094
trzymam kciuki za firme Dawida. Dzis przymierza sie do starszych modeli ale w przyszlosci moze tez beda 996 i 997. W Polsc dzis mamy juz kilka autoryzowanych serwisow i dostarczyciela czesci np: teile.pl. Z czasem konkurencji mam nadzieje bedzie przybywac ale mysle, ze firma Dawida pozycjonuje sie inaczej. Brak takiej firmy tuningowej Porsche, ktora uzupelni standardowa oferte.
Moze sie myle ale na dzien dzisiejszy nie ma u nas zadnej profesjonalnej firmy. To skandal, ze w calym kraju nie ma ani jednej firmy, ktora ustawi profesjonalnie zawieszenie. Dla mnie to nie do pojecia.
Trzymam kciuki za Dawida.

Oto cytat z forum zagranicznego:
"I would NOT take it to the dealer. To get a proper alignment and CB, find a respected race shop. I have no idea who could do that work in New Mexico but start a new thread about shops in your area."

To norma w rozwinietych krajach, ze sa serwisy dla standardowych klientow, ktory interesuja bagazniki na narty, felgi itp oraz garaze uzupelniajace sportowa oferte.

Tego nam trzeba aby usatysfakcjonowac bardziej wymagajacych klientow oraz pokazac nowe mozliwosci tym jeszcze ich nie swiadomych.

in: Rally,Mezgers
Nobody is born a legende, you race to become one.

Pucharek PCP 2007,2008,2009,2010,2023r.
Carting Cup PCP 2015r.
----------------------------------------------------
Futuresolar OZE, fotowoltaika, pompy ciepla.
https://futureoze.pl/

Tytuł:
PostNapisane: 19.02.2008, 23:21 

no tak w serwisie... ceny tez serwisowe...

Tytuł:
PostNapisane: 20.02.2008, 0:10 

Igor napisał(a):
dowiadywałem się o te rozpórki i opinie są podzielone... ponoć zginają się po mocniejszym ściśnięciu w rękach...

Przypuszczam, że wiem o czym pisze Igor - miałem taką rozpórkę w rękach. Sygnowana była napisem Wiecherst, bardzo ładnie wykonana, polerowane aluminium, jeśli dobrze pamiętam kosztowała coś koło 300 zł (ale nie dam sobie nic uciąć). W przekroju była jak spłaszczona rurka, takie płaskie jajo (nie wiem jak to obrazowo opisać).
Problemem tej rozpórki było to, że postawiona pionowo, oparta jednym końcem o podłoże, naciskana z drugiej strony po prostu się uginała. W ten sposób łatwo dało się zbliżyć jej końce o ok. 5 mm - tak na oko. Spokojnie dało by się więcej, ale nie naciskaliśmy zbyt mocno, bo nie chcieliśmy jej zniszczyć - już wtedy była przeznaczona do oddania sprzedawcy.

Zaznaczam, że nie piszę tego, by robić złą reklamę - zwracam tylko uwagę, że można na coś takiego natrafić, a to co słyszał od kogoś Igor (nie ode mnie) nie jest wyssane z palca.
Przypuszczam, że mogła to być jakaś podróbka, bo nie podejrzewam by Wiecherst świadomie markował taki wyrób.

pzdr
jacek(pilatus)

Tytuł:
PostNapisane: 20.02.2008, 0:36 

w takim razie proponuje kupowac rozpurki o kształcie rurowym tez takie mam lub cevlar , wiadomo nie ma nic za darmo im bardziej slidne tym drozsze nawet wiecherst ma własnie kilka rodzaji tansze i drozsze , mysle ze opowiadacie o tym samym przypadku

Tytuł:
PostNapisane: 20.02.2008, 0:40 

a jezeli kto chce naprawde profi ,to musi byc stalowa bo kazda inna bedzie pracowac i musi byc własnie w taki sposób montowana

http://allegro.pl/item315600450_porsche ... dnie_.html

Tytuł:
PostNapisane: 21.02.2008, 15:25 

Rozpurka tak jak kazdy inny element zawieszenia ma za zadanie pracowac, zalezy tylko czego oczekujemy po danym elemencie. Mozna miec sprezyny tak twarde jak kamien lub bardziej miekkie. Te pierwsze sa super ale na idealnie plaska nawierzchnie, jednak na gorszej auto bedzie poprostu tracic przyczepnosc. W kalibracji zawieszenia to chodzi o to by miec optimum, co nie znaczy najtwardsza mozliwa opcja... Polecam do zabawy w takie eksperymenty LFS demo w necie za free, a mozliwosci zabawy z wieloma elementami zawieszenia. Oczywiscie profesionalnie to Adams...

Fajnie ze sie David rozwijasz!

Tytuł:
PostNapisane: 21.02.2008, 16:20 

Abelard napisał(a):
Rozpurka tak jak kazdy inny element zawieszenia ma za zadanie pracowac

No niestety nie mogę się z tym zgodzić. Rozpórka ma być sztywna jak hmm.. prącie konia? ;)

Przy okazji wyrażę swoje zdanie na temat rozpórek Wiechersa, ponieważ miałem przyjemność zamówić, a potem zwrócić ten 'towar'.
Początkowo Wiechers używał grubego płaskownika, który podejrzewam mógł jeszcze spełniać swoje zadanie, jednakże od jakiegoś czasu używa tak cienkiego materiału, jakby walec po tym przejechał, co niestety odbiło się na sztywności. Powiem jeszcze inaczej, rozpórka tej firmy zatraciła w ten sposób swój pierwotny sens i może służyć jednynie jako element ozdobny.. :roll:
Dawid zapewne się ze mną nie zgodzi, ale każdy kto oglądał tą rozpórkę podzielił moje zdanie na ten temat. Rozpórka gnie się w rękach niestety, więc moim zdaniem nie spełnia swojego zadania. Jest tylko jedna ewentualność - rozpórkę kupowałem poprzez pośrednika, firmę tuningową - istnieje możliwość nieuczciwego sprzedawcy, jednakże moja rozpórka wyglądała identycznie do tej ze zdjęcia poglądowego. Pytanie którego typu rozpórkę oferuje Dawid - z cienkiego płaskownika, czy grubego.. :!:

Tytuł:
PostNapisane: 21.02.2008, 19:13 

mam w ofercie 4 rózne modele ropórek ( materiał) ,watpie tez aby ktos podrabiał ten towar w pl , w koncu porsche jest zbyt mało aby to produkowac ,zreszta ceny nie sa zabójcze mysle ze miales orginał ,a co do twardosci mam np w supra tt rozpórke cusco wiodacy producent z jap zawieszen i rozpórek,duza sprzedaz za oceanem i nie tylko ,czytajac wasze posty zrobiłem podobny test pionowy gdyz ona tez jest z plaskownika i tez sie minimalnie ugina ,mysle ze kazda oprócz rurowych lub stalowych bedzie tak pracowac ,wyjatkiem tez jest carbon/kevlar , co do naprezen to uwazam ze nawet taka najtansza daje wiekszy opor na przeciazeniach niz jej brak !! a ponizej foto z nowej dostawy ,jest tam płaska do 944 innych nie ma ,rurowa do 930 i inne z regulacjami i bez

Nie masz wystarczających uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego postu.

Tytuł:
PostNapisane: 21.02.2008, 19:21 

a dla przykładu sa i takie typowo wyczynowe mozesz z całej siły przywalic jedna z nich w mór i reka ci szybciej odpadnie ,mozna ja tez oprzec o sciane i walic młotem i tez nic ale cena juz inna ,dla kazdego cos dobrego i tak jak jeden z przedmówcow napisał nie kazdy potrzebuje cos takiego to takjak z zawiasem kwestia indywidualna ,zeby nie ciagnac tematu mozecie załozyc inny watek typowo o rozpórkach ,ten watek ma na celu przedstawienie oferty

Nie masz wystarczających uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego postu.

Tytuł:
PostNapisane: 21.02.2008, 19:26 

od dzis tez w ofercie kaski sparco w cenie 450zl , i jeszcze jedno odnosnie płaskich rozpórek wiecherst ,moze sa elastyczne ale widziałem gdzies fotke gdzie rozbite auto jest wyciagane dzwigiem pasami przywiazanymi do rozpórki przedniej a tył za koła i nie pekła auto 1700kg !! mozliwe ze sie wygiela ale dała rade i nie pekła

Tytuł:
PostNapisane: 22.02.2008, 23:14 

który model? Sparco Club?

Tytuł:
PostNapisane: 23.02.2008, 14:56 

mam wszystkie w ofercie ale mówiłem o najtanszym ...

Tytuł:
PostNapisane: 25.02.2008, 11:16 

Witam,
Po pierwsze dziękuję - rozpórkę dostałem i zamontowałem
Dla przypomnienia w 911 (964) - płaska - regulowana - aluminium
Po drugie - wiedziony komentarzami z forum próbowałem zginać, łamać...
I tylko zrobiłem sobie krzywdę... :)
Nie chciała sie cholera ugiąć nawet o milimetr... :)

pozdr, Jacek

Tytuł:
PostNapisane: 25.02.2008, 12:31 

bardzo mnie cieszy opinia zwłaszcza ze klubowicza ,mi samemu nie wypada opisywac własnych testow własnego towaru ,ale teraz juz chyba nie musze :)

Tytuł:
PostNapisane: 13.03.2008, 15:54 

za 10 dni spodziewam sie dostawy kilku kompletow białych kierunkowskazów do 944 s2 944 turbo/s ,jezeli ktos jest zainteresowany prosze na meil , moze trzeba bedzie zamowic wiecej a tak bym mial jeden koszt wysylki ... wygladaja swietnie zwłaszcza na ciemnych lakierach

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 129 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]