No cóż w garażu zawitał nowy gość: białe 944. Na razie oswajam zwierzę
Sam też się przyzwyczajam i będę tu pisał o tym co się z nim będzie działo i dzieje. Taka kronika...
Autko przyjechało z Warszawy od forumowicza. Stan niezły jak na '89 rocznik.
Pierwsze spostrzeżenia i zadania:
-regeneracja hamulców przód i tył- co prawda przepędziłem dzisiaj pierwsze kilometry i hamulce coraz lepsze, zobaczymy ale tarcze i klocki i tak wymienię
-poduszki pod silnikiem -ewidentnie wibracje na wolnych obrotach i znikają > 1500 rpm
A teraz szczegółowo po 3 dniach zabawy:
karoseria: prawy błotnik do naprawy - delikatnie
cały samochód będzie lakierowany na jesień
auto proste - szpary fabryczne, dobra substancja.
zawieszenie: no tu rewelacja pakiet M030 bez zastrzeżeń. Może na tył też pójdzie skręcane z helperami?
szyby : od strony kierowcy porysana - do wymiany
tylna klapa: trochę detailingu może nowe ramki?
skrzynia biegów : ciężko wchodzi tylny bieg -regulacja-rewizja
silnik: Ok jest nieźle - po kompresji dowiemy się coś więcej.
turbina: moim zdaniem mamy mały problem z ciśnieniem doładowania - nieszczelność?
wycieki: generalnie bez tragedii ale jest kilka mokrych miejsc <- zobaczymy co dalej
klima: nie działa <- do sprawdzenia
wnętrze : no tutaj po CarSpa jestem zadowolony w 90% . Pozostają drobiazgi do opanowania w tydzień i będzie fabryka!!!!:)
No i najważniejsze wrażenia po pierwszych 100 km.
Zawieszenie przód rewelacja tył można jeszcze poprawić. Nic nie stuka i samochód naprawdę trzyma się linii prostej a na zakrętach bajka.
Testowałem na wjazdach i wyjazdach z autostrady - duży kont więc chciałem zgubić przyczepność - no jestem pod wrażeniem.
Tak tak ale też założyłem koła od 930 ( moje zapasowe) 17" 225x45 przód i 255x40 tył z Dunlopami -poza koleinami jest super!
Komfort : niestety wyższy niż w moich 911'kach
(:
Hamulce : niezłe ale tarcze do przetoczenia albo wymiany.
Tak jak wyżej pisałem trochę za mało kopie po włączeniu turbiny - zobaczymy.
Ogólnie jestem bardziej zadowolony niż w dniu zakupu. Jestem przekonany że uda się zrobić naprawdę niezły samochód.