Dwa miesiące przerwy w komunikacji na forum to przede wszystkim wakacje... ale 944TS pracowało a właściwie nad nim pracowano.
*blacharz - jak pamiętacie było wgniecenie w prawym błotniku , kilka małych wgnieceń tu i tam i problem z progami - nie duży ale był - a przy okazji brakowało niektórych mocowań listw na dole progów i nie leżały idealnie - teraz leżą:) no to mogę powiedzieć że wszystko jest teraz OK
*lakiernik - tu naprawdę wyszło nieżle i nie musiałem lakierować całego auta - zresztą takie były założenia, przy okazji tylny spojler jest teraz biały i ramki odmalowanie na czarno. Jutro dam zdjęcia jak zrobię.
*koła u lakiernika jednak będą czarne z polerowanymi rantami powinny wrócić w czwartek.
*opony powinny być jutro - tym razem Federal 595 RS-R mam nadzieje że będą dobrze trzymać.
*zawieszenie - czekam na przesyłkę z Racers Edge - wtedy rozbieramy zawiasy i mam nadzieję w jeden weekend zamknąć temat.
*dzisiaj samochód wrócił z detailngu gdzie miał polerkę i i swoje spa....
jest jeden minus lakier ( tam gdzie nie był malowany) jest bardzo cienki...
trzeba będzie kiedyś pomalować go całego, ale na razie wygląda oblędnie!!!!
*fotele znów grzeją i ustawiają się elektrycznie, były odcięte połączenia.
Pozstaję:
*dual wastegate - muszę zamówić
*nowy soft
*wywalić katalizator
*zrobić większy wydech o 0.5 cala.
*nowe pióra i proszkowe malowanie ramion wycieraczek
*sprawdzić podświetlenie tablicy i zegarka coś ciemno...
*mam też mały problem jak puszczę obroty z kilku tysięcy to najpierw spadają do 500-600 rpm zanim wskoczą na 850 rpm - muszę się tym zająć
*pozatym kilka drobiazgów jak zwykle
no i w końcu pojeżdzić jeszcze w tym sezonie!!!!
Jutro zdjęcia
Cel: objechać moją 930 -szczególnie w zakrętach !!!