Start Strona klubowa Kalendarz imprez Sklep Porsche Polska
Nazwa użytkownika Hasło Zapamiętaj mnie Zarejestruj

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 374 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 15, 16, 17, 18, 19
Autor Wiadomość
PostNapisane: 23.05.2024, 19:40 

A gdzie naklejka carbone?

PostNapisane: 23.05.2024, 19:48 

Nowe światła full-LED Morimoto. Pasują idealnie - nie ma szpar wokół lampy jak w przypadku popularnych lamp 9eleven.

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Jedyne ograniczenie świateł Morimoto to mocowania pod amerykańskie błotniki. Jeżeli ktoś ma wersje EU, to w koszach świateł trzeba dospawać analogiczne mocowania jak w wersji amerykańskiej.

Jarek z 911 Garage ma już to podobno rozpracowane, więc ze wszelkimi pytaniami o koszt świateł Morimoto i przeróbki proszę pisać do Jarka.

Jeżeli ktoś tak jak ja ma auto z US, to wystarczy pomalować ringi wokół świateł na kolor nadwozia (oryginalne przychodzą czarne) i wszystko jest plug & play.

Jeszcze pozostaje złożyc drzwi i auto będzie gotowe :D

PostNapisane: 23.05.2024, 19:49 

Zott1 napisał(a):
A gdzie naklejka carbone?

Tam gdzie jej miejsce - na śmietniku historii :lol:

PostNapisane: 23.05.2024, 23:06 

Nr klubowicza: 584
Sprawdź jeszcze jedną rzecz. Tylne spływy z szyberdachu (rurki) kurczą się pod wpływem temperatury i wyskakują z przelotek gumowych w tylnej ścianie, przy klapie. Efekt jest taki, że woda zalewa wygłuszenie i tapicerkę a szkoda żeby gnił po takiej odbudowie.

PostNapisane: 23.05.2024, 23:59 

Dzięki, w aucie nigdy nie było czuć wilgoci, ale sprawdzimy.

PostNapisane: 28.05.2024, 9:27 

Elberoth napisał(a):
Fabrycznie nowe TRW Repa:
Obrazek

Mały update na temat pasów, bo wrzucałem wcześniej linka do zakupu oryginalnych TRW Repa (http://www.gurtshop.de).

Niestety pasy okazały się nie być plug & play. W tylnych pasach nie pasowała kaseta, ucho mocujące (inna średnica otworu) i klamerka (w przypadku gdy ktoś chciał zostawić oryginalne zatrzaski przytwierdzone do tunelu środkowego).

Finalnie musiałem więc wysłać tylne pasy do fachowca, aby przełożył nowe czerwone taśmy do starych zwijaczy, klamerek i uszu mocujących (czyli w praktyce musieliśmy zachować wszystko stare poza samą taśmą).

Gdybym miał to robić na nowo, to skontaktowałbym się z firmą z Niemiec i spróbował kupić same górne mocowania przednich pasów (te trójkąty), bo one były popękane i skłoniły mnie do zakupu nowych pasów, a następnie wysłał wszystko do założenia nowych taśm w PL.

Wyszłoby taniej i szybciej.

PostNapisane: 4.06.2024, 9:59 

Odesłałem Pasy do przełożenia oryginalnego (starego) hardware'u, wróciły i już wyglądało że będzie wszystko dobrze, a tu kolejny fail ... te niby niemieckie pasy plug & play okazały się być ok 10cm za długie.

Obrazek

Więc wymontowujemy po raz kolejny i wysyłam do skrócenia...

PostNapisane: 4.06.2024, 10:06 

Wczoraj przyszła ostatnia już mam nadzieje partia nowych części potrzebnych do złożenia auta:

- osłona podszybia
- osłona mechanizmu spoilera
- żaluzja spoilera
- nowe amortyzatory gazowe przedniej klapy
- nowy napis na tylną klapę
- jakieś brakujące spinki, śrubki itd.

Obrazek

I gdyby nie te pasy, to auto jest już gotowe do odbioru:

Obrazek

PostNapisane: 4.06.2024, 22:40 

No i dojechaliśmy do mety projektu. Kosztowało to nas masę nerwów i czasu, naprawa zamiast planowanych 60k (malowanie) kosztowała prawie 200k, ale finalnie auto przynajmniej wygląda i jeździ jak nowe.

Silnik, skrzynia, felgi, hamulce, zawieszenie, wszystkie nowe światła, nowy lakier, zegary, audio - w sumie zrobione wszystko poza wnętrzem :lol:

Obrazek

Serdeczne podziękowania dla:
-Classic Expert
-911Hubert (silnik)
-BLS Wyszomirski (lakiernia)
oraz last but not least - Jarka z 911 Garage za cenne rady i bezinteresowną pomoc w ogarnięciu projektu.

Czy to koniec projektu? Prawdopodobnie nie. Po głowie chodzą nam już:
- sprężyny obniżające OE Porsche opcja M030 (auto ma amerykańskie zawieszenie, a więc przód auta stoi +20mm wyżej niż Europa)
- felgi 18"
- może jakiś spoiler z tyłu

PostNapisane: 5.06.2024, 10:12 

...no to teraz z czystym sumieniem możesz nazwać je "pure perfection" :)
Kawał dobrej roboty !

PostNapisane: wczoraj, 9:02 

Projekt Śmietnik pojechał na Air | Water. Jakie było moje zaskoczenie, gdy po przybyciu na miejsce, organizator (przemiły starszy pan poruszający się cały czas na rowerku), polecił jechać za nim a następnie wyróżnił auto miejscem przy samym wejściu. Panie, kto to słyszał!

Gdyby wiedział, jak to auto wyglądało jeszcze 2 lata temu... :D

Super impreza, kto nie był niech żałuje. Jest szansa, że razem z Luftgekhult będą wracać do PL, choć nie co roku.

Zdjęcia Porscheblog.pl oraz Jeff Zwart

Nie masz wystarczających uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego postu.

PostNapisane: wczoraj, 17:53 

wspolorganizatorem przeciez bylo carbone, nie było spotkania z ceo? :lol:

PostNapisane: wczoraj, 19:17 

Organizatorem po stronie polskiej była firma z Poznania - CarBone ZTCW podpięło się tam z merchem.

Spotkałem nawet Pawła Kalinowskiego, ale on w dalszym ciągu nic nie zrozumiał. Jego samozachwyt jest niczym niezmącony. Nie oczekuję od niego refleksji, bo refleksji możesz oczekiwać od osoby uczciwej.

PostNapisane: wczoraj, 19:33 

Przy okazji, fun story: od kupna auta miałem w nim problem z szybko rozładowującym się akumulatorem. Wystarczył tydzień-dwa postoju bez ładowarki i akumulator był rozładowany.

Wpisałem z ChataGPT (model 4o, z rozumowaniem) co może być przyczyną rozładowującego się akumulatora. Chat przeczytał wątki na Rennlist, Pelikan forums i inne (w modelu 4o widzisz live na podglądzie jak przebiega jego proces myślowy i research), po czym dostałem kilka sugestii dot. możliwych przyczyn.

Jedną z nich były niesprawne switche od oświetlenia kabiny w drzwiach. To był tzw. light bulb moment, bo istotnie - switche w aucie były niesprawne.

Obrazek

Szybka wymiana i ... jak ręką odjął. Problem rozwiązany. Thanks to ChatGPT.

Jak ktoś ma analogiczny problem, to polecam sprawdzić. Mechanizm jest taki, że auto nie wyłącza po zamknięciu auta modułu sterowania szyb i to właśnie ten moduł rozładowuje aku.

Przy okazji w Classic Expercie wymienili mi krańcówki od spoilera tylnego, bo już zupełnie przestał działać i zablokował się w pozycji otwartej. Dobrze chociaż, że to tylko krańcówki, a nie moduł sterujący spoilerem, bo to już $$$ (a ponieważ nazwa Projekt Śmietnik zobowiązuje, spodziewałem się najgorszego).

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 374 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 15, 16, 17, 18, 19

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]