Start Strona klubowa Kalendarz imprez Sklep Porsche Polska
Nazwa użytkownika Hasło Zapamiętaj mnie Zarejestruj

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 60 ]  Przejdź na stronę 1, 2, 3  Następna strona
Autor Wiadomość
PostNapisane: 21.05.2013, 20:12 

Przyjaciele moglibyscie zerknac?

http://allegro.pl/okazja-porsche-boxste ... 26601.html

Dzwonilem do goscia, zachwala autko, ze wszystko dziala, pytalem o wszystko od hamulcy po automatyczna skrzynie, mowi ze wszystko jak najbardziej gra. W ostatnim czasie wymienial cewki itd, skrzynie robil 2 lata temu, z elektryki wszystko dziala- zadnych bledow, cale wyposazenie dodatkowe (kolo, apteczka, klucze, podnosnik)- niczego nie brakuje. Udalo mi sie go przekonac zeby byl szczery jak na spowiedzi :D i powiedzial ze kupujac go w stanach mial uszkodzony blotnik prawy (nic powaznego podobno) i druga sprawa to przedni zderzak podobno troche porysowany od baranow ktorzy tak jakby np na parkingu mu wcofali w Porschaka.

Z ceny zejdzie 2000zl

dajcie znac co myslicie?

P.S. Juz DAWNO bym tam byl ogladac ale ciagle mysle jak dziala automat w takim silniku... czy jest jakikolwiek fun z jazdy - oświeccie mnie bo juz glupne i nie chce na sile czegos glupiego kupic.

pozdrawiam! :)) wasz wierny fan :D

Tytuł:
PostNapisane: 21.05.2013, 20:16 

Najlepszy jest element wyposażenia :

- właściciel niepalący

:D

Tytuł:
PostNapisane: 21.05.2013, 20:22 

:D haha faktycznie

a cos wiecej co wpadlo Ci w oko? :p

Tytuł:
PostNapisane: 21.05.2013, 20:30 

powiem od strony fana nie posiadającego boxstera który życzy Ci jak najlepiej:

Jeżdżąc na automacie przejmujesz się wyłącznie frajdą z jazdy i to jest fajne, dach w dół okulary na oczy i do przodu. Jest tam Tiptronic, więc gdy będziesz chciał ostrzej pojeździć to będziesz mógł się pobawić namiastką manualnej skrzyni.

Komplet opon zimowych - czyli auto było jeżdżone zimą, ciekawe czy sól nie pozostawiła śladu na samochodzie.

Jeżeli chodzi o wyposażenie, pełen wypas, i tutaj narzekać nie można.

Wg. mnie niezły egzemplarz, chociaż mnie nie zachęca jasne wnętrze, tyle miejsc które mogą się ubrudzić i rzucać w oczy... ale przynajmniej nie będzie się nagrzewać w środku jak czarne ;)

Tytuł:
PostNapisane: 21.05.2013, 20:33 

Nie bardzo. Nie podejmuję się oceniać samochodu na bazie zdjęć, szczególnie takich słabych. Trzeba wziąć kogoś kto się zna i zachowa zimną krew, pojechać i obejrzeć, koniecznie na podnośniku. Cena niewysoka, ale ewentualne poważniejsze naprawy mogą być bardzo kosztowne.

Tytuł:
PostNapisane: 21.05.2013, 20:36 

Dziekuje za opinie!

Jezdzisz rowniez automatem? Nie mam absolutnie w planach latanie bokami itp, ale czasami maly poslizg kazdemu sie przyda dla poprawy humoru- jesli wiecie o co mi chodzi (podkreslam, nie mam zamiaru katowac, palic gum, tylko raz za czasu stracic troche przyczepnosci np na swiatlach) i pytanie czy da sie tak zrobic tymi automatami- damn... az wstyd o to pytac (po tym jak wertuje to forum), ale prosze o odpowiedz.

Tak jezdzil, bardzo malo ale jezdzil i rowniez o to zapytalem- powiedzial ze nie ma zadnego ogniska rdzy/purchla itp. Jesli to bylaby prawda to zabezpieczylbym go dodatkowo mimo wszystko i zostawil - bo ja w zimie nim jezdzic nie bede.

Tak wyposazenie choc chcialem jak najmniejsze to tutaj jest dosc dobre - ma sie co psuc:/ ale powiedzial ze wszystko sprawne

Tutaj moje kolejne BARDZO WAZNE PYTANIE:
Czy kontrole trakcji w Porsche da sie CALKOWICIE wylaczyc poprzez wylaczenie jej na przycisku? czy bedzie to wygladalo tak jak w Mercedesach ktore mialem czyli niby wylaczona ale i tak "dziala w tle"...?

Ja kocham piaskowe skory dlatego srodek to uznajmy juz- sa gusta...

TomRS zdjecia mi dosle lepsze, gosc zapewnia ze przez rok nie bede mial co przy nim robic- z tego jak rozmawial, faktycznie dalo sie wyczuc ze jest raczej pewny za to auto...
Co ogladac na podnosniku? Chodzi Ci o rutynowe sprawdzenie wahaczy/galek/amorkow itd itd itd? czy o blache?

Tytuł:
PostNapisane: 21.05.2013, 20:37 

Racja jest z tym dachem ,sam często to robię na światłach :)
Fajna cena,sprawdź i kupuj.

Tytuł:
PostNapisane: 21.05.2013, 20:40 

wiewior to ciekawe, znajomy ostatnio w mercedesie miał na odwrót, miał włączone a potem okazało się, że nie działały nawet w tle... 18 tyś za naprawę wyszło ... xd

Tytuł:
PostNapisane: 21.05.2013, 20:50 

Ja mam PDK ijestem super zadowolony, ale to trochę inna bajka niż tiptronic.
Sprawdzenie na podnośniku - obejrzeć co się da, pod kątem rdzy, śladów uderzeń, luzów, spawania itp. Ja bym jeszcze odżałował na kontrolę geometrii, czy nie zostawia więcej śladów niż powinien, ale to takie moje małe zboczenie.
W 987 da się całkowicie wyłączyć PSM, jazda bokiem jak najbardziej możliwa, zresztą nawet włączone PSM pozwala na pewne uślizgi, w trybie sport+ całkiem spore :)

Tytuł:
PostNapisane: 21.05.2013, 20:56 

tomek5 trzeba trzeba :D

westscz haha nieee to mnie juz to tak denerwowalo ze juz powiedzialem koniec kropka, koniec z Mercedesem i chce boxster'a tylko jak tam tez zacznie mi migac trakcja wtedy nawet kiedy ją niby wyłącze i nie bedzie dawac mi pelnej mocy to sie wkurze :D

TomRS moglbys mi rozszyfrowac skrot PDK?
Jaka jest roznica? moglbys wytlumaczyc?
Tak to to pojade sprawdzic, na jakas stacje gdzie chociaz podnosnik mi dadza i machiera ktory sprawdzilby mi geometrie jakims dobrym np laserowym sprzetem (bo juz jest coraz czesciej spotykany)
Tom jaka jest Twoja opinia taka- overall?

Tytuł:
PostNapisane: 21.05.2013, 21:04 

Witaj,

poproś o VIN jeśłi to USA to google lub carfax wiele powie.
VIN powie nam o wyposażeniu itd.
Kierownica 4 spoke w 2000r? no nie wydaje mnie sie, powinno być 3 spoke. I czy nie powinna być w kolorze deski?
Tiptronic w Boxsterze... moim zaniem odbiera sporo funu z jazdy zwłaszcza w trasie, w mieście wiadomo wygoda. Ale działa sprawnie jak na lata 90te.

Brak: kratek za fotelami, płozy pod zderzakiem przód strona kierowcy, napisu na tylnej klapie,gdzie jest Windstop? a moze go nie było, VIn prawdę powie. :)

Tytuł:
PostNapisane: 21.05.2013, 21:23 

PDK - Porsche Doppelkupplungs Getriebe ( albo jakoś tak) , czyli dwusprzęgłowa skrzynia automatyczna, a właściwie zautomatyzowana. Łączy zalety manuala z automatem, zmiana biegów następuje praktycznie bez rozłączania napędu, w czasie rzędu setnych części sekundy. Dostępny jest też oczywiście tryb manualny. Opinia ogólna - ja bym pojechał obejrzeć jak Ci się podoba. Ale wiedzy o takich szczegółach jak kolega Długi zauważył, to nie mam. Choć wydaje mi się, że siatki za siedzeniami występują w komplecie z windshotem. To auto ma 13 lat, dla mnie najistotniejsze byłoby, czy jest mechanicznie sprawne, proste i nie gnije. Drobne braki w szczegółach i optyce można poprawić. Ważne, żeby baza była zdrowa. Takie moje zdanie.

Tytuł:
PostNapisane: 21.05.2013, 21:30 

PDK a Tiptronic to całkiem co innego, kratki to standard, Windstop to opcja.
od 99my w serii xenony, tu brak, może zmiana z usa na europe i dali zwykłe?

Tytuł:
PostNapisane: 21.05.2013, 21:32 

Długi WP0CA2982YU625857 sprawdzilbys? super jakby byly zdjecia bo wiem ze czasami sie zdarzaja w tym carfaxie (jak pol porsche stoi obok swojej drugiej polowy:D )

dziekuje za uwagi odnosnie brakow- zaraz zobaczymy co powinno byc a co jest, rozkoduj mistrzu jak umiesz :D

TomRS dziekuje za wytlumaczenie, teraz wsyzstko wiem, dokaldnie tak samo mysle, nie raz sprzedawalem idealne auto techniczne ale brakowalo nieistotnych drobiazgow jak spinka itd, wiec zawsze skupiam sie na mechanice, reszte sie uzupelni :)

Tytuł:
PostNapisane: 21.05.2013, 21:35 

google.pl

http://www.bezwypadkowy.net/forum/125-o ... ie-porsche

pytania????

Masz fotki poniżej itd. Ciekawe jak z zawieszeniem, tragedii nie ma ale szału też nie. ale sprzedający kłamał.

Na plus: podłużnice ok, ale próg podbity był, zresztą ja sie nie znam.

jest to 99my, poproś o fotę kartki z przedniego bagażnika z maski od środka, tam są kody wyposażenia itd.

z drugiej strony 30tys za 99r czy tam 00r. przynajmniej nie był mega zmielony, a nowe to w salonie. :)

Tytuł:
PostNapisane: 21.05.2013, 21:40 

Nr klubowicza: 263
eee tragedii nie ma :) tylko kółko i błotniczek ;) ale poduchy całe i chyba reszta cała. Jak by to ujął pan Zenek (przepraszam wszystkich Zenków ) to tylko kosmetyka ciut większa przygoda parkingowa :lol:

Obrazek

Tytuł:
PostNapisane: 21.05.2013, 21:41 

Nieźle :) to ja bym już nie jechał oglądać ... Wyrwane zawieszenie ... Super ...

Tytuł:
PostNapisane: 21.05.2013, 21:51 

Alo Wiewiór i co z drzewa spadłeś czy jak?? :)

Tytuł:
PostNapisane: 21.05.2013, 22:16 

Długi !
Ty brutalu !
:)

pozdr, jacek

Tytuł:
PostNapisane: 21.05.2013, 22:16 

Gazik z forum chyba tego ogladał i powiedział, ze ze zdjec jest spoko a na miejscu ze auto tragedia...

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 60 ]  Przejdź na stronę 1, 2, 3  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]