Autor |
Wiadomość |
arczimi
|
Napisane: 1.12.2014, 13:44 |
|
|
Jeżeli w istocie jest tak jak piszecie to jestem przerażony. Tym którzy istotnie mają manię wielkości(wszelkiego rodzaju) to polecam forum intruder polska. Wspólne wyjazdy , intruzownie , klimat-nawet na forum.Tamnie ma gorszych ani lepszych. Sprzedałem swego intrudera VZR1800 pół roku temu. Jeżdżę kawasaki-nie cruiserem. W relacjach międzyludzkich nic się nie zmieniło. absolutnie,jesteśmy jedną wielką rodziną. I to jest piękne, forum i grupy tworzą ludzie a nie pojazdy albo zasobność portfela członków.
|
|
Góra |
|
szpaku
|
Napisane: 1.12.2014, 14:28 |
|
|
Przykro czytać to co napisałeś Cyryl, bo to zawsze była i jest moja największa obawa odnośnie atmosfery na pierwszym wyjeździe. W tej materii raczej nic się nie zmieni, tacy już są ludzie. Mimo tego, liczę na pozytywnych ludzi i dołączę do klubu, jak tylko będzie to możliwe. Wysoka piątka dla Wit007 i wielu innych należących do ludzi otwartych.
|
|
Góra |
|
Macpraw
|
Napisane: 1.12.2014, 14:41 |
|
|
Ja jeszcze nie mam swojego prosiaka, ale na wiosnę już będzie. Łamię się pomiędzy czymś starszym-klasycznym, ale mocnym, a czymś nowocześniejszym, ale wolniejszym.
Na forum jestem dość długo. Na początku czułem niedosyt, ponieważ nie należałem do klubu. Jednak ten niedosyt minął w momencie, kiedy na forum kilkukrotnie rozgorzała dyskusja, w której jasno i wyraźnie dano mi i kilku innym nie-klubowiczom, że nie mają prawa wypowiadać się o kulturze i formie forum. A jak nam się nie podoba "to wypad".
Takie podejście pokazało mi, że muszę bardzo ostrożnie podchodzić do ludzi z forum, a przede wszystkim z KLUBU! Dla mnie KLUB to ludzie! Nie chcę wszystkich oceniać przez ten pryzmat, ale niestety w takich sytuacjach przykro się robi i odechciewa się tej przynależności. Bo jeśli ta przynależność jest w taki dziwny sposób ekskluzywna to ja tak nie chcę. Z tego powodu rozumiem Cyryla. Poczuł się jeszcze bardziej wyalienowany niż ja.
Bardzo mnie zachęcają imprezy PCP typu Slovakiaring. W ogóle jestem pasjonatem wszystkich samochodów. Dlatego dobrze, że powstał ten temat, bo refleksja nad bytem Klubu jest potrzebna...
|
|
Góra |
|
Długi
|
Napisane: 1.12.2014, 15:08 |
|
|
Witam, ja napiszę krótko chociaż w Klubie jestem długo i na 924.pl też bardzo długo.
Nikt nikomu nie broni zapisać się do PCP i nikt nie broni wykreowania rzeczywistość czyli zrobienia małego, średniego spotu, zlotu, tworzenia atmosfery.
Można siedzieć za klawiaturą i marudzić, albo zapisać się i samemu lub z nowymi kolegami coś pozytywnego wykreować.
I nie trzeba działać na siłę, są różne priorytety i różne klimaty.
Klub to ludzie.
|
|
Góra |
|
TomRS
|
Napisane: 1.12.2014, 15:32 |
|
|
Post usunięty przez autora.
|
|
Góra |
|
wit007
|
Napisane: 1.12.2014, 15:46 |
|
Członek Zarządu PCP |
|
Dołączył: 12.03.2008 Posty: 9172 Lokalizacja: Gdynia/Warszawa
Nr klubowicza: 189
|
A czy któryś z narzekających na ofertę klubu kiedykolwiek był na jakiejś imprezie? Nieważne - dla ścigantów czy stricte turystycznej. Był? Nie był, ale nie przeszkadza mu to ponarzekać.
_________________ Witek będzie: chyba 718 było: 964 '91, 944 '85, 924 '85, 996 '02, 997S '09 http://www.komunikado.pl agencja public relations
|
|
Góra |
|
TomRS
|
Napisane: 1.12.2014, 15:54 |
|
|
|
|
Góra |
|
TomRS
|
Napisane: 1.12.2014, 15:55 |
|
|
|
|
Góra |
|
Duc748
|
Napisane: 1.12.2014, 16:06 |
|
Nr klubowicza: 068
|
jestem w klubie od... (tu data) długo, płacę składki (wróć nie płącę bo jestem w komisji rewizyjnej i jestem zwolniony, ale jak napisę coś za szczerze to już nie bedę i wtedy będę płacił)
Wiec czemu się zapisałem, czemu płacę a nie korzystam jedynie z forum?
- bo korzystam z legitymacji PCP i wchodzę za darmo do Muzeum Porsche - uśmiech Pani bezcenny
- zniżka w sklepiku Porsche przy muzeum 15%
- działając w klubie dwa razy byłem na wyjeździe dla Zarządu Klubów - Silverstone & Lipsk (ze zwiadzaniem fabryki ) fajne
- na międzynarodowych spotkaniach poznałem ludzi których chciałem poznać - ludzie z PC Great Britain - pozytywnie zakręceni z własną gazetką i mający na zlotach Gt1 i Darka Bell'a - przepraszam ostatniego za taką kolejność. a ta przynależność do klubu, płacenie za coś jest na porządku dziennym. U nas lubimy na skróty i za darmochę
- dzięki klubowi osobiście poznałem super ludzi typu Pan Zasada, Stawowiak, Jaroszewicz czy inni zasłużeni polskiemu motorsportowi
- bo pośrednio dzięki PCP pojechałem Barbórkę w zeszłym roku
- bo mogę wtedy bez obaw wystawiać coś na forum
- bo nie jestem anonimowy - często staję ludziom na odcisk - przynajmniej będą wiedzieli komu dać w mordę lub grabę uścisnąć jak mnie zobaczą
- zniżka w Porsche na części też się przydaje
- co roku dostaję super kalendarz
- mam zniżkę na imprezy PCP, które satysfakcjonuja mnie jako ex ściganta
- poznałem ludzi z którymi lubię spędzać czas. Raptem jak zostawiłęm Yoshiego z zepsutym rozrusznikiem na granicy w towarzystwie 10 innych członków to miałem wyrzut sumienia
- bo Bartek bierze Gt3 by jechać na LeMans a Mirek zaprasza do swojego busika i jedziemy razem do muzeum
- korzystam z pełnej części forum i mam nadzieję , że ta część dla klubowiczów będzie sie rozrastać
- nagrania kupuję na iTunes, filmy kupuje w sklepie a nie ściągam z Torrenta bo sam żyję z licencji więc jak z czego korzystam to płacę. Mam więc świadomość, że forum, klub by żyło potrzebują mojej składki...- takie podejście do życia
- bo nie lubię być mistrzem jednego toru
- bo 300-500 zł to jedno tankowanie - więc jakoś daję radę
_________________ Marcin ---------------- http://aidi.pl
|
|
Góra |
|
Vjackmax
|
Napisane: 1.12.2014, 16:06 |
|
|
o ile dobrze pamiętam, wyższe wpisowe na imprezę dla "nie"klubowiczów zaliczane było na wpisowe do klubu.
Jest nadal ?
P.S.
Nie udało mi się w oststnich latach wykorzystać tego co zamieścił Marcin (+1) ale I tak jestem w klubie bo może przyjdzie w życiu znowu taki czas że będę mógł I wtedy "jak znalazł"
argument wysokiej składki to wykręt, 1 x tankowanie do pełna tyle kosztuje
|
|
Góra |
|
yoshi
|
Napisane: 1.12.2014, 16:38 |
|
|
Pytanie zostało zadane aby wszyscy mogli się wypowiedzieć. I bardzo dziekuje tym którzy to zrobili. Jednak nie dziwia mnie komentarze klubowiczów do postow które nic nie wnosza a maja na celu bicie piany albo sa oparte na polprawdzie bądź przekłamaniu. Ale może na koniec tego watku będzie czas by się wypowiedzieć i odnieść do trafionych i nie trafionych uwag które zawsze mogą mieć miejsce.
Jak rozumiem dla:
- Marek997 klub nie daje poczucie ekskluzywności czy wyjatkowosci w ofercie i obsłudze swoich przyszłych klubowiczów
- Cyryl - klub nie przywital się należycie nie dając kolezenskiej atmosfery w pierwszym kontakcie (choć to uwaga do ludzi których akurat spotkal a nie do klubu jako organizacji) oraz oferta imprez jest zbyt droga
- TomRS - zbyt drogie imprezy, pozerstwo elitarności na forum
- noname_conek - wlasciciele samochodow tańszych sa gorzej traktowani na forum (?!)
- arczimi - slaba ocena klubu na podstawie forum i tego co pisza forumowicze
- macpraw - zniechecony kultura i krytyka na forum
Dziękujemy i liczymy na więcej komentarzy. I mimo ze boli mnie jak ludzie oceniają prace klubu na podstawie otwartego forum a nie imprez, na podstawie przypadkowych postojow bez brania udzialu w przynajmniej dwudniowym zlocie, jak wypowiadają się o finansach nie wiedzac ile co kosztuje (poznan vs slovakia) to doceniam każdy glos w dyskusji byle konstruktywny ...
|
|
Góra |
|
yoshi
|
Napisane: 1.12.2014, 16:41 |
|
|
w miedzy czasie pojawił się post Duc748 - konkretnie i na temat czemu jest w klubie. Ogromne dzięki, być może pojawia się kolejne na + i - na które czekamy.
|
|
Góra |
|
noname_conek
|
Napisane: 1.12.2014, 17:25 |
|
|
Wyprostuję trochę moją wypowiedz, chodziło mi o to, że poruszam się w środowisku ludzi i aut i które się "tuninguję" zakłada felgi nie zalecane przez fabrykę, większe, z naciągniętymi oponami, mocno obniżone itp i tutaj na forum kilka razy w tym kierunku padła mocna krytyka ze strony klubowiczów(jakbym się zagłębił w archiwum to mogę przytoczyć cytaty;)) w samym tym roku odwiedzałem 16 różnych zlotów z których sam współorganizowałem 2 duże(jeden na ponad 1600 aut) które często pokrywały sie z evenatami PCP dlatego też nie było mi dane przyjechać. Ludzie często na forum są inni niż w realu(tu na plus) także kwestia łapania przez daną osobę wspólnych kontaktów także tego bym sie nie obawiał. Co do "gorsze" Porsche to po prostu panuje taki stereotyp dlatego tak wtrąciłem no i wpłata składki u mnie nic nie zmienia, dalej bede tu zaglądał tylko na forum na eventy nie bedę raczej przyejdzał jak już tylko na chwile, zniżki mam(10% posiadam już w ASO bez PCP) więc jak ktoś zauważył to jedno tankowanie wiec wole zatankować swoje 951 i polatac
|
|
Góra |
|
yoshi
|
Napisane: 1.12.2014, 18:01 |
|
|
ok, dzięki za doprecyzowanie!
|
|
Góra |
|
SIMO
|
Napisane: 1.12.2014, 20:18 |
|
|
długo byłem forumowiczem nie-klubowiczem, w końcu wstąpiłem (nie mając na celu jakichkolwiek korzyści poza kalendarzem i satysfakcją), wzrost stawki członkowskiej o 100% dla klasyków (200 --> 400 PLN) wywołał mój sprzeciw w postaci powrotu do statusu forumowicza bez awataru. I to by było na tyle, pzdr.
|
|
Góra |
|
vip3r
|
Napisane: 1.12.2014, 21:21 |
|
Nr klubowicza: 033
|
a moze inaczej postawić pytanie?
np.
koledzy forumowicze co by was skłoniło do wstąpienia do klubu?
jaki klub byśmy wszyscy chcieli?
|
|
Góra |
|
Mata
|
Napisane: 1.12.2014, 22:19 |
|
Członek Zarządu PCP |
|
Dołączył: 10.09.2009 Posty: 5042 Lokalizacja: Warszawa/Poznań
Nr klubowicza: 281
|
Drodzy forumowicze - nieklubowicze
Może słowem wyjaśnienia skąd to pytanie bo nie wszyscy z Was mogą być zorientowani w cyklu życia klubu...
Dużymi krokami zbliżamy się do Walnego Zgromadzenia klubu na którym będziemy omawiać kierunki jego rozwoju w najbliższych miesiącach / latach. Wybieramy też przy okazji nowy Zarząd i Komisję Rewizyjną. Jest to spotkanie wszystkich członków klubu, które jako stowarzyszenie funkcjonujące zgodnie z polskim prawem zobowiązani jesteśmy zwołać nie rzadziej niż raz na trzy lata. Od ostatniego takiego spotkania mija właśnie ten okres.
Widzimy duże zainteresowanie forum i wiele osób z niego korzystających ale pamiętajmy, że forum jest dodatkiem do klubu a nie istotą samą w sobie. Istotą klubu są jego aktywności dostępne dla klubowiczów i częściowo także dla osób z "zewnątrz" jako zachęta do wstępowania do klubu oraz oczywiście ludzie klub tworzący.
Chcelibyśmy poznać czy i do jakiego klubu chcielibyście należeć? Co klub powinien Wam zaoferować ale też co możecie dać klubowi? Pamiętajcie, że klub nie jest instytucją nastawioną na zarabianie pieniędzy, wszystkie funkcje sprawowane są społecznie (czyt. bez gratyfikacji finansowej dla kogokolwiek) i to co jest w nim tworzone jest tworzone przez ludzi w ich czasie wolnym (którego uwierzcie mi nie mamy wcale więcej od Was - chciałbym ale nie jestem rentierem ani osobą, która odzidziczyła wielomilionowy spadek i nie ma nic do roboty poza realizacją swoich pasji i zajmowaniem się hobby...) głównie dla innych ludzi...
Prosimy zatem o konstruktywne wypowiedzi (pamiętając o realnych możliwościach w polskich realiach), które mogą pomóc nam w rozwoju klubu a Was skłonić do przystąpienia do niego
Postaramy się wyjść z polskiego grajdoła narzekania i roszczeń wobec innych...
Pozdrawiam serdecznie
Mata
Ps. Właściciel tylko samych gorszych Porsche (na razie mam nadzieję)...
|
|
Góra |
|
Macpraw
|
Napisane: 1.12.2014, 22:34 |
|
|
Ja, po tych kilku niezbyt kulturalnych wypowiedziach (łącznie z dosyć dosadnie powiedzianym: nie podoba się to stul pysk lub wypad), musiałem ochłonąć kilka miesięcy. Wtedy na forum się nie pojawiałem. Uważam też, że stawanie murem za kimś, bo jest klubowiczem jest bardzo nie fair! Ale jak widać z większym dystansem wróciłem i jestem. Bo lubię to forum i jednak większość ludzi jest ok.
|
|
Góra |
|
BT
|
Napisane: 2.12.2014, 0:21 |
|
Klubowicz |
|
Nr klubowicza: 258
|
Dziekuje wszystkim, ktorzy podzielili sie swoimi spostrzezeniami w tym watku. Chodzi w nim dokladnie o to, co opisal Michal / Mata.
Bede wdzieczny za dalsze spostrzezenia, natomiast proponowalbym poczekac z wyciaganiem wnioskow. Co nagle, to po diable. Wypowiedzi na forum bywaja znieksztalcone przez forme pisemna i nie ma co uprzedzac sie do innych na podstawie krotkiej zwykle wypowiedzi. A tym bardziej modelu Porsche, ktorym jezdzi.
|
Góra |
|
dariog
|
Napisane: 2.12.2014, 2:09 |
|
|
|
Góra |
|
|