Start Strona klubowa Kalendarz imprez Sklep Porsche Polska
Nazwa użytkownika Hasło Zapamiętaj mnie Zarejestruj

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 151 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł:
PostNapisane: 4.12.2014, 0:10 

Witajcie,
W związku z tym, że kocham motoryzację i Posiadam różne auta, to należę między innymi do klubów BMW i JEEP. Z doświadczenia mogę powiedzieć, że nie marka samochodu decyduje o tym jak się człowiek zachowuje (choć czasem uzewnętrznia jakieś złe cechy np. niska samoocena), tylko osobowość. W każdym klubie można spotkać ludzi, którzy patrzą na innych z góry ale na szczęście większość to bardzo pomocni i wartościowi ludzie. Ideą (takie odnoszę wrażenie) każdego klubu jest wspólna pasja, a to wiąże się z kontaktami. Znam sporo klubowiczów (innych marek niż Porsche), którzy czasem aż unoszą się nad ziemią z nadęcia, a jeśli się z nimi porozmawia to okazuje się, że członkostwo w klubie ma dodać im animuszu. Nie warto się przejmować takimi ludźmi. Klub ma skupiać pasjonatów i tego się trzeba trzymać.
Ja z przyjemnością dzisiaj opłaciłem składkę, tym bardziej, że po rozmowie telefonicznej z Marcinem utwierdziłem się w przekonaniu, że w tym klubie są wspaniali ludzie z odpowiednim podejściem do życia.
P.S.
Chyba jedna zrezygnuję z poszukiwań klasycznej BMW serii 8 na rzecz jakiegoś fajnego auta z pod szyldu PORSCHE AG
:lol: :lol: :lol:

Tytuł:
PostNapisane: 4.12.2014, 0:25 
Klubowicz

Nr klubowicza: 258
hero78 - witaj w Klubie!

Bartek

997.1 GT3
964 C2
958 3.0d
996 turbo X50 [był]
964 C4 [był]

Tytuł:
PostNapisane: 4.12.2014, 0:29 

Sorry, off t... , ale po przeczytaniu postu mam pytanie - czy składki na 2015 zostały już ustalone/opublikowane ?

Tytuł:
PostNapisane: 4.12.2014, 0:52 

BT napisał(a):
hero78 - witaj w Klubie!

Dziękuję :)

Tytuł:
PostNapisane: 4.12.2014, 1:07 

Jesli chodzi o pytanie - dlaczego włąsnie Porsche ?, to poniżej jest odpowiedź :)

https://www.youtube.com/watch?v=-2F4y5O3XeA

mogę to oglądać na okrągło.

Dlaczego nie jestem w klubie ?, w sumie jakoś nie czuję silnej potrzeby wstępowania do wszelkiego rodzaju organizacji, może jestem trochę aspołeczny ........, zresztą znam dośc dobrze Komancza , Długiego, Marcina, Miśka , Irka, tych którzy dali początek całemu temu wspaniałemu ruchowi w narodzie, zawsze ich za to ceniłem. W sumie wystarczały mi spotkania z nimi , rzadsze lub częstsze, troche garażowych wieczorów przy wymianie silnika w 928 :).

Uważam żę bycie w pewnej społeczności nie jest jakoś uwarunkowane wstępowaniem róznego rodzaju do oficjalnych struktur.

PS też miałem i mam,, gorsze '' Porsche ( 914 ), i jakoś nie czuję z tego powodu ani kompleksów ani dyskomfortu.

Tytuł:
PostNapisane: 4.12.2014, 1:20 

..., to może jakas radykalna zmiana na forum od nowego roku aby powiekszyc załoge na pokładzie .
Proponuje choć licze się z tym ze mogę ostro dostać po uszch ( oczach :) ) aby zamknąć forum dla nieklubowiczy . Zostawic tylko otwarty dział temat przystąpienie do klubu z opisem zasadami itd. , mysle ze wielu ciekawych co jest za drzwiami opłaci klucz a tym co nie zależy pocałują klamke - najwidoczniej nie maja takiej pasji i dążenia do "wiedzy " jak my ...
Co nam z zakładających profil raz na rok lub raz w zyciu nie z braku czasu tylko z powodu zepsuł mi się cayenne co mam zrobić bo robie w stodole a mój mechanik jest z sąsiedniej wsi ...
Wiem ze ostro ale tego typu zakładanych tematów jest mnóstwo , moderatorzy mogą to podliczyć zanalizować , jestem przekonany ze wynik będzie powalający osob do np. 10 wpisow na forum ...
Na pewno jest to lepsze i skutecznijsze rozwiązanie niż chowanie rok temu awatarów , to nic nei daje a wręcz przeszkodziło , ja dzieki temu wiedziałem z kim pisze a teraz się 3x zastanowię bo sa podobne nicki ...
Niestety nie jestem w stanie przybyc na zebranie 20 krotnosc składki :)

Tytuł:
PostNapisane: 4.12.2014, 1:30 

darek napisał(a):
Jesli chodzi o pytanie - dlaczego włąsnie Porsche ?, to poniżej jest odpowiedź :)

https://www.youtube.com/watch?v=-2F4y5O3XeA

mogę to oglądać na okrągło.

904 piekna maszyna jeszcze z poczatku lat 60, wowczas dopiero musiala robic wrazenie:)

https://www.youtube.com/watch?v=1gH-QIo_N8E

D

Tytuł:
PostNapisane: 4.12.2014, 1:35 
Klubowicz

Nr klubowicza: 062
hero78 - witamy na pokładzie i zapraszamy na imprezy klubowe!

Staszek

958

Tytuł:
PostNapisane: 4.12.2014, 9:44 

stach napisał(a):
hero78 - witamy na pokładzie i zapraszamy na imprezy klubowe!

Dziękuję. Jak tylko czas pozwoli to chętnie będę się pojawiał na spotkaniach ;)

Tytuł:
PostNapisane: 4.12.2014, 9:52 

porscheee napisał(a):
...
Proponuje ...aby zamknąć forum dla nieklubowiczy . Zostawic tylko otwarty dział temat przystąpienie do klubu z opisem zasadami itd. , mysle ze wielu ciekawych co jest za drzwiami opłaci klucz...:)

... a tam nagi król :)

ale...można zrobić np.100zł wejście do forum a 500 czy tam ile chcecie przystąpienie do klubu.Jest część ludzi którzy korzystają tylko z forum a część którzy chcą też spotkań.

Tytuł:
PostNapisane: 4.12.2014, 11:14 

popieram pomysł z zamknięciem forum dla nieklubowiczów

Tytuł:
PostNapisane: 4.12.2014, 11:23 

nie podoba mi się ten pomysł. są na forum wydzielone części z dostępem tylko dla klubowiczów (nie-klubowicze ich nie widzą) i jak chcemy o czymś dyskutować w swoim gronie, to nie ma z tym problemu. Jeśli jest potrzeba to pewnie można to rozbudować.
Ja cenię sobie porady, uwagi itp. osób, które jeszcze nie są klubowiczami. Klubowicze nie mają monopolu na wiedzę...
Poza tym, gdybym chciał zostać klubowiczem, to pewnie na początku obserwowałbym forum klubu, pozadawał pytania itd. itp.
Jak zamkniemy forum, to możemy zamknąć klub. to będzie tylko kwestia czasu kiedy umrze śmiercią naturalną, kisząc się we własnym coraz mniejszym gronie.

Tytuł:
PostNapisane: 4.12.2014, 11:40 

porscheee napisał(a):
..., to może jakas radykalna zmiana na forum od nowego roku aby powiekszyc załoge na pokładzie .
Proponuje choć licze się z tym ze mogę ostro dostać po uszch ( oczach :) ) aby zamknąć forum dla nieklubowiczy . Zostawic tylko otwarty dział temat przystąpienie do klubu z opisem zasadami itd. , mysle ze wielu ciekawych co jest za drzwiami opłaci klucz a tym co nie zależy pocałują klamke - najwidoczniej nie maja takiej pasji i dążenia do "wiedzy " jak my ...
Co nam z zakładających profil raz na rok lub raz w zyciu nie z braku czasu tylko z powodu zepsuł mi się cayenne co mam zrobić bo robie w stodole a mój mechanik jest z sąsiedniej wsi ...
Wiem ze ostro ale tego typu zakładanych tematów jest mnóstwo , moderatorzy mogą to podliczyć zanalizować , jestem przekonany ze wynik będzie powalający osob do np. 10 wpisow na forum ...
Na pewno jest to lepsze i skutecznijsze rozwiązanie niż chowanie rok temu awatarów , to nic nei daje a wręcz przeszkodziło , ja dzieki temu wiedziałem z kim pisze a teraz się 3x zastanowię bo sa podobne nicki ...
Niestety nie jestem w stanie przybyc na zebranie 20 krotnosc składki :)

Oj chłopie ... Właśnie dałeś argumenty przeciwnikom przystąpienia do klubu.
Gratuluję!
Chcąc uzyskać techniczne informacje, które na przykład dla mnie są bardzo ważne, każdy może wejść na darmowe rennlist.com i uzyskać pomoc od praktyków z całego świata, a nie tylko naszej Polski.
O powodach, które wzbudziły u mnie niechęć przystąpienia do klubu pisał nie będę, bo Klubowicze, z którymi rzadszy lub częstszy kontakt mam, doskonale sprawę znają. Ale właśnie brak klasy, podobny do tego o czym pisał brukers80, chociaż jeszcze bardziej prostacki, perfidny i publiczny, zamanifestowany przez jednego z klubowych "guru", spowodował, że wstąpienie do klubu, z mojej głowy wybito mi dość skutecznie.

Panom klubowiczom i nie-klubowiczom, życzę udanego dnia

Maciek

Tytuł:
PostNapisane: 4.12.2014, 11:57 

kuchar - zgadzam się w 100% z tym, co napisałeś.

porscheee - szczerze, poziom merytoryczny forum jest tak porażający, że faktycznie jego zamknięcie nie zrobi dużej różnicy (oprócz pechowców z plastikową magistralą wodną i rozpadającym się silnikiem w Cayenne).

Tak, jak pisał kuchar, na forach w UK, czy USA jest wielokrotnie więcej wiedzy, przekazywanej za darmo, wszystkim, niezależnie od opłaconej składki.

Tytuł:
PostNapisane: 4.12.2014, 12:12 

porscheee napisał(a):
...,
Proponuje choć licze się z tym ze mogę ostro dostać po uszch ( oczach :)

nie prowokuj, mi jeszcze nie przeszło :wink:

Tytuł:
PostNapisane: 4.12.2014, 12:15 

Zamkniete forum dla tych co nie sa w klubie, niezly strzal w kolano ;) to jeszcze teraz ogolnopolski zlot ale Ci nie z klubu beda stac za wielkim mmurem zeby nic nie slyszeli i nie widzieli. Pasja przede wszystkim...

Tytuł:
PostNapisane: 4.12.2014, 12:16 

Nr klubowicza: 694
Zamknięcie forum = śmierć klubu (i tego forum). Prędzej czy później.

W innym klubie jest składka na domenę i serwer, po jej opłaceniu uzyskuję się pełny dostęp do całej treści zawartej na forum. Nie jestem zwolennikiem takich rozwiązań, ale z czegoś trzeba opłacać koszty utrzymania strony.

Osoby płacące pełną składkę klubową zyskują status klubowicza, otrzymują rabaty, klub stawia im przysłowiowe piwo na zlotach, z tych środków są kupowane nagrody, dyplomy, dofinansowuje się z tego imprezy.

Wysokość składek: niecałe 30 zł za samą stronę i 80 zł za stronę + uczestnictwo w klubie. To są opłaty roczne.

Za pobyt na zlotach każdy płaci sam. Jak jest wycieczka, to wszyscy się zrzucają, jak trzeba zapłacić za tor, to płacą Ci którzy jeżdżą.

Tytuł:
PostNapisane: 4.12.2014, 12:17 
Członek Zarządu PCP

Nr klubowicza: 189
Nie opowiadajcie, że wszystko na rennlist i renntech jest za darmo. Owszem, sporo, ale nie wszystko.

Witek
będzie: chyba 718
było: 964 '91, 944 '85, 924 '85, 996 '02, 997S '09

http://www.komunikado.pl agencja public relations

Tytuł:
PostNapisane: 4.12.2014, 12:29 

SIMO napisał(a):
popieram pomysł z zamknięciem forum dla nieklubowiczów

+1

Tytuł:
PostNapisane: 4.12.2014, 12:30 

Sorry wit007, ale niestety wydaje mi sie, ze wiecej "za darmo" tam niz na Forum, i nikt z "ekspertow" tam nie zmiesza mnie z blotem jak mam opinie inna niz "klubowa". I nie chodzi o sama oplate, bo zgadzam sie, ze jesli Cie stac na Porsche, skladka klubowa nie powinna byc problemem. Ale przy tym wspomne, ze czlonkostwo w Porsche Club of America kosztuje mnie $132 na 3 lata, czyli tyle ile na rok w Polsce, a porownanie "benefitow" i ogolnej oferty wypada blado...

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 151 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]