Start Strona klubowa Kalendarz imprez Sklep Porsche Polska
Nazwa użytkownika Hasło Zapamiętaj mnie Zarejestruj

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 206 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 6, 7, 8, 9, 10, 11  Następna strona
Autor Wiadomość
PostNapisane: 23.04.2019, 21:03 

Kuba ale o co ci chodzi ? Przecież to takie nasze, Polskie. Komentować, obrażać i snuć domysły nie znając tematu to jest przecież nasza narodowa przypadłość.
Nie rozumiem twojego oburzenia ?

A tak serio biore udział w wątku od początku i kazdy kolejny wpis jest cięższy.
Proponuje (podobnie jak w przypadku wystawionego przeze mnie 986) wyczyścić wątek, przenieść część dyskusji gdzie indziej i zostawić to co może być istotne dla kupującego i sprzedającego.

Nie wiem czemu ale po awanturze z czyszczeniem niektórych wpisów ktoś przekręcił wajchę za bardzo i z moderacji dyskusji zrobiła sie na forum wolna amerykanka ! Każdy mówi co mu wpadnie do głowy, a czy ma to sens, to już mało istotne.
Panowie administratorzy posprzątajcie trochę.

Pozdrawiam,
Michał

PostNapisane: 23.04.2019, 21:13 

Mic182 napisał(a):
Lisek1979 napisał(a):
Hahahahaahahah i tym sposobem stałeś sie zakładnikiem własnego zdania ;)

Pozdrawiam,
Michał

Misiu...
Nie wiem co ciebie bawi.
Nikt nie wiedział w sobotę czy a auto trzeba włożyć 3 czy 30 tys.
Nie kupiłem bo ryzyko było... A jak nie wiem na czym stoję, to nie kupuje...
Auto na fotkach było super, na żywo mniej alei tak chciałem je kupić. Wiem ile kosztuje lakiernik... Ale jeśli nie znam powodu dlaczego są pewne usterki o których nie wiedziałem przed przyjazdem to mam prawo negocjować cenę lub go nie kupić.
Piotr naprawi auto i ktoś będzie się nim cieszył.
A zepsuć może się każde auto bez względu na cenę rocznik i przebieg. Wiem od 22 lat jeżdżę legalnie autami :)
Ech...

Wysłane z mojego LYA-L29 przy użyciu Tapatalka

PostNapisane: 23.04.2019, 21:22 

Lisek1979 napisał(a):
Mic182 napisał(a):
Lisek1979 napisał(a):
Hahahahaahahah i tym sposobem stałeś sie zakładnikiem własnego zdania ;)

Pozdrawiam,
Michał

Misiu...
Nie wiem co ciebie bawi.
Nikt nie wiedział w sobotę czy a auto trzeba włożyć 3 czy 30 tys.
Nie kupiłem bo ryzyko było... A jak nie wiem na czym stoję, to nie kupuje...
Auto na fotkach było super, na żywo mniej alei tak chciałem je kupić. Wiem ile kosztuje lakiernik... Ale jeśli nie znam powodu dlaczego są pewne usterki o których nie wiedziałem przed przyjazdem to mam prawo negocjować cenę lub go nie kupić.
Piotr naprawi auto i ktoś będzie się nim cieszył.
A zepsuć może się każde auto bez względu na cenę rocznik i przebieg. Wiem od 22 lat jeżdżę legalnie autami :)
Ech...

Lisek, Słoneczko :) bawi mnie ta dyskusja ;)

Pozdrawiam,
Michał

PostNapisane: 23.04.2019, 21:26 

Ech...

Tytuł: Re: Kupię 996
PostNapisane: 24.04.2019, 0:32 

Ludzie dajcie juz czlowiekowi spokoj. Pojecha, obejzal nie kupil. To Wy na forum wymogliscie na nim zeby opisał swoje subiektywne odczucia o aucie, on sam sie z tym nie pchal. A teraz robicie caly cyrk, wlacznie z wierszykami. Dorosli Wy jestescie?

PostNapisane: 24.04.2019, 6:32 

and6412 napisał(a):
Ludzie dajcie juz czlowiekowi spokoj. Pojecha, obejzal nie kupil. To Wy na forum wymogliscie na nim zeby opisał swoje subiektywne odczucia o aucie, on sam sie z tym nie pchal. A teraz robicie caly cyrk, wlacznie z wierszykami. Dorosli Wy jestescie?

+1

PostNapisane: 24.04.2019, 6:35 

mrcichy ci....

PostNapisane: 24.04.2019, 7:16 

Bez komentarza

PostNapisane: 24.04.2019, 7:52 

Skoro taki fajny topik się zrobił to dodam że 10lat temu każdy uciekał od tego silnika 3.4 i odradzał bo taka to mina była a teraz jaki to aksamitny silnik się zrobił.Nawet nie zafaluje;)

PostNapisane: 24.04.2019, 8:09 

Nr klubowicza: 263
Arekk napisał(a):
... dodam że 10lat temu każdy uciekał od tego silnika 3.4 i odradzał bo taka to mina była a teraz jaki to aksamitny silnik się zrobił.Nawet nie zafaluje;)

Silnik swoją reputację popsuł sobie po zaledwie paru procentach awarii łożyska ...a to pociągało inne awarie (gładzi?) ale to był procent poniżej 5% z tego co kojarzę, a zrobili z niego mega szrot, przyczynił się do tej opinii jeszcze jeden fakt ten silnik powstał po " niezniszczalnym" Mezgerze i każda awaria w 3,4 irytowała czego wcześniej nie doświadczyli użytkownicy.

Obrazek

PostNapisane: 24.04.2019, 8:25 

Po przeczytaniu calego watku, jednak sklaniam sie ku temu, ze to jednak kolega Lisek mial rację i mogl sie czuc zawiedziony i poniekąd oszukany.

Odnośnie handlarzy to po wielu latach moich stycznosci z kupowaniem roznych samochodów, to w sumie nigdy sie nie okazalo, ze ktos kto je sprzedaje zawodowo mial "czyste" intencje i zawsze cos musialo byc kombinowane. Sama sprawa z tymi tablicami mogla sprawiac wrazenie, ze zakup jest od osoby prywatnej a nie od handlarza. (swoja droga, czemu sprzedajacy to zataił, ze zajmuje sie tym zawodowo?).

Te wszystkie zle opinie nt. handlarzy nie wziely sie znikad i tylko maly ich proc jest uczciwy. Reszta kreci liczniki, sklada przystanki samochodowe, ukrywa wady, nie placi akcyzy, vatow, stosuje wszelkie mozliwe metody, zeby jak najwiecej wycisnac zarobku z danego auta.

Kolego Lisek - dobrze, ze nie kupiles tego samochodu.

pzdr,

PostNapisane: 24.04.2019, 9:23 

Nr klubowicza: 805
Daro. napisał(a):
Arekk napisał(a):
Silnik swoją reputację popsuł sobie po zaledwie paru procentach awarii łożyska ...a to pociągało inne awarie (gładzi?) ale to był procent poniżej 5% z tego co kojarzę, a zrobili z niego mega szrot

Myślę, że jeszcze warto zwrócić uwagę na fakt, że raczej takie historie słyszy się ze stanów - kraju w którym przed ogniskiem jest napisane, że ogień jest gorący, żeby przypadkiem ktoś sam nie chciał sprawdzić :wink:

Potem warto rozważyć ile z tych awaryjnych samochodów było należycie serwisowane oraz w ilu silnik posypał się przy dość niskim przebiegu i miały silniki wymienione na gwarancji.

Ja przed zakupem swojego 996 poszedłem m.in. do mistrza serwisu z ASO oraz do jednego z bardziej doświadczonych mechaników i zapytałem ile razy widzieli 996 z uszkodzonym IMS - no i zgadnijcie ;)

MB W126 260SE '87
MB C126 560SEC '90
MB R129 SL500 '99
MB W204 C63 AMG '09
Porsche 911 996.2 C2 '01
Honda CRX ED9 K20 track tool '90
BMW S1000R '17

PostNapisane: 24.04.2019, 10:19 

Mikołaj napisał(a):
Daro. napisał(a):
Arekk napisał(a):
Silnik swoją reputację popsuł sobie po zaledwie paru procentach awarii łożyska ...a to pociągało inne awarie (gładzi?) ale to był procent poniżej 5% z tego co kojarzę, a zrobili z niego mega szrot

Myślę, że jeszcze warto zwrócić uwagę na fakt, że raczej takie historie słyszy się ze stanów - kraju w którym przed ogniskiem jest napisane, że ogień jest gorący, żeby przypadkiem ktoś sam nie chciał sprawdzić :wink:

Potem warto rozważyć ile z tych awaryjnych samochodów było należycie serwisowane oraz w ilu silnik posypał się przy dość niskim przebiegu i miały silniki wymienione na gwarancji.

Ja przed zakupem swojego 996 poszedłem m.in. do mistrza serwisu z ASO oraz do jednego z bardziej doświadczonych mechaników i zapytałem ile razy widzieli 996 z uszkodzonym IMS - no i zgadnijcie ;)

Też nie słyszałem by się to komuś przytrafiło... :D

PostNapisane: 24.04.2019, 10:25 

Mikołaj napisał(a):
Daro. napisał(a):
Arekk napisał(a):

Irinizuje sobie bo wyszedł fajny topic;).Wielu nowych forumowiczów myśli że tu się lody kręci przez handlarzy którzy czekają na naiwnych .

A prawda jest taka że bawią się w zakupy porsche i jak nie zarobią na takim aucie 10-20tys to nic się nie stanie bo to tylko hobby i odskocznia od pracy.

PostNapisane: 24.04.2019, 10:32 

Nr klubowicza: 615
Też bałem się tego IMS - nie tylko Jankesi tym straszą, Brytole również. Chyba, że to spisek warsztatów reklamujących się w Total911 czy 911 & Porsche World. Dlaczego z głos z USA słychać najlepiej? Pewnie dlatego, że tam sprzedano najwięcej egzemplarzy i działa ekonomia skali.

996 C4S

PostNapisane: 24.04.2019, 10:47 

Głównie o tym pieją Ci, którzy nie stali nawet koło Porsche.

PostNapisane: 24.04.2019, 12:24 

Koledzy z USA lubują się w wytaczaniu pozwów zbiorowych przeciw korpo - taki "IMS gate", jak został odkryty, musiał być piękną pożywką do wyciągnięcia kasy od Porsche przez klientów z USA.

PostNapisane: 24.04.2019, 13:33 
Członek Zarządu PCP

Nr klubowicza: 468
A nie jest to tak z tą statystyką, że dla wczesnych roczników to awarie są na poziomie 1%, a dla późniejszych 8% (2001-2005) ?
Ciekawe co mają powiedzieć użytkownicy np. nowych diesli z BMW?

pozdrawiam
Adam

===================
944/993/986/996T/970

http://www.prosiakovo.pl
http://www.enotrip.pl

PostNapisane: 24.04.2019, 14:07 

Nr klubowicza: 615
adamax napisał(a):
A nie jest to tak z tą statystyką, że dla wczesnych roczników to awarie są na poziomie 1%, a dla późniejszych 8% (2001-2005) ?

Zależy gdzie zapytać, tam dostaniesz inną odpowiedź ;) Jedni twierdzą, że 3.4 miały tych awarii dużo mniej, inni, że 3.6 po lifcie. Jedni, że to dotyczy aut mało jeżdżących, inni, że dużo ale na niskich obrotach (tj. poniżej 3000). Nie ma chyba reguły.

996 C4S

PostNapisane: 24.04.2019, 14:08 
Członek Zarządu PCP

Nr klubowicza: 468
moon48 napisał(a):
adamax napisał(a):

Zależy gdzie zapytać, tam dostaniesz inną odpowiedź ;) Jedni twierdzą, że 3.4 miały tych awarii dużo mniej, inni, że 3.6 po lifcie. Jedni, że to dotyczy aut mało jeżdżących, inni, że dużo ale na niskich obrotach (tj. poniżej 3000). Nie ma chyba reguły.

Wnoszę po oficjalnych dokumentach z pozwu zbiorowego w USA.

pozdrawiam
Adam

===================
944/993/986/996T/970

http://www.prosiakovo.pl
http://www.enotrip.pl

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 206 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 6, 7, 8, 9, 10, 11  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]