Autor |
Wiadomość |
Kubuś72
|
Napisane: 22.04.2019, 9:14 |
|
|
b0g0b0jny napisał(a): To jest taka szansa bo bardzo wiele niestety tak ma. Zarówno 986/996 jak i 987/997.
Mówię o niewielkich wahaniach.
Większe tez często występują i mogą być spowodowane uszkodzeniem : świec, cewek, odmy, przepływomierza lub w negatywnych przypadkach wtrysków czy gładzi cylindrów.
Moja rada sprawdź auto w warsztacie, który zna się na Porsche i jak wydaje ze jest ok to się tym zupełnie nie przejmuj. Jeśli auto jest sprawne nie faluje, obroty są równe, czy to Porsche, czy Fiat. Mam 997, 987 i pracują na wolnych równo, tylko, świece, cewki, przepustnica, czujnik masy powietrza, połączenia przy dolocie. są w dobrym stanie, zawsze jest tego przyczyna, bo to nie jest normalne.
|
|
Góra |
|
Center
|
Napisane: 22.04.2019, 9:23 |
|
|
Kubuś72 napisał(a): b0g0b0jny napisał(a): To jest taka szansa bo bardzo wiele niestety tak ma. Zarówno 986/996 jak i 987/997.
Mówię o niewielkich wahaniach.
Większe tez często występują i mogą być spowodowane uszkodzeniem : świec, cewek, odmy, przepływomierza lub w negatywnych przypadkach wtrysków czy gładzi cylindrów.
Moja rada sprawdź auto w warsztacie, który zna się na Porsche i jak wydaje ze jest ok to się tym zupełnie nie przejmuj. Jeśli auto jest sprawne nie faluje, obroty są równe, czy to Porsche, czy Fiat. Mam 997, 987 i pracują na wolnych równo, tylko, świece, cewki, przepustnica, czujnik masy powietrza, połączenia przy dolocie. są w dobrym stanie, zawsze jest tego przyczyna, bo to nie jest normalne. Zgadzam sie, obroty sa na stalym poziomie, adekwatnym do rozgrzanie silnika.
|
|
Góra |
|
pimi
|
Napisane: 22.04.2019, 9:32 |
|
|
ja nie znam, ale osobiście nie kupiłbym w automacie szczególnie coupe.
|
|
Góra |
|
Center
|
Napisane: 22.04.2019, 9:32 |
|
|
Lisek1979 napisał(a): Remii napisał(a): sonda napisał(a): Takiego mam do sprzedania 996.2 manual, 2003 Już do niego pisałem, teraz czekam na nr tel To raczej samochod na handel - import USA
|
|
Góra |
|
Andruszka
|
Napisane: 22.04.2019, 9:36 |
|
Nr klubowicza: 304
|
Dobrze że nie kupiłeś, gdybyś kupił, dziś byś żałował jeszcze bardziej, niż tej kasy wydanej na podróż i lawetę. 911 trzeba kupować świadomie i powinno w pełni Ci odpowiadać. Moja rada to kupuj 911 tylko po profesjonalnym przeglądzie przedzakupowym. bez podłączenia komputera nie dowiesz się np., czy nie trzeba robić rozrządu, jakie były przekroczenia obrotów, czy są błędy z przepływomierza, można ustalić przebieg i wiele innych. Dobre sprawdzenie zawieszenia też jest ważne, może generować spore koszty. W okolicach w Warszawy najlepiej sprawdzać 911 w PorschePana w Raszynie, dla chłopaków te auta nie mają tajemnic. Powodzenia w poszukiwaniach, na pewno znajdziesz auto godne zakupu.
Góra |
|
Lisek1979
|
Napisane: 22.04.2019, 9:59 |
|
|
Nie skreślam... Podoba mi się... Ale stan auta jest najważniejszy... Liczę na szczerą rozmowę.
|
|
Góra |
|
pimi
|
Napisane: 22.04.2019, 10:10 |
|
|
nie skreślałbym samochodów ze stanów, znam kilka sztuk, które przynoszą swoim właścicielom wiele radości
|
|
Góra |
|
berni500
|
Napisane: 22.04.2019, 10:15 |
|
Nr klubowicza: 582
|
O, to faktycznie słabo wyszły pierwsze próby zakupu. Na forum zawsze możesz poprosić kogoś, kto blisko mieszka, żeby najpierw obejrzał auto. Z tym, że nikt się chyba nie spodziewał, że to handlarz. Powodzenia
Góra |
|
and6412
|
Napisane: 22.04.2019, 10:28 |
|
|
Niesamowite jest to ze czlowiek ma juz kilka lat zycia za sobą, kupowalem mase uzywanych aut, w tym kilka klasyków i zawsze wniosek byl jeden: w polsce nie da sie kupic auta od handlarza (z jednym wyjątkiem kilka lat temu). Nakręciłem juz tyle km zeby po przyjezdzie w 5 min zorientowac sie ze cala droga na marne bo ktos przez telefon nagadal bzdur. na na miejscu słyszysz ze „panie jak pan chcesz nowy to idz do salonu”. I znow dalem sobie nakrecic „makaron na uszy” bo przez tel Piotr przekonal mnie ze nie jest handlarzem tylko pasjonatem ktory z racji dostepnosci do aut w Szwajcarii często sprzedaje swoje auta i zmienia na inne. Auto jest super sprawne i nic mu nie dolega poza drobną przygodą bracharską. Tylko maska, zderzak i blotniki wymienione, miska z przodu cytuję: „ to wręcz rękami dalo sie podprostować”. Cale szczescie nie mialem czasu wybrac sie po tego Boxstera przed świętami bo na miejscu z wielkim zdziwieniem dowiedziałbym sie ze przecież Porsche musi mieć falujące obroty ;/ Dodam że zdjęcia sprzed naprawy blacharskiej niestety zaginęły. Niestety to są wady i zalety forów internetowych. Z jednej strony ktoś (w tym przypadku Lisek) zapłacił „frycowe” za mnie i dzieki swojej uprzejmosci podzielil sie doswiadczeniami. Z drugiej jak widzisz goscia ktory ma nabite juz troche postow (nawet je przeglądniesz) to zaczynasz sam sie wkrecac ze to pasjonat ktory sprzedaje swoje auto. Dodam jeszcze ze jak niektorzy mogą pamietac z watku „ciekawe ogloszenia” prawie kupilem najtanszego boxstera s na swiecie (dwadziescia kilka tys pln) i pomijajac inne bolaczki tamtego auta kultura pracy silnika zrobila na mnie wrazenie. Nic nie falowalo. A to podobno byl złom
|
|
Góra |
|
adamax
|
Napisane: 22.04.2019, 10:58 |
|
Członek Zarządu PCP |
|
Nr klubowicza: 468
|
Lisek, jeżeli można jedno pytanie. Czy potrzebujesz auta typu 2+2, i ile lat mają mali pasażerowie? W Twoim budżecie kupisz piękne 986S. Jeżeli ma to być Twoje pierwsze Porsche, a nie potrzebujesz (tak naprawdę ) siedzeń z tyłu i chcesz Fun cara to Boxster S może być „czarnym koniem” dla Ciebie. Piszesz, że masz już W140, z moich doświadczeń to tylko w Panamerze reszta rodziny będzie czuć się komfortowo Powodzenia w poszukiwaniach. Skąd jesteś?
_________________ pozdrawiam Adam =================== 944/993/986/996T/970 http://www.prosiakovo.plhttp://www.enotrip.pl
|
|
Góra |
|
Johnny
|
Napisane: 22.04.2019, 11:07 |
|
Nr klubowicza: 712
|
Dzięki że opowiedziałeś wszystko, gratulacje za rozsądek przy zakupie. PiotrM wystawił tutaj już trzy samochody, wszystkie „szwajcary” i w okazyjnych cenach, za ile musiał je kupić? A gdzie naprawy? Zarobek? Mi się od razu zapaliła czerwona lampka, że to za piękne
Góra |
|
Mic182
|
Napisane: 22.04.2019, 11:09 |
|
|
Panowie poczekajmy co powie Piotrek, myślę, że warto posłuchać obu stron.
Pozdrawiam, Michał
|
|
Góra |
|
mata70
|
Napisane: 22.04.2019, 11:13 |
|
Nr klubowicza: 490
|
W historii Liska najsłabsze dla mnie jest, tak jak napisał Berni, że chyba nikt nie spodziewał się, że to handlarz. PiotrM z tego co pamiętam jest już od dłuższego czasu na forum, sposób opisania auta wskazywał, że to jeden z nas, zakręconych na punkcie marki. Okazuje się chyba jednak, że nie do końca. W tej chwili na forum ma na sprzedaż 911 i 986, obie opisane tak jak by przy nich siedział dla siebie dniami i nocami a z opowieści Liska wynika, że to wszystko tylko pod publiczkę. Nie rozumiem takiego podejścia. Albo zajmujesz się handlem i tego nie ukrywasz, albo kupujesz dla siebie i co jakiś czas coś zmieniasz i wtedy przychodzi czas na sprzedaż. Wydaje mi się, że handlarze od przykrywką to duża strata dla wiarygodności tego forum.
Ps. Oczywiście wygłaszam tę tezę na bazie informacji jakie pojawiły się tu na forum. Nie widziałem auta, nie byłem na placu u PiotraM.
|
|
Góra |
|
tony_szpachli
|
Napisane: 22.04.2019, 11:52 |
|
|
adamax napisał(a): Lisek, jeżeli można jedno pytanie. Czy potrzebujesz auta typu 2+2, i ile lat mają mali pasażerowie? W Twoim budżecie kupisz piękne 986S. Jeżeli ma to być Twoje pierwsze Porsche, a nie potrzebujesz (tak naprawdę ) siedzeń z tyłu i chcesz Fun cara to Boxster S może być „czarnym koniem” dla Ciebie. Piszesz, że masz już W140, z moich doświadczeń to tylko w Panamerze reszta rodziny będzie czuć się komfortowo Powodzenia w poszukiwaniach. Skąd jesteś? Ale Cayman S w manualu - na pewno da sporo radości z jazdy.
|
|
Góra |
|
sonda
|
Napisane: 22.04.2019, 12:55 |
|
Nr klubowicza: 296
|
Center napisał(a): Lisek1979 napisał(a): Remii napisał(a): sonda napisał(a): Takiego mam do sprzedania 996.2 manual, 2003 Już do niego pisałem, teraz czekam na nr tel. To raczej samochod na handel - import USA Mam 10 sztuk Porsche czy można mnie nazwać handlarzem Zajmuję się handlem autami ale dużymi Porsche jest moją pasją i tak traktuje moje auta Oczywiście mam kilka aut z USA ale nie są gorsze od tych z Europy czy Japonii Wszystkie auta są po serwisach i nigdy nie były przygotowane po łebkach do sprzedaży Ale w PL zawsze ktoś szuka haczyka Ostatnio sprzedałem 996.2 do Włoch i klient był zachwycony stanem auta a w PL był skreślony z powodu importu z USA
Góra |
|
Remii
|
Napisane: 22.04.2019, 12:56 |
|
|
|
Góra |
|
sonda
|
Napisane: 22.04.2019, 12:59 |
|
Nr klubowicza: 296
|
Mam 997.2 GT 3 RS
Góra |
|
Remii
|
Napisane: 22.04.2019, 12:59 |
|
|
Nie ten budżet
|
|
Góra |
|
and6412
|
Napisane: 22.04.2019, 13:20 |
|
|
sonda napisał(a): Mam 10 sztuk Porsche czy można mnie nazwać handlarzem Odpowiadając wprost na Twoje pytanie: Jeśli większość z nich masz na sprzedaż, lub jeśli nie są to Twoje auta w codziennym użytku przez Ciebie lub rodzinę to TAK, powinno się Twoje oferty traktować jak od handlarza. Oczywiście nic osobistego. Jeśli powyższe twierdzenia są prawdziwe to prowdopodobnie należysz to tej mniejszosci handlarzy którzy mają uczciwą, jakościową ofertę i nic nie ukrywają i oczywiście nie ma w tym nic złego.
|
|
Góra |
|
Jarecki
|
Napisane: 22.04.2019, 13:26 |
|
Nr klubowicza: 381
|
sonda napisał(a): Center napisał(a): Lisek1979 napisał(a): Remii napisał(a): sonda napisał(a): Takiego mam do sprzedania 996.2 manual, 2003 Już do niego pisałem, teraz czekam na nr tel. To raczej samochod na handel - import USA Mam 10 sztuk Porsche czy można mnie nazwać handlarzem Zajmuję się handlem autami ale dużymi Porsche jest moją pasją i tak traktuje moje auta Oczywiście mam kilka aut z USA ale nie są gorsze od tych z Europy czy Japonii Wszystkie auta są po serwisach i nigdy nie były przygotowane po łebkach do sprzedaży Ale w PL zawsze ktoś szuka haczyka Ostatnio sprzedałem 996.2 do Włoch i klient był zachwycony stanem auta a w PL był skreślony z powodu importu z USA Widzę tu kilka opinii że "żodyn ale to żodyn handlarz mu auta nie sprzeda" i śmiać mi się chce jak się łatwo szufladkuje ludzi. Zapewniam Was drodzy szukający okazji, idealnej igiełki od pasjonata, który jeździł do kościoła i tylko w słońce - handlujący autami, w tym Porsche również potrafią być pasjonatami i również biznes prowadzić fair i dostarczać auta bardzo ładne i uczciwe. Jeżeli uważacie żę "handlarz" to zawsze Was oszuka, zedrze i wsadzi na minę to po prostu obrażacie ludzi i tyle w temacie.
Góra |
|
|