Start Strona klubowa Kalendarz imprez Sklep Porsche Polska
Nazwa użytkownika Hasło Zapamiętaj mnie Zarejestruj

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 166 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 5, 6, 7, 8, 9  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł:
PostNapisane: 8.03.2012, 22:51 
Członek Zarządu PCP

Nr klubowicza: 189
Nie sposób nie zgodzić się z przedmówcą. Musisz chyba zaryzykować i przyjechać na któreś z klubowych spotkań.

Co do ASO - miałem wcześniej samochód 18-letni, teraz mam 27-letni. I zostawiłem w PCW - za części do obu - masę pieniędzy. Ale skoro Ty masz inne źródła...

Witek
będzie: chyba 718
było: 964 '91, 944 '85, 924 '85, 996 '02, 997S '09

http://www.komunikado.pl agencja public relations

Tytuł:
PostNapisane: 8.03.2012, 23:11 

wit007 napisał(a):
Nie sposób nie zgodzić się z przedmówcą. Musisz chyba zaryzykować i przyjechać na któreś z klubowych spotkań.

można by rzec, że byłem... Cayenne widziałem AŻ JEDNO - ciągnęło lawetę z 914... 8)

wit007 napisał(a):
Co do ASO - miałem wcześniej samochód 18-letni, teraz mam 27-letni. I zostawiłem w PCW - za części do obu - masę pieniędzy. Ale skoro Ty masz inne źródła...

rozumiem, że to dla Ciebie wielki powód do dumy... :roll:
mnie wystarczy odrobina zdrowego rozsądku :wink:

Tytuł:
PostNapisane: 8.03.2012, 23:23 
Klubowicz

Nr klubowicza: 258
Na imprezach klubowych regularnie pojawiaja sie Cayenne S oraz GTS i biora czynny udzial w zabawach, wiec Klub jest takze dla wlascicieli DUZYCH porszakow.

Co do kupowania czesci lub robienia przegladow w ASO, to kazdy ma swoje zdanie, ale warto pamietac, ze regularna historia serwisowa plus oryginalne czesci pozytywnie wplywaja na wartosc naszych autek.

Jednak decyzje o przystapieniu do PCP podejmujemy czesto nie dlatego, ze szukamy znizek w serwisie, ale ze wzgledu na towarzystwo zakreconych Porsche maniakow otoczonych swoimi kultowymi pojazdami, mogacych przegadac na ten temat niejeden wieczor. I siedzacych po nocy, zeby wrzucic komentarz na forum... :wink:

Bartek

997.1 GT3
964 C2
958 3.0d
996 turbo X50 [był]
964 C4 [był]

Tytuł:
PostNapisane: 8.03.2012, 23:43 
Członek Honorowy

Nr klubowicza: 029
No...ale znowu wsadziłem kij w mrowisko :wink: Medal mi za to, w tym jestem doskonały !!!!
Czytając niektóre, powyższe, dalej stoję na stanowisku, że pomysł, żeby do klubu przyjmować z rekomendacją nie jest zły, tylko, żeby to realnie funkcjonowało, a nie lipa jakich wiele dookoła. To taki "wierzący" co nie chodzi do kościoła, to taki "działacz" co nic nie robi, to taki klubowicz co.....żal mu wydać 300, ale wypisuje na klubowej stronie....tak , to ma być Klub pasjonatów, posiadaczy, Klub nasz...ludzi którzy coś dla siebie nawzajem robią....nie kalkulatorów, którzy się zapiszą, bo taniej na Nordschleife pojechać i wszystko KTOŚ załatwił.....Oczywiście, nie wszystkim dane działać, nie ma miary którą porównać wkład Jacka'm.. czy.....Igora. Jedni wożą plakaty przy okazji...inni tworzą klimat....
Klub daje, Klub uczy, Klub ma zatem swoją cenę !!!! Dobry był pomysł,że do klubu może aspirować ten, kto był na dwóch imprezach..taki skromny warunek wstępny, dający lepiej poznać, niż "niema" rekomendacja....Było to dyskutowane na poprzednich Walnych......ale głos mniejszości przegrał więc mamy klub jak salę kinową...kupujesz bilet i wchodzisz, nie ważne czy w trampkach czy lakierkach....
Można mnie zje....jak zwykle, ale mam to nieskromne przekonanie, że mam rację i wyrażam to, co wielu myśli, ale ..tylko myśli.
:wink:

były: 911 - T'73, S'77, SC'81, turbo look'84,
targa'88,
Boxster - 98
------------------
996 - 01

Zobacz profil YIM  
 Tytuł:
PostNapisane: 8.03.2012, 23:49 

Nr klubowicza: 263
Co do właścicieli Cayen kolego Icek (miałem w dzieciństwie kota o takim imieniu :D choć to imię czysto z Judaizmu ) wracając do właścicieli Cayen no niestety osobiście nie zaliczam ich do miłośników marki raczej do pokazania swojego prestiżu i statusu bo jeszcze się nie spotkałem, aby wymienili pozdrowienia bez pogardliwego spojrzenia na weterana :?
A co do wypowiedzi pdmobila to w zupełności się z nim zgadzam z tą różnicą, że nie każdy ma te zdolności organizacyjne :(

Obrazek

Tytuł:
PostNapisane: 9.03.2012, 0:05 

:shock: :shock: :shock:
Nigdy nie ciągnąłem 914... Krzysiu, Jacek, Darek, Iza, Monika, Marcin chyba także... ale można by rzec, że nie bywaliśmy na tych samych imprezach...
914?... to może Marek.... bo ciężko pewnie mu jednocześnie przyjechać 914, 993,356 i Cayenne dlatego wybiera tylko dwa... :oops:
Generalnie Poznań tak ubogi we wszelkie możliwości spotkania, że się nie spotkaliśmy... może to narobimy?
Darek

P.S. Darek, jak zwykle generalizujesz i nie raz mógłbyś spowodować wypadek oślepiony moim mruganiem z najczęściej przeze mnie eksploatowanego samochodu...

Tytuł:
PostNapisane: 9.03.2012, 0:29 

Kurcze właśnie się dowiedziałem ze nie jestem miłośnikiem marki......No to pora sprzedać tylko co 996 987 911.....nie Cayenne i znowu odzyskać status ......sorry ręce opadają........

Tytuł:
PostNapisane: 9.03.2012, 0:32 
Klubowicz

Icek944 napisał(a):
ode mnie natomiast takie pytanie (oby nie retoryczne):

w jaki sposób, poza klubowym kalendarzem i zniżkami w ASO Porsche (które mogą być dość dyskusyjne dla aut po gwarancji), Włodarze Klubu chcieliby zachęcić posiadaczy modelu Cayenne - których przecież wcale niemało - do zapisania się i opłacenia składki członkowskiej :?:

Icek ... mam wrazenie ze oczekujesz ze "włodarze klubu" beda zabiegac i walczyc aby zwabic w swe sidla kolejnego zacnego wielmoznego posiadacze auta marki porsche ... beda sie dwoic i troic jak zachecic posiadacza cayenne by rozstal sie z gotowka ... otoz obawiam sie ze nie beda ... nilt nie zyje z prowadzenia forum czy klubu ... nikt na tym nie zarabia ... "włodarze" robia to poswiecajac swoj prywatny czas by zebrac kilka razy w roku ludzi o podobnych zainteresowaniach ... poznac sie i spedzic milo czas. Im wiecej osob tym wiecej bedzie mozna zaproponowac czy zaoferowac ...
Oczywiscie sa osoby oczekujace zabiegania o swoje wzgledy i analizujace roszczeniowo co za co ... ale to nie to miejsce. Tu liczy sie pasja do motoryzacji niezaleznie od modelu. Skoro jednak byles na zlocie i sie nie przekonales to chyba nie ma sensu przekonywac cie w postach ...

Tytuł:
PostNapisane: 9.03.2012, 1:02 

To ja na koniec muszę się przyznać. Pierwszy raz, jak chyba nigdy, kompletnie się z pdmobilem nie zgadzam.
Klub jest otwarty dla wszystkich miłośników marki. Jak ktoś do nich nie należy to chyba do klubu akcesu nie zgłasza. Poprawcie mnie jeśli się mylę. :roll:
Jak ja się zapisywałem, to nie było żadnych warunków wstępnych, żadnych rekomendacji. Znaczy pewnie źle się działo, bo trza to było zmienić czem prędzej. Tylko ja ślepy do tej pory nie wiem po co...
Ale, że klub nadal jest otwarty na nowych chętnych, to ja każdemu starającemu się o członkostwo z ochotą służą pomocą. Bo taki naiwny jestem. Mea culpa...

Tytuł:
PostNapisane: 9.03.2012, 8:49 
Członek Zarządu PCP

Nr klubowicza: 189
Icek, rozumiem, że właściciele innych modeli niż Cayenne nie są dla Ciebie partnerami do rozmowy czy zabawy. No to chyba rzeczywiście lepiej, żebyś się nie zapisywał do klubu. A te 500 zł przeznaczył na części z zaprzyjaźnionej hurtowni.
Pozdrawiam z odrobiną sarkazmu 8)

Witek
będzie: chyba 718
było: 964 '91, 944 '85, 924 '85, 996 '02, 997S '09

http://www.komunikado.pl agencja public relations

Tytuł:
PostNapisane: 9.03.2012, 10:09 
Członek Honorowy

simprez napisał(a):
To ja na koniec muszę się przyznać. Pierwszy raz, jak chyba nigdy, kompletnie się z pdmobilem nie zgadzam.
Klub jest otwarty dla wszystkich miłośników marki. Jak ktoś do nich nie należy to chyba do klubu akcesu nie zgłasza. Poprawcie mnie jeśli się mylę. :roll:
Jak ja się zapisywałem, to nie było żadnych warunków wstępnych, żadnych rekomendacji. Znaczy pewnie źle się działo, bo trza to było zmienić czem prędzej. Tylko ja ślepy do tej pory nie wiem po co...
Ale, że klub nadal jest otwarty na nowych chętnych, to ja każdemu starającemu się o członkostwo z ochotą służą pomocą. Bo taki naiwny jestem. Mea culpa...

Dla wszystkich miłośników otwarte jest Forum. Widać, że jest TU wielu prawdziwych miłośników i pasjonatów, ale spotkać Tu też można wpisy przynoszące wstyd Klubowi, których autorów i tak nie zweryfikujemy, bo Forum jest otwarte.
Klub jest też ogólnodostępny, mimo, że pierwsze sito to posiadanie Porsche, czyli jest ogólnodostępny dla posiadaczy. Natomiast nie ma nic dziwnego, że przystąpienie do Klubu powinno być jeszcze czymś uwarunkowane, tak jest w wielu klubach. Najlepiej, żeby to była niezłomna wola zainteresowanego, który wie czego chce, wie, że mu odpowiadają klubowe imprezy,będzie w nich uczestniczył, klimat, towarzystwo. Stąd był kiedyś pomysł okresu próbnego, czy udziału w np. dwóch imprezach , bo akceptacja powinna być obustronna....
Mi nie chodzi o to, czy klub jest otwarty czy nie, tylko o uprawianie lipy z rekomendacjami. Jeżeli rekomendację się ma po wpisie na stronę, to po co to .......

targa'88,
Boxster - 98
------------------
996 - 01

Zobacz profil YIM  
 Tytuł:
PostNapisane: 9.03.2012, 10:12 

Nr klubowicza: 075
..a ja kompletnie nie rozumiem tej dyskusji...tej ,,elitarności"...rekomendacji...
przyjechałem kiedyś - podobało mnie się - zapisałem się ot wszystko-

Classic Porsche 911/964 Carrera 2

Tytuł:
PostNapisane: 9.03.2012, 10:14 

wit007 napisał(a):
Icek, rozumiem, że właściciele innych modeli niż Cayenne nie są dla Ciebie partnerami do rozmowy czy zabawy.

póki co, mam całkowicie odwrotne wrażenie - raczej to właściciele Cayenne nie są przez Was traktowani po partnersku - o czym świadczy choćby powyższy post usera DK :(

Tytuł:
PostNapisane: 9.03.2012, 10:29 
Członek Honorowy

Icek944 napisał(a):
wit007 napisał(a):
Icek, rozumiem, że właściciele innych modeli niż Cayenne nie są dla Ciebie partnerami do rozmowy czy zabawy.

póki co, mam całkowicie odwrotne wrażenie - raczej to właściciele Cayenne nie są przez Was traktowani po partnersku - o czym świadczy choćby powyższy post usera DK :(

Niestety, właściciele Cayenne często sami gruntują opinię o sobie, oczywiście nie uogólniając.
Imprezy PCP są dla nich otwarte !!!!

Ja podobnie jak Rychu...zostałem namówiony.....zobaczyłem...wessało mnie...poznałem świetne towarzystwo, wzbogaciłem swoją codzienność...coś tam wniosłem......dlatego "trąca mnie" gdy słyszę, że do klubo warto się zapisać, bo się opłaca.....

targa'88,
Boxster - 98
------------------
996 - 01

Zobacz profil YIM  
 Tytuł:
PostNapisane: 9.03.2012, 11:43 
Klubowicz

Nr klubowicza: 258
pdmobil napisał(a):
dlatego "trąca mnie" gdy słyszę, że do klubo warto się zapisać, bo się opłaca.....

Ironizujac dorzuce, ze do Klubu zdecydowanie nie oplaca sie wstepowac. Na klubowe imprezy i zwiazane z tym koszty dodatkowe wydalem duzo wiecej pieniedzy, niz myslalem. W kategoriach finansowych ujmujac, przystapienie do Klubu (i w ogole kupno Porsche) to studnia bez dna i nie oplaca sie.

Ale WARTO! Od dawna nie mialem tyle radosci i satysfakcji z hobby motoryzacyjnego, co od czasu przystapienia do PCP. Dodam tez, ze nikt mnie specjalnie nie zmuszal, zebym sie zapisal. Chcialem, zapisalem sie i jestem bardzo zadowolony z podjetej decyzji. Czego zycze rowniez potencjalnym nowym czlonkom naszego Klubu.

Bartek

997.1 GT3
964 C2
958 3.0d
996 turbo X50 [był]
964 C4 [był]

Tytuł:
PostNapisane: 9.03.2012, 16:54 

Nr klubowicza: 068
rychu napisał(a):
..a ja kompletnie nie rozumiem tej dyskusji...tej ,,elitarności"...rekomendacji...

nie nie Rychu
najpierw ja przyjechalem do Ciebie po opony :)

Marcin
----------------

http://aidi.pl

Tytuł:
PostNapisane: 9.03.2012, 23:35 

Chłopaki krótko, nie macie co robić!!! Auta w pełnej formie i trzeba czas zabić.
Jednocześnie, że pisze tu rzadko pozdrawiam właścicieli klasyków i oldtimerów.

Tytuł:
PostNapisane: 10.03.2012, 0:16 

Nr klubowicza: 313
3 razy zabierałem się za odpisanie w tym wątku i w sumie dalej nie wiem co odpisać (głupia sytuacja :/). Więc podziękuję tylko RaFFi'emu za poręczenie, bo faktycznie się znamy i wszystkim, którzy zaoferowali swoją rekomendację.

Mikołaj
---
jest: 991.2 4S
było: 997 C4, 986 2.7

Tytuł:
PostNapisane: 10.03.2012, 1:30 

Nr klubowicza: 164
rychu napisał(a):

+1 Moja historia wygląda tak samo :-)

Jurek

Tytuł:
PostNapisane: 10.03.2012, 12:57 

+2 ;)
Tylko proszę przypomnieć sobie kto i kiedy podjął taka decyzje.

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 166 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 5, 6, 7, 8, 9  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]