Start Strona klubowa Kalendarz imprez Sklep Porsche Polska
Nazwa użytkownika Hasło Zapamiętaj mnie Zarejestruj

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 166 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 5, 6, 7, 8, 9
Autor Wiadomość
 Tytuł:
PostNapisane: 10.03.2012, 13:44 
Klubowicz

Nr klubowicza: 062
Z tego co pamiętam decyzja była podjęta na walnym 3 lata temu, a na ostatnim ją utrzymaliśmy, więc możemy dyskutować, ale proponuję wrócić do tematu przy okazji następnego walnego, bo uważam, że tylko dla tej kwestii nie ma sensu walnego zwoływać :idea:

Staszek

958

Tytuł:
PostNapisane: 10.03.2012, 18:19 

Opinia osoby z zewnątrz, która nie posiada Porsche (jeszcze):

1. Argument o zamknięciu forum z powodu kosztów jest żenujący. Hosting to grosze, a moderacje czy to forum otwarte czy zamknięte i tak trzeba robić.
2. Argument typu "czytasz, płać" jest tak samo słaby jak ten powyżej. Za 2x300pln można mieć roczną prenumeratę PAPIEROWEJ wersji Economista. Z całym szacunkiem ale tam jednak wysokiej jakości treści jest znacznie więcej niż tutaj. Ponadto obalając argument o płaceniu za treść przypomnę, że od jakiegoś czasu elektroniczna wersja New York Timesa jest bezpłatna.
3. Bez urazy ale teksty w stylu "kupiłeś konia, musisz mieć na owies" są rodem z piaskownicy. Jak dla mnie bardziej wartościowy jest sympatyczny, pomocny, koleżeński klubowicz z 924 dla którego 300pln to może być dylemat w stylu jechać na weekend za miasto czy nie, od takiego dla którego 300pln to godzina pracy i myślącego, że po uiszczeniu opłaty jest zajeb..ty i może "wymagać"
4. Odpowiadając na pytanie z tematu. Dlaczego nie? Nie mam jeszcze Porsche. Jeżeli już sobie takowe zakupie, to moja decyzja o wstąpieniu do klubu będzie uzależniona od odpowiedzi na pytanie. Czy za 3 stówki spędzę przyjemniej czas z moimi dotychczasowymi znajomymi/przyjaciółmi czy z potencjalnymi znajomymi/przyjaciółmi z PCP. Zniżki w ASO to miły dodatek, ale wg. mnie do klubu wstępuje się po to żeby przede wszystkim miło spędzać czas.

PS. Jeżeli ktoś się czuje urażony tym co napisałem to chciałbym tylko powiedzieć, że moje wywody dotyczą ogółu a nie kogoś konkretnego.

Tytuł:
PostNapisane: 10.03.2012, 18:49 

Nr klubowicza: 164
Mielenie zawsze w tym samym stylu.
Dajcie sobie spokój z tym tematem.

Jurek

Tytuł:
PostNapisane: 10.03.2012, 19:11 

Po prostu nie rozumiem sorry.
Kupiłem moje pierwsze Porsche w 1988 roku od razu zapisałem się do klubu w Szwecji. Po powrocie do Polski miałem długa przerwe w posiadaniu Porsche, jak tylko kupiłem to od razu zapisałem się do PCP .

Nie ze mi się to opłacało po prostu, tak samo zrobiłem z moimi innymi pasjami zapisałem się tez do klubu BMW jak miałem motor BMW, gram golfa więc jestem członkiem klubu, zacznę grać w Tenisa zapisze się do klubu, będę zbierał znaczki to samo.......to takie proste.

Tytuł:
PostNapisane: 10.03.2012, 23:14 
Klubowicz

Nr klubowicza: 062
gibbe: dokładnie, co więcej można powiedzieć? Nawet nie ma sensu...

Staszek

958

Tytuł:
PostNapisane: 11.03.2012, 2:02 
Prezes PCP, Cz. Honorowy

Nr klubowicza: 002
zasadniczo nie ma o czym gadać... 10 lat temu jak organizowaliśmy pierwsze zloty... mało kto to pamięta.... ok, nie było tak rozbudowanego forum, ale też nie było takich problemów.... wtedy wszyscy mówili "Róbcie oficjalny klub"... dzięki Jarkowi Ś. udało się to szybciej niż ktokolwiek by przypuszczał...;)

Proponuję zamknąć temat, dalsza dyskusja nie ma sensu!

były: 924, 944, 928, 964, 996, 997, 986 S,
będzie: 981 GTS? ;)

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 166 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 5, 6, 7, 8, 9

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]