Start Strona klubowa Kalendarz imprez Sklep Porsche Polska
Nazwa użytkownika Hasło Zapamiętaj mnie Zarejestruj

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]

Utwórz nowy wątek Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 316 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł:
PostNapisane: 19.11.2013, 1:36 

Czekałem przez 12 stron, bo młody jestem...
Ale czy naprawdę to forum potrzebuje takich "zabawnych" tematów?
Po co? Od samego początku wątek kwalifikuje się do usunięcia. Oburzacie się na wpisy dotyczące ogłoszeń a tolerujecie taki burdel klawiaturowo-umysłowy. Jest sens? :twisted: :twisted: :lol:

Tytuł:
PostNapisane: 19.11.2013, 9:17 
Członek Honorowy

Nr klubowicza: 029
Ja z kolei z ciekawością sobie czytam, już spokojniejszy, że Kolega db.... ma do Yariski zimowe opony...może nie siedmioletnie jak letnie, co dobrze rokuje przed nachodzącymi opadami śniegu.
Z ciekawością, bo ujawnia się niesamowita inwencja intelektualna, której próżno szukać w mnogich postach typu "kupię-sprzedam".
Poznawczo i wesoło, mimo, że czasem na krawędzi dobrego smaku i głupoty :lol:

były: 911 - T'73, S'77, SC'81, turbo look'84,
targa'88,
Boxster - 98
------------------
996 - 01

Zobacz profil YIM  

Tytuł:
PostNapisane: 19.11.2013, 16:30 

Jakie wrażenia z jazdy próbnej?
Z pewnością - zaje...te :shock:
Teraz idź załatw kredyt na siebie i małżonkę i kupujcie auto. Po pewnym czasie zauważysz, że kręcą się koło ciebie nowe, super laski o których wcześniej nawet pomarzyć nie mogłeś... W końcu weźmiesz którąś na ostrą przejażdżkę a ona zadba już o to abyś świata poza nią nie widział... W ten sposób dotychczasowe stabilne i dostatnie życie pójdzie się je..ać. Kochająca małżonka zostawi Cię z całym kredytem, drogim autem i wymagającą dupą na boku... Kiepski scenariusz na dalsze życie :lol:
P.S. Jak wybierzecie model 4S, brązowa perła z bananowym kokpitem to pisz na PW. Może go od ciebie odkupię.

Tytuł:
PostNapisane: 19.11.2013, 16:47 

Nagle konsekwencji koledze db.... zabrakło!

Kilka stron wcześniej nie miał garażu a tu nagle albo wybudował albo kupił jakąś rezydencję z kilkoma!

Dzisiaj się okaże, że to wkręt!

A oplucie wszystkich, że są wyzyskiwaczami i złodziejami już było kilka razy.

Ale czekamy na więcej...

Tytuł:
PostNapisane: 19.11.2013, 17:41 

Panowie szok po prostu szok.
Po tym co zobaczyłem pierwsze kilka chwil złapanie oddechu i instruktaż od pracownika salonu w Katowicach, powiem wam tak jechałem 4S i było wspaniale,żona z tyłu przejechalem może z kilka km ale to wystarczające doznania sportowe i przyjemność prowadzenia tego auta, poćwiczyłem parkowanie i o dziwo nie jest tak żlę z kamerą cofania,
tyle o jezdzi sorry za te literówki ale jeszcze się nie pozbierałem.
Jeżeli chodzi o same auto jakosć wykonania materiałów w środku wszystko na najwyższym poziomie, najlepsze jest to że przez chwilę jechałem na prawdę szybko nie pamiętam ile patrzyłem na drogę aby nikogo nie zabić a nie na licznik, dziwne uczucie tak szybko wszystko co przede mną było za mną itp.

Najlepsze jest to że w takim salonie traktują cię jak króla wybranka świata itp.
miałem okazje być w salonie Toyoty i tam traktowanie poniżej dna
Jeżeli chodzi o same szczegóły to nie mogę za dużo powiedzieć z przyczyn prywatnych ale chyba jednak zwykła 4 nam wystarczy, 4S jest trochę za droga,tak jak kolega napisał KrisKy napisal podoba mi się kolor czarny lub mahoniowy z jasnym dwu-kolorowym środkiem.

Jeszczę auta nie zamówiłem, ale rezygnuję z 4S na rzecz samej 4.
Najlepszę jest to super ofertę kredytową nie nie mi przedstawili nie 84 msc. tylko 36 lub 48 z wkładem własnym już od 10%, i jeżeli coś się stanie to po okresie 36 lub 48 zwrot auta lub spłata w ratach,
naprawdę to by było wstępnie na tyle może coś więcej napiszę wieczorem lub jutro ponieważ dzisiaj mam imprezę rodzinną w domu.Pozdrawiam :D :D :D

Najlepsze jest to że przyjechałem Yarisem i nikt mnie się nie pytal dlaczego zmieniam Toyotę na Porsche.

Tytuł:
PostNapisane: 19.11.2013, 20:47 

A to tak sobie to PCK wymyśliło. Czyżby sprzedaż spadła :>

Tytuł:
PostNapisane: 19.11.2013, 21:00 

dgdhb napisał(a):
Najlepszę jest to super ofertę kredytową nie nie mi przedstawili nie 84 msc. tylko 36 lub 48 z wkładem własnym już od 10%, i jeżeli coś się stanie to po okresie 36 lub 48 zwrot auta lub spłata w ratach,

Wygląda to jak najem długoterminowy lub leasing w wersji niemieckiej. Z ciekawości, jaką ratę zaproponowali Tobie do tej oferty?

Tytuł:
PostNapisane: 19.11.2013, 21:07 

dgdhb napisał(a):
Panowie szok po prostu szok.
Po tym co zobaczyłem pierwsze kilka chwil złapanie oddechu i instruktaż od pracownika salonu w Katowicach, powiem wam tak jechałem 4S i było wspaniale,żona z tyłu przejechalem może z kilka km ale to wystarczające doznania sportowe i przyjemność prowadzenia tego auta, poćwiczyłem parkowanie i o dziwo nie jest tak żlę z kamerą cofania,
tyle o jezdzi sorry za te literówki ale jeszcze się nie pozbierałem.
Jeżeli chodzi o same auto jakosć wykonania materiałów w środku wszystko na najwyższym poziomie, najlepsze jest to że przez chwilę jechałem na prawdę szybko nie pamiętam ile patrzyłem na drogę aby nikogo nie zabić a nie na licznik, dziwne uczucie tak szybko wszystko co przede mną było za mną itp.

Najlepsze jest to że w takim salonie traktują cię jak króla wybranka świata itp.
miałem okazje być w salonie Toyoty i tam traktowanie poniżej dna
Jeżeli chodzi o same szczegóły to nie mogę za dużo powiedzieć z przyczyn prywatnych ale chyba jednak zwykła 4 nam wystarczy, 4S jest trochę za droga,tak jak kolega napisał KrisKy napisal podoba mi się kolor czarny lub mahoniowy z jasnym dwu-kolorowym środkiem.

Jeszczę auta nie zamówiłem, ale rezygnuję z 4S na rzecz samej 4.
naprawdę to by było wstępnie na tyle może coś więcej napiszę wieczorem lub jutro ponieważ dzisiaj mam imprezę rodzinną w domu.Pozdrawiam :D :D :D

Najlepsze jest to że przyjechałem Yarisem i nikt mnie się nie pytal dlaczego zmieniam Toyotę na Porsche.

Kolego, jak już wreszczie odbierzesz ta Panamere, przyjedź koniecznie na jakiś nasz zlot. Chciałbym zobaczyć te miny ... :D

Tytuł:
PostNapisane: 19.11.2013, 21:15 

GrzegorzN napisał(a):
dgdhb napisał(a):

Wygląda to jak najem długoterminowy lub leasing w wersji niemieckiej. Z ciekawości, jaką ratę zaproponowali Tobie do tej oferty?

Możesz dopasować ratę do twoich mozliowści zerknij tutaj:
http://www.porsche.pl/personalizacja_i_ ... ve_finance
Z przyczyn oczywistych nie mogę zdradzić wszystkiego ale po wstępnych ustaleniach ma to być tak 30% wkład własny okres spłaty 48 msc. i po tym okresie jeżeli przydarzy sie dzwonek to mogę bezproblemowo zwrócić wóz albo go dalej spłacać aha rata 5700zł.
Później a może jutro napiszę coś więcej o samym samochodzie i różnic w stosunku do Toyoty w jezdzie,wyposażeniu itp.
a jeszcze mają mi przedstawić normalną ofertę z okresem 84 msc spłaty i wkładem mniejszym 20% ale to pracownik salonu ma dzwonić w tej sprawie.Pozdrawiam. :D

Tytuł:
PostNapisane: 19.11.2013, 21:43 

dgdhb napisał(a):
GrzegorzN napisał(a):
dgdhb napisał(a):

Możesz dopasować ratę do twoich mozliowści zerknij tutaj:
http://www.porsche.pl/personalizacja_i_ ... ve_finance
Z przyczyn oczywistych nie mogę zdradzić wszystkiego ale po wstępnych ustaleniach ma to być tak 30% wkład własny okres spłaty 48 msc. i po tym okresie jeżeli przydarzy sie dzwonek to mogę bezproblemowo zwrócić wóz albo go dalej spłacać aha rata 5700zł.
Później a może jutro napiszę coś więcej o samym samochodzie i różnic w stosunku do Toyoty w jezdzie,wyposażeniu itp.
a jeszcze mają mi przedstawić normalną ofertę z okresem 84 msc spłaty i wkładem mniejszym 20% ale to pracownik salonu ma dzwonić w tej sprawie.Pozdrawiam. :D

W napięciu czekamy na raport o różnicach w stosunku do Toyoty Yaris ...

Tytuł:
PostNapisane: 19.11.2013, 21:49 

Nr klubowicza: 039
Zerknąłem w ten kalkulator i nezła jazda dla naiwniaków;

Sprawdź sam; Kliknij kredyt, wybór panamera , cena 500 000 zł.
Wybrałem wpłatę początkową 20 % jak łatwo obliczyć tj 100 000 zł.
Ilość rat 36.

Wychodzi rata 7985 zł - nieźle

A teraz dla sprawdzenia - 36 rat po 7985 zł =287 460 zł + 100 000 zł=
387 460 zł.
Czyli dostaniesz auto z ubezpieczeniem w kredycie i taniej 0 123 000 zł.
Nieźle :)

13 stron i chodzi o tego linka z kredytem?No bo wreszcie wiem skąd takie niskie raty kolega nalicza.

968 - out
912
996 - out

Tytuł:
PostNapisane: 19.11.2013, 22:05 

To tak jak w serialach TV - Audycja zawiera lokowanie produktu !! - a Admin śpi ?

Tytuł:
PostNapisane: 19.11.2013, 22:31 

joko napisał(a):
To tak jak w serialach TV - Audycja zawiera lokowanie produktu !! - a Admin śpi ?

Spoko, tłumy na Panamere nie ruszą ...

Tytuł:
PostNapisane: 19.11.2013, 22:47 
Członek Zarządu PCP

Nr klubowicza: 189
jurek968 napisał(a):
Zerknąłem w ten kalkulator i nezła jazda dla naiwniaków;

Sprawdź sam; Kliknij kredyt, wybór panamera , cena 500 000 zł.
Wybrałem wpłatę początkową 20 % jak łatwo obliczyć tj 100 000 zł.
Ilość rat 36.

Wychodzi rata 7985 zł - nieźle

A teraz dla sprawdzenia - 36 rat po 7985 zł =287 460 zł + 100 000 zł=
387 460 zł.
Czyli dostaniesz auto z ubezpieczeniem w kredycie i taniej 0 123 000 zł.
Nieźle :)

13 stron i chodzi o tego linka z kredytem?No bo wreszcie wiem skąd takie niskie raty kolega nalicza.

Nie do końca, bo masz jeszcze wartość końcową. Nie bój - dealer wyjdzie na swoje ;)

Witek
będzie: chyba 718
było: 964 '91, 944 '85, 924 '85, 996 '02, 997S '09

http://www.komunikado.pl agencja public relations

Tytuł:
PostNapisane: 19.11.2013, 23:16 

wpłata początkowa 100 000 zł
36 rat po 7985 zł =287 460 zł
i na koniec 200 500 zł

Razem jest 587 960 zł czyli za 3 lata przepłaca się 87 960zł

Pozostawienie wpłaty końcowej to majstersztyk (zaczerpnięty z leasingu).
Jak się autko wykupi to dealer ma pełną kwotę za pojazd (jakby sprzedawał go za gotówkę), a bank dodatkowe 87 960zł (a że bank należy do koncernu to wszystko zostaje w rodzinie)
Jak się nie chce i nie wykupi to bank ma to samo a dealer 3-letnią Panamerę za 200 000zł, którą sprzeda za więcej (zwróćcie uwagę, że jest limit kilometrów , aby autko nie było zbyt zużyte - teraz już wiem dlaczego dgdhb pisał , że mało będzie jeździł )
A najlepsze to jest to , że po 3 latach można oddać stare i wziąć nowe ...... i rypanko jeleni można zacząć od początku
:bootyshake:

Cytuj:
Nie bój - dealer wyjdzie na swoje

Oj wyjdzie , wyjdzie :wink:

Normalnie majstersztyk, nic tylko się w kolejce ustawić :banghead:

Cały sens tego tematu robi się coraz jaśniejszy i bardziej oczywisty.
Bardzo sprytne zagranie socjotechniczne , które ma na celu zwrócenie uwagi szerokiego grona potencjalnie zainteresowanych, na nowy produkt finansowy i zaszczepienie w głowach myśli, że nie trzeba aż tak dużych dochodów aby cieszyć się nowym Porsche (wystarczą jakoby tylko dochody trochę większe od przeciętnych)
Wystarczy jednak pobieżny rzut oka na całą sprawę aby było jasne, że w praktyce wygląda to blado.
W opcji z wykupem to nic innego jak bardzo drogi kredyt, a w opcji bez wykupu jakaś totalna masakra, czyli wynajem samochodu za prawie 11000zł/ miesiąc (rata + 100 000/36)

Aby w takie coś się wpakować trzeba być skończonym idiotą.

Tytuł:
PostNapisane: 19.11.2013, 23:36 

Wychodzi na to, że w kwocie rat zawarto też ubezpieczenie o wartości 10500 zł za pierwszy rok, więc bank zarabia trochę mniej ale kwota i tak się robi spora, tym bardziej, że wykup jest po trzech latach jednorazowy o wartości 40%, a jeżeli klient wybierze opcję dalszej spłaty na raty to płaci kolejne odsetki od wartości wykupu.

Tytuł:
PostNapisane: 20.11.2013, 0:03 

Cytuj:
Wychodzi na to, że w kwocie rat zawarto też ubezpieczenie o wartości 10500 zł za pierwszy rok

Nadrobią w 2 -gim i 3-cim roku , a poza tym jak się kupuje nowy samochów to w większości salonów można dostać tanie ubezpieczenie na pierwszy rok (czasami wręcz z ramach wynegocjowanego upustu)

Tytuł:
PostNapisane: 20.11.2013, 0:23 

wątek można usunąć :lol:

Tytuł:
PostNapisane: 20.11.2013, 0:42 

Akurat pracownik salonu liczył mi na takich warunkach cena auta z opcjami 490k, wpłata własna 30% okres 48 miesięcy i wychodzi 5700 z groszami, po tym okresie mogę zwrócić samochód lub spłacić jednorazowo pozostałą część kredytu albo pozostałą część kredytu spłacać dalej w ratach na 48 miesięcy.

W niedługim czasie będę miał kolejną ofertę tym razem na standardowych warunkach.

Sprzedawca powiedział mi że ta oferta kredytowa jest od niedawna i jak narazie na tych warunkach sprzedali 2 auta, za prawie 900k poszedł Cayenne Turbo S na 48 miesięcy, a za ponad 600k Carrera Cabrio na 36 miesięcy, w pierwszym przypadku wpłata własna była na poziomie 30%, zaś w przypadku Cabrio było 10% wkładu własnego.

Tytuł:
PostNapisane: 20.11.2013, 1:07 

Faster napisał(a):
wątek można usunąć :lol:

A to dlaczego coś ci w nim nie pasuję, mój wątek został założony z czwartku na piątek ma już 14 stron ponad 260 odpowiedzi i ponad 10000 wyświetleń a dziś jest środa, stwórz drugi tak genialny temat to pogadamy.

Utwórz nowy wątek Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 316 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]