Start Strona klubowa Kalendarz imprez Sklep Porsche Polska
Nazwa użytkownika Hasło Zapamiętaj mnie Zarejestruj

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]

Utwórz nowy wątek Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 316 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14 ... 16  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł:
PostNapisane: 17.11.2013, 20:45 
Członek Zarządu PCP

Nr klubowicza: 189
+1 dla wypożyczalni

Witek
będzie: chyba 718
było: 964 '91, 944 '85, 924 '85, 996 '02, 997S '09

http://www.komunikado.pl agencja public relations

Tytuł:
PostNapisane: 17.11.2013, 21:15 
Klubowicz

Nr klubowicza: 258
wit007 napisał(a):
+1 dla wypożyczalni

Przeciez koledze chodzi o to, by miec, a nie jezdzic. Samochod z wypozyczalni nie bylby jego, wiec pomysl do kitu :roll:

Mnie chodzilaby po glowie troche tansza opcja, nawet powiedzialbym dyskontowa, skoro i tak auto bedzie raczej stalo, szczegolnie zima. Kolega moglby rozwazyc zakup zwyklej Panamery (V6), a do niej dokupic znaczek S lub lepiej 4S. Wyjdzie taniej, niz czteronapedowy, a sasiedzi pewnie sie nie zorientuja. Mysle, ze to jest idealne rozwiazanie.

Innym bylby powazniejszy tuning, w stylu upgrade'u pierwszej Skody Superb na Passata. Jeden kierowca taxi wymienil wszystkie znaczki Skody na VW (przod, tyl, felgi, kierownica) i efekt jest murowany. Czy jest cos podobnego do Panamery, co moznaby w taki sposob zmodyfikowac..? :wink:

No dobra, konczy sie weekend, pora pozegnac sie z tym magicznym, ba - nawet bajkowym - watkem. Licze na jego kontynuacje i jeszcze raz dziekuje autorowi za swietna zabawe.

Bartek

997.1 GT3
964 C2
958 3.0d
996 turbo X50 [był]
964 C4 [był]

Tytuł:
PostNapisane: 17.11.2013, 22:04 

fux napisał(a):
Przy takim przebiegu, to korzystniej będzie Tobie brać z wypożyczalni.
Dla mnie zakup bez sensu.
Policz sobie.
Utrata wartości w pierwszym roku około 100kpln
Ubezpieczenie około 25kpln
Przegląd około 2kpln

Przy założeniu około 5kkm/rok, to 1km bez kosztów eksploatacji wyniesie ca 25 złotych.

Ale kto bogatemu zabroni... :roll:

Ubezpieczenie 2,5% z 500 tys to 12,5 tys kolego a nie 25 k a chcę mieć swój samochód na długie lata a nie wypożyczać, ja np. nie uważam aby 5 tys km rocznie to był mały przebieg znam takich co jeżdżą mniej.

Tytuł:
PostNapisane: 17.11.2013, 22:07 

BT napisał(a):
wit007 napisał(a):
+1 dla wypożyczalni

Przeciez koledze chodzi o to, by miec, a nie jezdzic. Samochod z wypozyczalni nie bylby jego, wiec pomysl do kitu :roll:

Mnie chodzilaby po glowie troche tansza opcja, nawet powiedzialbym dyskontowa, skoro i tak auto bedzie raczej stalo, szczegolnie zima. Kolega moglby rozwazyc zakup zwyklej Panamery (V6), a do niej dokupic znaczek S lub lepiej 4S. Wyjdzie taniej, niz czteronapedowy, a sasiedzi pewnie sie nie zorientuja. Mysle, ze to jest idealne rozwiazanie.

Innym bylby powazniejszy tuning, w stylu upgrade'u pierwszej Skody Superb na Passata. Jeden kierowca taxi wymienil wszystkie znaczki Skody na VW (przod, tyl, felgi, kierownica) i efekt jest murowany. Czy jest cos podobnego do Panamery, co moznaby w taki sposob zmodyfikowac..? :wink:

No dobra, konczy sie weekend, pora pozegnac sie z tym magicznym, ba - nawet bajkowym - watkem. Licze na jego kontynuacje i jeszcze raz dziekuje autorowi za swietna zabawe.

Ty uważasz to za zabawę ale ja potrzebuję mieć samochód na wlasnosć na dlugo po za tym pod firmę gdzie pracuję podjeżdżają coraz to lepsze wozy i właśnie stąd pomysł kupić Panamerę.
A skoro mam mieć auto ponad 10 lat to lepiej kupić takie za pół miliona niż np. za 150 tysięcy i zmieniać jak głupi co 3 lata.
Wolę kupić jeden bardzo drogi samochód nawet na 15 lat, niż kupować zdecydowanie tańsze co np.3-4 lata o to mi chodzi.

Jeszcze dopiszę że nie rozważam Panamery z napędem na tył ponieważ mieszkam na wsi i często zimą drogi są słabo odśnieżone i nie jestem pewiem czy auto z napędem na tył sie po prostu nie zakopię, za bardzo nie mam porównania bo wiecie że obecnie mam Yarisa i on ma napęd na przód wiem wiem że nie ma co porównywać napędu na przód z napędem na tył w aucie o mocy 70 i 300KM i pojemnosci 1.0 i 3.6 ale wiecie o co mi chodzi.
Napęd 4x4 będzie najsensowniejszym rozwiązaniem i stylem jazdy przypominającej choćby w połowie Yarisa.

Tytuł:
PostNapisane: 17.11.2013, 22:42 

Ten wątek już się debilny robi.
Chyba fora pomyliłem.

Tytuł:
PostNapisane: 17.11.2013, 23:08 

Nr klubowicza: 164
dgdhb napisał(a):
Napęd 4x4 będzie najsensowniejszym rozwiązaniem i stylem jazdy przypominającej choćby w połowie Yarisa.

Podejrzewam ze Stachu pisze te teksty żebyśmy wszyscy mieli zajęcie :-)
Życzę dalszej rzeczowej dyskusji.
Przyznaje, ze śledzę ten wątek, bo rzeczywiście jest niezły.
Gratulacje.

Admin: dajcie to w 'kącik humoru'.

Jurek

Tytuł:
PostNapisane: 17.11.2013, 23:10 

fux napisał(a):
Ten wątek już się debilny robi.
Chyba fora pomyliłem.

Też uważasz że napęd 4x4 będzie lepszym rozwiązaniem, tak myślałem w zimie jest to istotna sprawa.
Jeżeli chodzi o konfigurację auta to zrobiłem ją przez internet zdecydowałem się na takie opcję oceńcie je sami:

lakier metalizowany
felgi z oponami 19 cali
system BOSE kino w samochodzie
port USB
szyby przyciemniane
tapicerka skórzana w dwóch kolorach
nawigacja satelitarna
gwarancja uwzględnia koszty naprawy pojazdu

Takie wyposażenie opcji uwzględniam w modelu 4 i 4S koszt opcji to ok 13 tys euro myślę że tyle wystarczy w aucie tej klasy, ponieważ Panamera 4 jak i 4S jest i tak bardzo bogato wyposażona w standardzie w porównaniu do samochodów marek popularnych więc nie ma sensu dokładać Bóg wie ile z opcji.

Tytuł:
PostNapisane: 17.11.2013, 23:45 

BT napisał(a):
Czy jest cos podobnego do Panamery, co moznaby w taki sposob zmodyfikowac..? :wink:

no pewnie... stara garbata Warszawa :lol: :lol:

wyposażenie standardowe raczej wystarczy by nie miała go dużo więcej niż Yaris, tylko trzeba pamiętać żeby LED-y założyć :>

Tytuł:
PostNapisane: 18.11.2013, 0:44 

Faster napisał(a):
BT napisał(a):
Czy jest cos podobnego do Panamery, co moznaby w taki sposob zmodyfikowac..? :wink:

no pewnie... stara garbata Warszawa :lol: :lol:

wyposażenie standardowe raczej wystarczy by nie miała go dużo więcej niż Yaris, tylko trzeba pamiętać żeby LED-y założyć :>

Rzecz w tym że wyposażenie standardowe Panamery 4S jest jakieś 20x razy większe niż najbogatsza wyprodukowana Toyota Yaris wiec mógłbym nawet nic nie brać z opcji w Panamerze a i tak będzie ziemia a kosmos.
Zapomniałem, jeszcze dodam kamerę cofania i czujniki parkowania aby gabaryty Porsche nie zaćmiły mi obrazu wielkosci Toyoty.
Jeszcze jedno pytanie do Faster dlaczego zalecasz założenie LED-ów możesz to trochę objaśnić.

Tytuł:
PostNapisane: 18.11.2013, 7:41 

Ha ha ha wątek jeszcze żyje.
To nie zapomnij z wyposażenia zamówić przystawki do pługa do śniegu z przodu to Cie nie zasypie
A z innych gadżetów weź ten wałek do napędu rożnych maszyn rolniczych.Będziesz mógł sobie na tej wsi siać sadzić, orać a nawet gnój rozrzucać. tylko łańcuchy na koła zamów a może i da się podwójne koła z tyłu założyć byś się nie utopił.

Tytuł:
PostNapisane: 18.11.2013, 13:14 

adarek napisał(a):
To nie zapomnij z wyposażenia zamówić przystawki do pługa do śniegu z przodu to Cie nie zasypie
A z innych gadżetów weź ten wałek do napędu rożnych maszyn rolniczych.Będziesz mógł sobie na tej wsi siać sadzić, orać a nawet gnój rozrzucać. tylko łańcuchy na koła zamów a może i da się podwójne koła z tyłu założyć byś się nie utopił.

A to dlaczego ma tę wątek nie żyć co za głupie pytanie na poziomie gimnnazjalisty skoro cały czas są pytania to i odpowiedzi w sprawie samochodu i jeszcze nikt nie zamknął temat wiec mozna pisać, a reszty twoich wypocin nie z komentuje,
masz Panamerę i Cayenna ciekawe kogo musiałeś okraść aby kupić te auta,chociaż wątpie abyś je miał w stopce to sobie każdy może napisać co chcę.
Albo znowu kolejny który ma pseudo firme pracownikom 1600 a sam 30x tyle, tylko pamietaj kolego adarek twoja firma jak każda inna w Polsce może upaść i jak upadnie to stracisz robotę i co wtedy zrobisz firma leasingowa zabierze ci auta,
Pamiętaj jeden poślizg w życiu i leżysz na łopatkach.

Tytuł:
PostNapisane: 18.11.2013, 13:15 

Chyba Wasze przekonywania, że kupno panamery jest bez sensu w koncu poskutkowaly i padlo na coś innego: http://www.youtube.com/watch?v=WcgxiQcql7M

Swoją drogą szacun dla dhbgrwzmq (czy jak mu tam) za wytrwałość w kręceniu beki. Nigdy bym nie pomyślał, że wątek o Panamerze w kredycie hipotecznym przetrwa tak długo!

RespecT! ;)

Tytuł:
PostNapisane: 18.11.2013, 13:21 

QbaqBA napisał(a):
Chyba Wasze przekonywania, że kupno panamery jest bez sensu w koncu poskutkowaly i padlo na coś innego: http://www.youtube.com/watch?v=WcgxiQcql7M

Swoją drogą szacun dla dhbgrwzmq (czy jak mu tam) za wytrwałość w kręceniu beki. Nigdy bym nie pomyślał, że wątek o Panamerze w kredycie hipotecznym przetrwa tak długo!

RespecT! ;)

Nie hipotecznym tylko samochodowym kolego jak bys nie wiedział to kredyt samochodowy można wziąć nawet na 10 lat, a o hipotecznym nikt tu nie piszę ponieważ jak wiadomo hipoteczny jest na domy/mieszkania.
A o leasingu też nikt nie piszę ponieważ trzeba mieć firmę a nie każdy ją ma więc wychodzi na to że osoby prywatne chcące posiadać Panamere w garażu muszą myśleć o gotowce tylko kto ją dzisiaj ma i o jednym ratunku kredycie samochodowym.

A ten koleś w ferrari widzisz chciał spelnić marzenie i kupił po za tym daje mu ponad 60 wiosen, a ja naszczęście 34 więc myśle że wczesniej spełnie swoje.

Tytuł:
PostNapisane: 18.11.2013, 13:29 
Członek Zarządu PCP

dgdhb napisał(a):
adarek napisał(a):

A to dlaczego ma tę wątek nie żyć co za głupie pytanie na poziomie gimnnazjalisty skoro cały czas są pytania to i odpowiedzi w sprawie samochodu i jeszcze nikt nie zamknął temat wiec mozna pisać, a reszty twoich wypocin nie z komentuje,
masz Panamerę i Cayenna ciekawe kogo musiałeś okraść aby kupić te auta,chociaż wątpie abyś je miał w stopce to sobie każdy może napisać co chcę.
Albo znowu kolejny który ma pseudo firme pracownikom 1600 a sam 30x tyle, tylko pamietaj kolego adarek twoja firma jak każda inna w Polsce może upaść i jak upadnie to stracisz robotę i co wtedy zrobisz firma leasingowa zabierze ci auta,

A myślisz o tym, że Twoja firma (w sensie ta, która Ci płaci tę pięciokrotność średniej krajowej czy ile tam) też może upaść? I jak już ktoś pisał - ktoś kupi nówkę Panamerę za 70% ceny nowego auta.

PS. Sugeruję jednak bardziej ważyć słowa.

Witek

Tytuł:
PostNapisane: 18.11.2013, 13:37 

kolega skarbówce pracuje (i właśnie tropi przestępców podatkowych. toć godziny pracy mamy ;) ), więc stąd ta pewność :P

btw dzieki za wyjaśnienie, że kredyt hipoteczny to tylko na nieruchomość!!!

Tytuł:
PostNapisane: 18.11.2013, 13:45 
Członek Zarządu PCP

Akurat do tej Panamery (przy planowanych przebiegach) kredyt hipoteczny pasuje jak ulał :)

Witek

Tytuł:
PostNapisane: 18.11.2013, 14:57 

wit007 napisał(a):
dgdhb napisał(a):
adarek napisał(a):

A myślisz o tym, że Twoja firma (w sensie ta, która Ci płaci tę pięciokrotność średniej krajowej czy ile tam) też może upaść? I jak już ktoś pisał - ktoś kupi nówkę Panamerę za 70% ceny nowego auta.

PS. Sugeruję jednak bardziej ważyć słowa.

Ok ale skoro tacy jak aderek kimbex patricio maras się nie przejmują że w tych firmach w których pracują też te firmy mogą upaść to skoro oni kupują i porywają się z motyką na słońce to ja też mogę mamy wolny kraj a nie mogę być gorszy od nich.

Tytuł:
PostNapisane: 18.11.2013, 14:58 

wit007 napisał(a):
Akurat do tej Panamery (przy planowanych przebiegach) kredyt hipoteczny pasuje jak ulał :)

Według mnie idealny będzie jednak kredyt samochodowy.

Tytuł:
PostNapisane: 18.11.2013, 14:59 

QbaqBA napisał(a):
kolega skarbówce pracuje (i właśnie tropi przestępców podatkowych. toć godziny pracy mamy ;) ), więc stąd ta pewność :P

btw dzieki za wyjaśnienie, że kredyt hipoteczny to tylko na nieruchomość!!!

Nie pracuję w żadnej skarbówce, po za tym nie ma za co w sprawie wyjaśnienia kredytu samochodowego.

Tytuł:
PostNapisane: 18.11.2013, 15:01 

Prosze moderatora o przeniesienie tematu do "na wesolo".

Utwórz nowy wątek Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 316 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14 ... 16  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]