Autor |
Wiadomość |
wit007
|
Napisane: 18.11.2013, 15:08 |
|
Członek Zarządu PCP |
|
Dołączył: 12.03.2008 Posty: 9172 Lokalizacja: Gdynia/Warszawa
Nr klubowicza: 189
|
dgdhb napisał(a): Ok ale skoro tacy jak aderek kimbex patricio maras się nie przejmują że w tych firmach w których pracują też te firmy mogą upaść to skoro oni kupują i porywają się z motyką na słońce to ja też mogę mamy wolny kraj a nie mogę być gorszy od nich.
Oni się nie przejmują, bo jednak - choć o tym nie piszą - mają "troszkę" wyższe dochody od Twoich. I będąc na Twoim miejscu na pewno nie porywaliby się na nową Panamerę. Tylko po to, by zaimponować sąsiadowi.
PS. Zdaj koniecznie relację z wizyty w Norauto czy u pana Kazia, gdy się wybierzesz na wymianę klocków. Może dopasują coś od Tico?
_________________ Witek będzie: chyba 718 było: 964 '91, 944 '85, 924 '85, 996 '02, 997S '09 http://www.komunikado.pl agencja public relations
|
|
Góra |
|
dgdhb
|
Napisane: 18.11.2013, 15:15 |
|
|
I tak wiem swoje.
Co z tego że mają trochę wyższe dochody jak i tak mogą ich firmy upaść a co za tym idzie stracić pracę.Więc to chyba nie ma znaczenia czy zarabiają 18 tys czy 27 tys zł miesiac.
|
|
Góra |
|
wit007
|
Napisane: 18.11.2013, 15:30 |
|
Członek Zarządu PCP |
|
|
Zauważyliśmy już, że jesteś najmądrzejszy. A Twoja racja jest najtwojsza. I Twoja firma nie może upaść. Bo nie.
_________________ Witek będzie: chyba 718 było: 964 '91, 944 '85, 924 '85, 996 '02, 997S '09 http://www.komunikado.pl agencja public relations
|
|
Góra |
|
dgdhb
|
Napisane: 18.11.2013, 15:52 |
|
|
wit007 napisał(a): Zauważyliśmy już, że jesteś najmądrzejszy. A Twoja racja jest najtwojsza. I Twoja firma nie może upaść. Bo nie.
Nie mam zamiaru się z nikim przegadywać i tak zrobię po swojemu to jest moje życie i nikt mi go za mnie nie przeżyję.
Chodziło mi oto aby ktos mądrze doradzał w kwestii samochodu i opinii na temat awaryjności użytkowania itp.
|
|
Góra |
|
Mironi
|
Napisane: 18.11.2013, 15:56 |
|
|
Gwoli wyjaśnienia, to kredytem hipotecznym nazywamy kredyt gdzie zabezpieczenie jest w formie wpisu do księgi wieczystej nieruchomości w postaci hipoteki. Równie dobrze może być ten kredyt na samochód oprócz standardowego zastawu, zabezpieczony dodatkowym wpisem na dowolnej hipotece nieruchomości której jesteś właścicielem, lub na innej nieruchomości gdzie ktoś Tobie taką operację umożliwi (wtedy właściciel będzie automatycznie żyrantem) jeśli bank uzna, że zabezpieczenie na samym aucie jest niewystarczające. Więc możesz liczyć się z tym, że mogą zażądać dodatkowego zabezpieczenia.
|
|
Góra |
|
dgdhb
|
Napisane: 18.11.2013, 16:14 |
|
|
Mironi napisał(a): Gwoli wyjaśnienia, to kredytem hipotecznym nazywamy kredyt gdzie zabezpieczenie jest w formie wpisu do hipoteki nieruchomości. Równie dobrze może być ten kredyt na samochód oprócz standardowego zastawu, zabezpieczony dodatkowym wpisem na dowolnej hipotece nieruchomości jeśli bank uzna, że zabezpieczenie na samym aucie jest niewystarczające. Więc możesz liczyć się z tym, że mogą zażądać dodatkowego zabezpieczenia.
Zobaczymy może wystarczy bez zabezpieczenia hipoteką, chociaż mamy jeszcze 2 mieszkania więc może na jedno z nich ale wolelibyśmy nie dawać nic w zastaw na dodatkowych żyrantów mozemy się zgodzić nasi rodzice, ale zabezpieczenie pod hipotekę odpada.
Bierzemy pod uwagę aby ewentualnie zwiększyć zdolność kredytową wydłużyć okres kredytowania np. w MultiBanku można wziać kredyt na samochód na 10 lat,albo zwiększyć wkład własny do kredytu, zobaczymy po rozmowie z różnymi bankami i instytucjami finansowymi.
|
|
Góra |
|
Mironi
|
Napisane: 18.11.2013, 16:21 |
|
|
Dla banku bardziej wiarygodnym będzie zwiększenie udziału własnego, co będzie świadczyć o tym że kredytobiorcę stać na taki zakup i zminimalizuje ryzyko banku, a wydłużanie czasu kredytowania nie jest rozsądne, wielkość raty maleje nieznacznie a wartość auta mocno się zdeprecjonuje, np. powyżej 7 lat bodajże leasingi nie chcą już leasingować, a powyżej 10 lat jest już problem z ubezpieczeniem AC. Dziwię się, że dają kredyty na 10 lat.
|
|
Góra |
|
jurek968
|
Napisane: 18.11.2013, 16:35 |
|
Nr klubowicza: 039
|
Cytuj: Zapomniałem, jeszcze dodam kamerę cofania i czujniki parkowania aby gabaryty Porsche nie zaćmiły mi obrazu wielkosci Toyoty.
Genialne !
Czyli tylko to Cię niepokoi?
A sprawdiłeś czy Ci się zmieści w garażu?Bo mi nie i tylko dlatego nie kupiłem Panamery.
Napisz coś na ten temat.....już czekam na kolejną spokojną , analityczna wypowiedź...mieszkasz na wsi to już wiem ....
Góra |
|
dgdhb
|
Napisane: 18.11.2013, 16:45 |
|
|
Mironi napisał(a): Dla banku bardziej wiarygodnym będzie zwiększenie udziału własnego, co będzie świadczyć o tym że kredytobiorcę stać na taki zakup i zminimalizuje ryzyko banku, a wydłużanie czasu kredytowania nie jest rozsądne, wielkość raty maleje nieznacznie a wartość auta mocno się zdeprecjonuje, np. powyżej 7 lat bodajże leasingi nie chcą już leasingować, a powyżej 10 lat jest już problem z ubezpieczeniem AC. Dziwię się, że dają kredyty na 10 lat.
OK wezmę to pod uwagę, ale w banku i salonie Porsche też są doradcy kredytowi więc coś mi wiecej powiedzą.
Powyzej 10 lat problem z ubezpieczeniem jakim jak mam starsza Toyotę i dalej ją ubezpieczam.
|
|
Góra |
|
Maro
|
Napisane: 18.11.2013, 16:46 |
|
|
Czekolada. Dawno się tak nie ubawiłem. Polskie kabarety to pryszcz.
|
|
Góra |
|
dgdhb
|
Napisane: 18.11.2013, 16:48 |
|
|
Maro napisał(a): Czekolada. Dawno się tak nie ubawiłem. Polskie kabarety to pryszcz.
Będę pierwszą osobą która będzię miała Panamerę pomimo tego że dochody o tym nic nie mówią ale idę w ślady mojego znajomego od Passata.
|
|
Góra |
|
mick
|
Napisane: 18.11.2013, 16:48 |
|
|
Nie mogę się doczekać jutrzejszej relacji z jazdy testowej. PCK? Nie mają wersji 4 w Demo. Pozostaje 4S, GTS lub Turbo.
W wypowiedziach autora wątku można napotkać liczne przykłady nieudolnej gry słów, prób połączenia logiki wioskowego głupka z osobą dobrze radzącą sobie w zakresie finansów. Z niecierpiwością czekam na finał. . Za dużo sprzecznych i zaczepnych wypowiedzi. Fake na 90%.
Moje typy:
1. Stały bywalec forum wkręcający innych użytkowników.
2. Niepełnosprytny szczęśliwiec, który trafił "6" w lotka (dostał spadek, itp)
3. Internetowy troll, który na koniec wyrzyga Wam, że wszystkie Wasze Porsche zostały zakupione za pieniądze pochodzące z wyzysku uczciwie pracującego ludu polskiego.
|
|
Góra |
|
dgdhb
|
Napisane: 18.11.2013, 16:49 |
|
|
jurek968 napisał(a): Cytuj: Zapomniałem, jeszcze dodam kamerę cofania i czujniki parkowania aby gabaryty Porsche nie zaćmiły mi obrazu wielkosci Toyoty. Genialne ! Czyli tylko to Cię niepokoi? A sprawdiłeś czy Ci się zmieści w garażu?Bo mi nie i tylko dlatego nie kupiłem Panamery. Napisz coś na ten temat.....już czekam na kolejną spokojną , analityczna wypowiedź...mieszkasz na wsi to już wiem ....
Garaż mam spory więc luz.
|
|
Góra |
|
dgdhb
|
Napisane: 18.11.2013, 16:51 |
|
|
mick napisał(a): Nie mogę się doczekać jutrzejszej relacji z jazdy testowej. PCK? Nie mają wersji 4 w Demo. Pozostaje 4S, GTS lub Turbo. W wypowiedziach autora wątku można napotkać liczne przykłady nieudolnej gry słów, prób połączenia logiki wioskowego głupka z osobą dobrze radzącą sobie w zakresie finansów. Z niecierpiwością czekam na finał. . Za dużo sprzecznych i zaczepnych wypowiedzi. Fake na 90%. Moje typy: 1. Stały bywalec forum wkręcający innych użytkowników. 2. Niepełnosprytny szczęśliwiec, który trafił "6" w lotka (dostał spadek, itp) 3. Internetowy troll, który na koniec wyrzyga Wam, że wszystkie Wasze Porsche zostały zakupione za pieniądze pochodzące z wyzysku uczciwie pracującego ludu polskiego.
Skąd wiesz jakie samochody demo mają, przecież nie wiesz do ktorego salonu Porsche pojadę a takich w Polsce jest 4.
Sam jesteś głupkiem, z typow nie trafiłęś w żaden, jestem osobą ktora ma dobrą pracę i nieźle zarabia i uważam że stać mnie na auto tej klasy
Odnośnie typu nr 2 gdybym trafił szóstkę w lotto albo dostał spadek to bym kupił za gotówkę i w ogóle bym o kredycie nie myślał, czy są tu jeszcze osoby które umieją czytać ze zrozumieniem.
|
|
Góra |
|
wit007
|
Napisane: 18.11.2013, 18:07 |
|
Członek Zarządu PCP |
|
|
Ze Śląska na jazdę próbną do Sopotu - bardzo dobry pomysł!
|
|
Góra |
|
dgdhb
|
Napisane: 18.11.2013, 19:47 |
|
|
Skąd taki wniosek że jestem ze Śląska.
A osoby które chcą kupić Astona Martina albo Ferrari jedyne salony dilerskie są w Warszawie a taka osoba jest np. z Zakopanego albo Kołobrzegu i chcę kupić taki wóz, to co musi przejechać pół Polski aby być w takim salonie.
Uważam że można przejechać nawet całą Polskę po to by się przejechać a później kupić swoje wymarzone cztery kółka.
|
|
Góra |
|
adarek
|
Napisane: 19.11.2013, 0:11 |
|
|
Jasmin nie sadze by to był Stach i by wyzywał ludzi od złodziei.
Z tego samego powodu nie sadze mick by to był jakiś członek forum.
Najprędzej to 3 opcja i do tego bezrobotny bo pisze cały dzień.
Dobrze ze ma jeszcze na internet.
|
|
Góra |
|
joko
|
Napisane: 19.11.2013, 1:07 |
|
|
Wkręt to raczej pewny, pytanie tylko czy w pozytywnym czy negatywnym kontekście.
Jeżeli robiony przez jakiegoś forumowicza po to aby "rozruszać" forum i cała sprawa się w końcu wyjaśni to ok. W takim przypadku jeżeli się w końcu ujawni, to nawet te ostre i obraźliwe dla niektórych słowa, nie będą miały znaczenia , w kontekście w jakim zostały użyte.
Może być tak, że ktoś z forum faktycznie jest na etapie zamawiania Panamery, a ten wkręt z kredytem na siłe, to taki wstęp zrobiony dla jaj, i w końcu jak już kupi, to się chwilę jeszcze podroczy, podeśle jakieś fotki ...... a na koniec powie to ja , ale Was wkręciłem
Gorzej jednak jeżeli okaże się , że rację miałem z tym co pisałem wcześniej, że jest to ktoś, kto próbuje w ten sposób wyciągnąć jakieś informacje od forumowiczów.
Zwróćcie uwagę na dwie rzeczy, po pierwsze powtarzanie jak mantry pewnych zwrotów i zdań. W kółko to samo o kredycie, o tym że można nawet na 10 lat, że nawet jak się zarabia mniej to też można go brać, o tym że prowadzący firmy biorą w leasing, itd.itp...
Po drugie nachalne wręcz wplatanie kontrowersyjnych wypowiedzi, jakby na podpuchę , bo wiadomo , że jak się takie głupoty czyta to aż się prosi aby odpowiedzieć.
Ja bym proponował, aby zamilknąć w tym temacie i niech sobie człowieczek pisze sam do siebie , zobaczymy kiedy mu się znudzi
|
|
Góra |
|
alexdr
|
Napisane: 19.11.2013, 1:27 |
|
|
Od czasu do czasu pojawiają się na forum wątki o podobnym charakterze, i o dziwo, wywołują niezłą "burzę mózgów", choć racjonalnie rzecz biorąc zasługują na kompletną ignorancję. Pozytywny aspekt to taki, że nagle koledzy, o których długo nie było słuchu, ruszają do klawiszy, by wyrazić swe oburzenie lub niesmak Inne, skad innąd ciekawe wpisy, pozostają bez odpowiedzi, brak im elementu prowokacji.
Jeśli pozwolicie, spróbujmy z większym zainteresowaniem zwracać się do "merytorycznych" wypowiedzi, a po prostu mniej uwagi poświęcać "zadymiarzom", no chyba, że się kompletnie mylę i o to tu chodzi ?
|
|
Góra |
|
stach
|
Napisane: 19.11.2013, 1:30 |
|
Klubowicz |
|
Nr klubowicza: 062
|
adarek napisał(a): Jasmin nie sadze by to był Stach i by wyzywał ludzi od złodziei. Z tego samego powodu nie sadze mick by to był jakiś członek forum. Najprędzej to 3 opcja i do tego bezrobotny bo pisze cały dzień. Dobrze ze ma jeszcze na internet.
Panowie, Jurek, litości....
|
|
Góra |
|
|