Start Strona klubowa Kalendarz imprez Sklep Porsche Polska
Nazwa użytkownika Hasło Zapamiętaj mnie Zarejestruj

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]

Utwórz nowy wątek Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 316 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 12, 13, 14, 15, 16  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł:
PostNapisane: 21.11.2013, 12:19 

Ja tam nie będę sięz Wami licytować o tą Panamerę za 10 lat, bo ona będzie źle serwisowana. Autor sam się pochwalił, że będzie kupował najtańsze części, oleje, opony i resztę. A i u znajomego będzie serwisował.

To niestety wróży nieszczęście dla przyszłych posiadaczy!

Tytuł:
PostNapisane: 21.11.2013, 13:22 

chris napisał(a):
pimi napisał(a):
pierwszy chcę kupić od dgdhb za 10 lat jego panamerę!

Nie wychylał bym sie z taka deklaracja -przesiadka z osiołka na którym sie jeździło kilka lat na narowistego araba może /choć nie musi/ może zmienić historię auta z bezwypadkowego na -"po niewielkich naprawach blacharskich"

Spoko będę jeździł tym autem spokojnie zgodnie z przepisami.

Tytuł:
PostNapisane: 21.11.2013, 13:23 

TomRS napisał(a):
Pomijając całkowicie aspekty ekonomiczne tej całej transakcji - dla mnie mega frustrujące byłoby posiadanie fajnego samochodu, przy użytkowaniu którego muszę się ograniczać i ustanawiać sobie limity przebiegu ... Dla mnie Porsche ma w pierwszym rzędzie dawać radość z jazdy a nie z posiadania :lol:

A mnie w pierwszym rzędzie wystarczy radość z posiadania.

Tytuł:
PostNapisane: 21.11.2013, 13:24 

Macpraw napisał(a):
Ja tam nie będę sięz Wami licytować o tą Panamerę za 10 lat, bo ona będzie źle serwisowana. Autor sam się pochwalił, że będzie kupował najtańsze części, oleje, opony i resztę. A i u znajomego będzie serwisował.

To niestety wróży nieszczęście dla przyszłych posiadaczy!

No wszystko trzeba wziąć pod uwagę ale, co prawda to prawda.

Tytuł:
PostNapisane: 21.11.2013, 13:36 
Członek Zarządu PCP

Nr klubowicza: 189
dgdhb napisał(a):
TomRS napisał(a):
Pomijając całkowicie aspekty ekonomiczne tej całej transakcji - dla mnie mega frustrujące byłoby posiadanie fajnego samochodu, przy użytkowaniu którego muszę się ograniczać i ustanawiać sobie limity przebiegu ... Dla mnie Porsche ma w pierwszym rzędzie dawać radość z jazdy a nie z posiadania :lol:

To będziesz musiał z tym poczekać do spłaty ostatniej raty ;)

Witek
będzie: chyba 718
było: 964 '91, 944 '85, 924 '85, 996 '02, 997S '09

http://www.komunikado.pl agencja public relations

Tytuł:
PostNapisane: 21.11.2013, 13:54 

dgdhb napisał(a):

Każdy robi co uważa :lol:

Tytuł:
PostNapisane: 21.11.2013, 14:08 

wit007 napisał(a):
dgdhb napisał(a):
TomRS napisał(a):

To będziesz musiał z tym poczekać do spłaty ostatniej raty ;)

Nie ponieważ przy standardowym kredycie na 84 miesiące od razu jestem właścicielem tzn. mam większy pakiet udziałów od banku konkretnie 51%, o tym poinformował mnie pracownik banku z którym współpracuje Porsche.

Jeżeli zdecydował bym się na ten kredyt 36 lub 48 i spłata jednorazowa lub w ratach to wtedy bym tylko pojazd wynajmował ale chyba na ten drugi kredyt się nie zdecyduję.

Po za tym, nawet jeżeli nie byłbym właścicielem auta, to proszę powiedźcie czy bank czy ja nim będę jezdził, auto będzie parkowane w garażu w domu czy na parkingu banku, więc od samego początku od momentu odbioru auta będę jego właścicielem.

Tytuł:
PostNapisane: 21.11.2013, 14:17 

dgdhb napisał(a):
Nie ponieważ przy standardowym kredycie na 84 miesiące od razu jestem właścicielem tzn. mam większy pakiet udziałów od banku konkretnie 51%, o tym poinformował mnie pracownik banku z którym współpracuje Porsche.

Jeżeli zdecydował bym się na ten kredyt 36 lub 48 i spłata jednorazowa lub w ratach to wtedy bym tylko pojazd wynajmował ale chyba na ten drugi kredyt się nie zdecyduję.

Po za tym, nawet jeżeli nie byłbym właścicielem auta, to proszę powiedźcie czy bank czy ja nim będę jezdził, auto będzie parkowane w garażu w domu czy na parkingu banku, więc od samego początku od momentu odbioru auta będę jego właścicielem.

No niezupełnie, bo do momentu całkowitej spłaty kredytu nie masz prawa 100% dysponowania autem - czyli nie możesz go np sprzedać bez zdjęcia zastawu bankowego na aucie, co możliwe jest dopiero po całkowitej spłacie kredytu. Możesz nim jeździć, pucować, cieszyć oczy jego widokiem, płacić za przeglądy i ubezpieczenie, no i regularnie przekazywać do banku określoną w umowie kwotę. Chyba jasne ? :lol: :lol: :lol: Sorry, ale tok Twojego rozumowania jest naprawdę zabawny :lol:

Tytuł:
PostNapisane: 21.11.2013, 14:36 

Tym bardziej, że kilka stron wcześniej autor wątku ubolewał nad tym, że w leasingu jeździ się nie swoim autem.

W kredycie będzie podobnie! Tylko nie na 3 lata, ale na 8 lat!!!

Tytuł:
PostNapisane: 21.11.2013, 14:52 

TomRS napisał(a):
dgdhb napisał(a):

No niezupełnie, bo do momentu całkowitej spłaty kredytu nie masz prawa 100% dysponowania autem - czyli nie możesz go np sprzedać bez zdjęcia zastawu bankowego na aucie, co możliwe jest dopiero po całkowitej spłacie kredytu. Możesz nim jeździć, pucować, cieszyć oczy jego widokiem, płacić za przeglądy i ubezpieczenie, no i regularnie przekazywać do banku określoną w umowie kwotę. Chyba jasne ? :lol: :lol: :lol: Sorry, ale tok Twojego rozumowania jest naprawdę zabawny :lol:

Ale kto powiedział że chcę sprzedać Panamerę w trakcie trwania kredytu przecież wyraźnie napisałem że chcę mieć tę Panamere przynajmniej 10-12 lat.Czyli tyle ile moje obecne auto.

Tytuł:
PostNapisane: 21.11.2013, 14:53 

Macpraw napisał(a):
Tym bardziej, że kilka stron wcześniej autor wątku ubolewał nad tym, że w leasingu jeździ się nie swoim autem.

W kredycie będzie podobnie! Tylko nie na 3 lata, ale na 8 lat!!!

No dobra powiedzmy trochę mnie poniosło ale to dlatego że maras mnie zdenerwował.I dlatego mu powiedziałem że jezdzi nie swoim autem w leasingu.

Tytuł:
PostNapisane: 21.11.2013, 15:14 

dgdhb napisał(a):
Ale kto powiedział że chcę sprzedać Panamerę w trakcie trwania kredytu przecież wyraźnie napisałem że chcę mieć tę Panamere przynajmniej 10-12 lat.Czyli tyle ile moje obecne auto.

Co nie zmienia faktu, że 100% właścicielem będziesz po całkowitej spłacie kredytu :lol: :lol: :lol:

Tytuł:
PostNapisane: 21.11.2013, 15:30 

TomRS napisał(a):
dgdhb napisał(a):

Co nie zmienia faktu, że 100% właścicielem będziesz po całkowitej spłacie kredytu :lol: :lol: :lol:

No dobra niech ci będzie.
Wolę jezdzić autem za 500kpln w kredycie i nie będąc w 100% jego właścicielem, niż jezdzić autem za np. 100kpln tak jak nie którzy sugerowali abym sobie kupił takie auto i nie mieć kredytu i będąc pełnoprawnym właścicielem mogącym sobie sprzedać to auta kiedy przyjdzie mi na to ochota. :o

Tytuł:
PostNapisane: 21.11.2013, 17:00 

Nr klubowicza: 263
TomRS napisał(a):
Dla mnie Porsche ma w pierwszym rzędzie dawać radość z jazdy a nie z posiadania :lol:

To pierwsze nie musisz kupować Porsche wystarczy wypożyczyć, a to drugie -radość z posiadania wg mnie też jest równoważna.

Obrazek

Tytuł:
PostNapisane: 21.11.2013, 21:30 

Witam dziś rozmawiałem dosyć długo z przedstawicielem VW Bank na Porsche Polska i jednocześnie radcą leasingowym jak i kredytowym na samochody osobowe.
Napiszę tylko jedną rzecz którą powiedział mi ten doradca.
Mieli nie dawno klienta który chciał kupić Porsche Cayenne i z racji tego że ta oto osoba prowadzi działalność gospodarczą jak podmiot, więc przyszły kierowca zastanawiał się nad leasingiem albo kredytem i po kalkulacji i analizie finansów w firmię wyszło mu że lepiej będzie wziąć kredyt niż leasing, więc widzicie też nie zawsze leasing się opłaca nawet dla osoby która ma firmę jest płatnikiem vatu.
A szczegóły nowy Cayenne cena 430kpln wkład własny 10% okres 48 miesięcy, i po 4 latach albo odda samochód albo go sobie zostawi i spłaci jednorazowo lub w kolejnych ratach.
Więc coś jest na rzeczy skoro już 2 Cayenne oraz 911 Cabrio tak sprzedali
3 auta o łącznej wartości prawie 2 mln zł i co powiecie tym osobą że są skończonymi idiotami że na taki kredyt się zdecydowali.

Tytuł:
PostNapisane: 21.11.2013, 21:37 

Nr klubowicza: 288
To może mógłbyś przybliżyć jakie koszty generuje leasing /operacyjny/ a jakie kredyt

Tytuł:
PostNapisane: 21.11.2013, 21:42 

chris napisał(a):
To może mógłbyś przybliżyć jakie koszty generuje leasing /operacyjny/ a jakie kredyt

Nie znam większych szczegółów tych transakcji po za tym nie wiem jaka jest sytuacja finansowa (firm) tych osób które zdecydowały się na kredyt na te auta.Chyba nawet te informacje są zastrzeżone przez pracowników banku i salonu, więc nie wypada nawet pytać, bardziej tego nie mogę objaśnić.

Tytuł:
PostNapisane: 21.11.2013, 21:57 

Nr klubowicza: 288
Nie pytam o kondycję finansową firm tylko skoro twierdzisz że kredyt jest lepszy od leasingu to powinieneś wiedzieć dlaczego .Dla ułatwienia : dla firmy jest lepsze to co daje większe koszty a więc niższe podatki

Tytuł:
PostNapisane: 22.11.2013, 0:51 

Porsche już nie mam, w garażu teraz tylko 100% dresiarskie auta stoją...
Ale czasem Was odwiedzam.
I takiego rodzynka się nie spodziewałem :lol:
Temat miazga!!!
Momentami śmiałem się w głos.
I po 15 stronach nadal nie wiem - troll, gimbus czy naganiacz :lol:

Tytuł:
PostNapisane: 22.11.2013, 1:29 

chris napisał(a):
Nie pytam o kondycję finansową firm tylko skoro twierdzisz że kredyt jest lepszy od leasingu to powinieneś wiedzieć dlaczego .Dla ułatwienia : dla firmy jest lepsze to co daje większe koszty a więc niższe podatki

Nie wiem nie interesuje mnie to nie mam firmy więc nie muszę tego wiedzieć dlaczego kredyt w tym akurat przypadku jest lepszy od leasingu, nie zagłębiałem się mocno w tym temacie ponieważ doradca też nie mówił dlaczego akurat tej osobie bardziej opłacało się wziąć kredyt niż leasing pomimo tego że prowadzi działalność gospodarczą.

Utwórz nowy wątek Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 316 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 12, 13, 14, 15, 16  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]