Autor |
Wiadomość |
dgdhb
|
Napisane: 17.11.2013, 1:06 |
|
|
I jeszcze jedno pytanie jak te auta naprawdę są takie drogie Panamera i Cayenne to dlaczego tyle tych samochodów się sprzedaje w tym kraju rosnące bezrobocie brak stabilizacji finansowej i zawodowej marne pensje ja jestem w zupełnie innej sytuacji niż 85% ludzi to dlaczego nie mogę sobie kupić.
A tacy jak maras,MEKHT czy kimbex aderek itp. to co oni się nie boją że ktoś im gwoździem porysuje albo zaj... reflektor albo szef wyje... ich z roboty a PRZEPRASZAM TO SĄ BIZNESMANI ALE FIRMY W PL UPADAJĄ oni też mogą stracić robote jak te ich firmy zbankrutują, placą ludzią 1600 zł a sami zarabiają 100x tyle tak się nie da, ludzie w PL nie będą robić na takich darmozjadów, będą kraść będą się mścić cieszcie się że w PL nie ma pozwolenia na broń ponieważ wszystkich tych prywaciarzy biznesmanów by a nie powiem co zrobili.KONIEC.
|
|
Góra |
|
alexdr
|
Napisane: 17.11.2013, 1:14 |
|
|
Mironi napisał(a): Dywagacje i tak są czysto teoretyczne bo w tym przypadku bank nie przyzna takiego kredytu przy własnym udziale 20-25%, przez rok wartość auta jeszcze będzie rekompensowała utratę wartości tylko dzięki pierwszej wpłacie, ale w kolejnych latach przy tak drogim aucie, wartość auta będzie niższa niż kwota pozostała do rozliczenia. Bank nie pozwoli sobie na takie ryzyko, więc nie ma co liczyć na taki kredyt. Nawet jeśli autor rzeczywiście chciał popełnić kredyt to realia i prawa rynku nie pozwolą mu go wziąć.
AMEN
|
|
Góra |
|
alexdr
|
Napisane: 17.11.2013, 1:18 |
|
|
dgdhb napisał(a): I jeszcze jedno pytanie jak te auta naprawdę są takie drogie Panamera i Cayenne to dlaczego tyle tych samochodów się sprzedaje w tym kraju rosnące bezrobocie brak stabilizacji finansowej i zawodowej marne pensje ja jestem w zupełnie innej sytuacji niż 85% ludzi to dlaczego nie mogę sobie kupić.
A tacy jak maras,MEKHT czy kimbex aderek itp. to co oni się nie boją że ktoś im gwoździem porysuje albo zaj... reflektor albo szef wyje... ich z roboty a PRZEPRASZAM TO SĄ BIZNESMANI ALE FIRMY W PL UPADAJĄ oni też mogą stracić robote jak te ich firmy zbankrutują, placą ludzią 1600 zł a sami zarabiają 100x tyle tak się nie da, ludzie w PL nie będą robić na takich darmozjadów, będą kraść będą się mścić cieszcie się że w PL nie ma pozwolenia na broń ponieważ wszystkich tych prywaciarzy biznesmanów by a nie powiem co zrobili.KONIEC.
No teraz to już ABW chyba do tablicy ? Dobranoc
|
|
Góra |
|
simprez
|
Napisane: 17.11.2013, 1:30 |
|
|
Sądzę, że nadszedł czas pożegnać się z imć dgdhb.
Poznaliśmy się, pogadaliśmy trochę, ale chyba nam wspólnie nie po drodze
No to (za bohaterem popkultury):
" - Za pomyślność sprawy słusznej!
- ...."
|
|
Góra |
|
dgdhb
|
Napisane: 17.11.2013, 1:35 |
|
|
simprez napisał(a): Sądzę, że nadszedł czas pożegnać się z imć dgdhb. Poznaliśmy się, pogadaliśmy trochę, ale chyba nam wspólnie nie po drodze No to (za bohaterem popkultury): " - Za pomyślność sprawy słusznej! - ...."
No to nie dowiecie się czy kupiłem auto.
|
|
Góra |
|
Gumis
|
Napisane: 17.11.2013, 1:45 |
|
Dołączył: 30.03.2012 Posty: 2283 Lokalizacja: Warszawa-Sękocin
Nr klubowicza: 330
|
dgdhb napisał(a): I jeszcze jedno pytanie jak te auta naprawdę są takie drogie Panamera i Cayenne to dlaczego tyle tych samochodów się sprzedaje w tym kraju rosnące bezrobocie brak stabilizacji finansowej i zawodowej marne pensje ja jestem w zupełnie innej sytuacji niż 85% ludzi to dlaczego nie mogę sobie kupić.
Po tych słowach mam nadzieję, że jednak dostaniesz ten kredyt no i koniecznie na szybę naklejkę "A w garażu mam Toyotę Yaris"
_________________ PORSCHOHOLIK 997 TURBO MACADAMIA oponygumis@wp.pltel.+48-602-620-510 Tomek
|
|
Góra |
|
Gumis
|
Napisane: 17.11.2013, 1:49 |
|
Dołączył: 30.03.2012 Posty: 2283 Lokalizacja: Warszawa-Sękocin
Nr klubowicza: 330
|
dgdhb napisał(a): simprez napisał(a): Sądzę, że nadszedł czas pożegnać się z imć dgdhb. Poznaliśmy się, pogadaliśmy trochę, ale chyba nam wspólnie nie po drodze No to (za bohaterem popkultury): " - Za pomyślność sprawy słusznej! - ...." No to nie dowiecie się czy kupiłem auto.
Myślisz, że kogoś to jeszcze interesuje
_________________ PORSCHOHOLIK 997 TURBO MACADAMIA oponygumis@wp.pltel.+48-602-620-510 Tomek
|
|
Góra |
|
dgdhb
|
Napisane: 17.11.2013, 1:57 |
|
|
W ogóle nie powinienem tu się rejestrować.I nie widzę w tym nic złego aby mieć w garażu 2 auta Toyotę Yaris i Porsche Panamere.
|
|
Góra |
|
joko
|
Napisane: 17.11.2013, 2:28 |
|
|
Cytuj: W ogóle nie powinienem tu się rejestrować +1 Cytuj: I nie widzę w tym nic złego aby mieć w garażu 2 auta Toyotę Yaris i Porsche Panamere. Też się zgadzam - Problem nie z tym co stoi w garażu, ale jak to się tam znalazło Cytuj: A tacy jak maras,MEKHT czy kimbex aderek itp. to co oni się nie boją że ktoś im gwoździem porysuje albo zaj... reflektor albo szef wyje... ich z roboty a PRZEPRASZAM TO SĄ BIZNESMANI ALE FIRMY W PL UPADAJĄ oni też mogą stracić robote jak te ich firmy zbankrutują, placą ludzią 1600 zł a sami zarabiają 100x tyle tak się nie da, ludzie w PL nie będą robić na takich darmozjadów, będą kraść będą się mścić cieszcie się że w PL nie ma pozwolenia na broń ponieważ wszystkich tych prywaciarzy biznesmanów by a nie powiem co zrobili.KONIEC.
Czyżby impulsem do założenia tego wątku była frustracja ????
Tak czy inaczej już czas , już czas ............
|
|
Góra |
|
Bukol
|
Napisane: 17.11.2013, 9:45 |
|
|
dgdhb napisał(a): dgdhb napisał(a): Bukol napisał(a): Dobre Podoba mi sie ten temat, zwlaszcza watek kolesia z pensja ochroniarza i nowym paskiem Coz, w PL musi byc wszystko na bogato. Ach, gdybym ja zarabial tyle co kolega, alez bym poszalal, G65 AMG bym zapodal, a co. Jedyna 1.2M PLN. W kredycie? Co za problem! Opon sie nie kupi, serwis w Norauto zawsze mozna, a klocki to samemu pod garazem sie wymieni. Paliwo od ruskiego TIRowca (tu sie diesel lepiej sprawdzi). Aha - u mnie w pracy w NL srednie zarobki na nizszych szczeblach zarzadzania to ok. 3.000-3.500€/msc. Auta w garazu: A3, Golfy, Mini, BMW 1 ew 3, Priusy itp. Nikt tu sie nie napina na kredyty na drogie auta, lepiej wydac na wypasione wakacje, hobby (trzeba miec oczywiscie), inwestycje, nieruchomosci itp. Ale gratuluje pomyslu na ten watek To że u ciebie w pracy się tak super zarabia to jakoś mało mnie interesuję ale dopowiem że bardzo dobrze znam pewną osobę która zarabia ponad 60 tysięcy zł na miesiąc i jeździ autobusem i w ogóle nie ma prawka dasz wiary.
Dam! Sam do pracy jezdze autobusem. Serio. Mam 5 minut i nie oplaca sie auta odpalac, Carrerka nawet by sie nie zagrzala dobrze.
|
|
Góra |
|
dgdhb
|
Napisane: 17.11.2013, 10:39 |
|
|
joko napisał(a): Cytuj: W ogóle nie powinienem tu się rejestrować +1 Cytuj: I nie widzę w tym nic złego aby mieć w garażu 2 auta Toyotę Yaris i Porsche Panamere. Też się zgadzam - Problem nie z tym co stoi w garażu, ale jak to się tam znalazło Cytuj: A tacy jak maras,MEKHT czy kimbex aderek itp. to co oni się nie boją że ktoś im gwoździem porysuje albo zaj... reflektor albo szef wyje... ich z roboty a PRZEPRASZAM TO SĄ BIZNESMANI ALE FIRMY W PL UPADAJĄ oni też mogą stracić robote jak te ich firmy zbankrutują, placą ludzią 1600 zł a sami zarabiają 100x tyle tak się nie da, ludzie w PL nie będą robić na takich darmozjadów, będą kraść będą się mścić cieszcie się że w PL nie ma pozwolenia na broń ponieważ wszystkich tych prywaciarzy biznesmanów by a nie powiem co zrobili.KONIEC. Czyżby impulsem do założenia tego wątku była frustracja ???? Tak czy inaczej już czas , już czas ............
Nie ma to najmniejszego znaczenia najważniejsze że będzie w garażu.
Jak się to tam znalazło to chyba jest mało istotne najważniejsze że jest a zadnego impulsu tym bardziej frustracji nie mam ty chyba nie wiesz ile firm bankrutuje ile ludzi traci pracę oraz jakiej wielkości są wyplaty w tym kraju.
|
|
Góra |
|
dgdhb
|
Napisane: 17.11.2013, 10:41 |
|
|
Bukol napisał(a): dgdhb napisał(a): dgdhb napisał(a): Bukol napisał(a): Dobre Podoba mi sie ten temat, zwlaszcza watek kolesia z pensja ochroniarza i nowym paskiem Coz, w PL musi byc wszystko na bogato. Ach, gdybym ja zarabial tyle co kolega, alez bym poszalal, G65 AMG bym zapodal, a co. Jedyna 1.2M PLN. W kredycie? Co za problem! Opon sie nie kupi, serwis w Norauto zawsze mozna, a klocki to samemu pod garazem sie wymieni. Paliwo od ruskiego TIRowca (tu sie diesel lepiej sprawdzi). Aha - u mnie w pracy w NL srednie zarobki na nizszych szczeblach zarzadzania to ok. 3.000-3.500€/msc. Auta w garazu: A3, Golfy, Mini, BMW 1 ew 3, Priusy itp. Nikt tu sie nie napina na kredyty na drogie auta, lepiej wydac na wypasione wakacje, hobby (trzeba miec oczywiscie), inwestycje, nieruchomosci itp. Ale gratuluje pomyslu na ten watek To że u ciebie w pracy się tak super zarabia to jakoś mało mnie interesuję ale dopowiem że bardzo dobrze znam pewną osobę która zarabia ponad 60 tysięcy zł na miesiąc i jeździ autobusem i w ogóle nie ma prawka dasz wiary. Dam! Sam do pracy jezdze autobusem. Serio. Mam 5 minut i nie oplaca sie auta odpalac, Carrerka nawet by sie nie zagrzala dobrze.
No i ok.
|
|
Góra |
|
chris
|
Napisane: 17.11.2013, 11:01 |
|
Nr klubowicza: 288
|
|
Góra |
|
fux
|
Napisane: 17.11.2013, 11:06 |
|
|
A tacy jak maras,MEKHT czy kimbex aderek itp. to co oni się nie boją że ktoś im gwoździem porysuje albo zaj... reflektor albo szef wyje... ich z roboty a PRZEPRASZAM TO SĄ BIZNESMANI ALE FIRMY W PL UPADAJĄ oni też mogą stracić robote jak te ich firmy zbankrutują, placą ludzią 1600 zł a sami zarabiają 100x tyle tak się nie da, ludzie w PL nie będą robić na takich darmozjadów, będą kraść będą się mścić cieszcie się że w PL nie ma pozwolenia na broń ponieważ wszystkich tych prywaciarzy biznesmanów by a nie powiem co zrobili.KONIEC. Patrząc na godzinę wpisu, można zakładać, iż % + klawiatura to nie jest dobre połączenie. Sugeruje obejrzeć serial House of Cards.
Tam jest w sposób nie wymagający wysiłku umysłowego, jednakże miło przedstawione, co niesie za sobą zbliżona aktywność.
Narka.
|
|
Góra |
|
dgdhb
|
Napisane: 17.11.2013, 11:32 |
|
|
fux napisał(a): dgdhb napisał(a): I jeszcze jedno pytanie jak te auta naprawdę są takie drogie Panamera i Cayenne to dlaczego tyle tych samochodów się sprzedaje w tym kraju rosnące bezrobocie brak stabilizacji finansowej i zawodowej marne pensje ja jestem w zupełnie innej sytuacji niż 85% ludzi to dlaczego nie mogę sobie kupić.
A tacy jak maras,MEKHT czy kimbex aderek itp. to co oni się nie boją że ktoś im gwoździem porysuje albo zaj... reflektor albo szef wyje... ich z roboty a PRZEPRASZAM TO SĄ BIZNESMANI ALE FIRMY W PL UPADAJĄ oni też mogą stracić robote jak te ich firmy zbankrutują, placą ludzią 1600 zł a sami zarabiają 100x tyle tak się nie da, ludzie w PL nie będą robić na takich darmozjadów, będą kraść będą się mścić cieszcie się że w PL nie ma pozwolenia na broń ponieważ wszystkich tych prywaciarzy biznesmanów by a nie powiem co zrobili.KONIEC. Patrząc na godzinę wpisu, można zakładać, iż % + klawiatura to nie jest dobre połączenie. Sugeruje obejrzeć serial House of Cards.Tam jest w sposób nie wymagający wysiłku umysłowego, jednakże miło przedstawione, co niesie za sobą zbliżona aktywność. Narka.
Mam to gdzieś po prostu kilka osób na forum w tym Tomata mnie zdenerwowało cieszcie się że to tylko tyle a zadnych frustracji nie wylewam ubolewam tylko nad bezrobociem mojego brata i ogólnie marną płacą my wspólnie z żoną czujemy że chwycilismy Boga za nogi i jesteśmy zadowoleni ale jesteśmy też ludzcy na krzywdy innych ludzi i nie jesteśmy znieczulicą,to mnie dobija i przeraża ale cóż zrobić grunt oby jak najszybciej PO i Tusk oddał władzę, a prawdziwej frustracji to wy jeszcze u mnie nie widzieliście.
|
|
Góra |
|
Bukol
|
Napisane: 17.11.2013, 11:41 |
|
|
Koles, wyp.... z ta polityka!!! To nie miejsce na takie dyskusje kto ma odejsc, a kto przyjsc.
OT - fajny z ciebie brat, Ty bierzesz kredyt na Panamere, a brat bezrobotny.
Ale i tak uwazam, ze ten caly watek to sciema. Chyba ktos dostal cegla na marszu w Wwie
|
|
Góra |
|
dgdhb
|
Napisane: 17.11.2013, 11:56 |
|
|
Bukol napisał(a): Koles, wyp.... z ta polityka!!! To nie miejsce na takie dyskusje kto ma odejsc, a kto przyjsc. OT - fajny z ciebie brat, Ty bierzesz kredyt na Panamere, a brat bezrobotny. Ale i tak uwazam, ze ten caly watek to sciema. Chyba ktos dostal cegla na marszu w Wwie
Nie mam zamiaru z tobą dyskutować.
|
|
Góra |
|
stach
|
Napisane: 17.11.2013, 12:03 |
|
Klubowicz |
|
Nr klubowicza: 062
|
Panowie, proponuję zakończyć ten zacny wątek, nic z tego nie wynika.
|
Góra |
|
dgdhb
|
Napisane: 17.11.2013, 12:09 |
|
|
Panowie jeszcze mam pytanie techniczne moze trochę śmieszne ale nie chcę sie pytać w salonie ponieważ wyjdę wiecie na kogo jak juz będzie samochód stał do odbioru to czy w będzie zatankowany czy będę musiał przynieść karnister z benzyną, a jak będzie zatankowany to po brzegi czy tylko aby mógł dojechać do najblizszej stacji benzynowej, pytam poważnie ponieważ juz nie pamiętam jak odbierałem Yarisa z salonu było to tak dawno czy teraz się coś zmieniło w tej kwestii.Pytam serio.
|
|
Góra |
|
fux
|
Napisane: 17.11.2013, 12:23 |
|
|
Wystarczy paliwa do najbliższej, a może dalszej stacji.
Reszta EOT.
P.S. Proponuję wątek poczyścić i zamknąć.
|
|
Góra |
|
|