Start Strona klubowa Kalendarz imprez Sklep Porsche Polska
Nazwa użytkownika Hasło Zapamiętaj mnie Zarejestruj

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]

Utwórz nowy wątek Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 316 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9 ... 16  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł:
PostNapisane: 16.11.2013, 0:08 

Dosyć......please :confused2:

Tytuł:
PostNapisane: 16.11.2013, 0:17 

MP-GDY napisał(a):
Dosyć......please :confused2:
TAK TAK absolutnie masz rację Mrożek się kłania. to już zakrawa na jakieś śmiechy z poważnych ludzi. koniec.

Tytuł:
PostNapisane: 16.11.2013, 1:15 

PoZoR napisał(a):
dgdhb napisał(a):
Temat w cale nie jest żartobliwy chyba że wy tak uważacie poczekajcie do wtorku.

A myślałem, że Prima aprilis jest w kwietniu :D
Powodzenia w zakupie i trzymam kciuki :piwo: za dobre negocjacje w cenie w końcu jest koniec roku i można coś jeszcze uciąć z tych 550 tys.

Dzięki oby do wtorku już się nie mogę doczekać jazdy testowej a na lekturę polecam artykuł o kredytach samochodowych i krótko mówiąc ile ktoś powinien zarabiać aby było go stać na nowe auto jest tam o kredycie na 5 i nawet na 10 lat podobno można taki kredyt dostać nawet nie wiedziałem a samochody do 200 tysięcy zł:
http://www.superauto24.com/ile-trzeba-z ... ,pr,5.html
Pozdrawiam.

Sorry za 2 takie same posty.

Tytuł:
PostNapisane: 16.11.2013, 9:32 
Członek Honorowy

Nr klubowicza: 029
[quote="dgdhb"]
W Toyocie mam letnie i zimowe opony kolego jakbyś nie wiedział.Nie mam żadnych uniwersalnych./quote]

Ufff..... :lol:

były: 911 - T'73, S'77, SC'81, turbo look'84,
targa'88,
Boxster - 98
------------------
996 - 01

Zobacz profil YIM  

Tytuł:
PostNapisane: 16.11.2013, 10:22 

Nie wierzę w to co czytam, uwaga szaleństwo jest zaraźliwe :D

Proponuje przenieść temat do
http://www.porscheclub.home.pl/forum/viewforum.php?f=10

Pozdrawiam

Tytuł:
PostNapisane: 16.11.2013, 11:24 

Wiem, ze to nie moj temat ale nie znalazlem lepszego miejsca na forum, zeby sie poradzic.

Mam 17 lat i od 5 jezdze mz etz 150 ktorego dostalem od taty. Czas juz jednak na inna maszine. Chcialbym spelnic swoje marzenie i nabyc nowy sprzet: Ducati 1199 Panigale S Tricolore. Moze jest na form jakis motocyklista, ktory nim jezdzi lub wie co to za moto.
Fakty: mam odlozone troche z kieszonkowego, do tego udzielam korkow z matmy wiec pare groszy miesiecznie wpada. Tata obiecal dac mi na osiemnastke tysiaka. Niedluga chce isc na stodia wiec bende mogl wziasc kredyt stodencki (jakies 3 dyszki). Znalazlem tez ogloszenie o dobrze platnej pracy dla mlodych chlopcow w Niemczech. Rodzice tez zgodzili sie wziac troche kredytu, zzebym byl szczesliwy.
Kosztow eksploatacji sie nie boje. Kask mam z simsona, skore dostane po dziadk, tez motocykliscie ( walne tylko na plecy sobie naszywke dukati) a dziewczyna obiecala dawac 50 zl miesiecznie na wache. Butow moto miec nie musze bo bede jexdzil zadko i to tylko w lato wiec mam trampki. Moto nede trzymal w stodole na miejscu po krasuli. Juz sie nie moge doczekac jak dziolchy benda piszczec jak smigne przez wioske. Nie wiem tylko czy opony trzeba wymieniac na zimowe nawet jak sie nie jezdzi? No i czy mozna wstawic tam gaz, zeby bylo troche taniej. Nie ma niestety tez jazdy prubnej ale mysle ze ogarne sprzeta, jak sadzicie?
Przepraszam raz jeszcze, ze podpinam sie akurat pod ten wontek ale wydaje mi sie idealny dla moich dylematow.

Acha, jeszcze jedno- tata jest slusarzem a mama pracuje w szkole wiec zarabiaja odpowiednio: 1,38 sredniej krajowej i 0,93 sredniej krajowej. Bo to chyba wazna informacja tu na forum...

Milego likendu i czekam na podpowiedzi!!!!

P.S. Muslalem wczesniej o Ducati 1199 Panigale SUPERLEGGERA ale jest jak dla mnie juz chyba troche za droga. Z drugiej strony cholera wie ile w tych Niemczech placa...."

Tytuł:
PostNapisane: 16.11.2013, 11:33 

Przy takich zarobkach rodziców olej Ducati....bierz Panamere !! :wink:

Tytuł:
PostNapisane: 16.11.2013, 11:42 

MP-GDY napisał(a):
Przy takich zarobkach rodziców olej Ducati....bierz Panamere !! :wink:

Ta panamera to jakis model Hondy czy KTMa?

Tytuł:
PostNapisane: 16.11.2013, 12:04 
Członek Zarządu PCP

Nr klubowicza: 189
dgdhb napisał(a):
PoZoR napisał(a):
dgdhb napisał(a):
Temat w cale nie jest żartobliwy chyba że wy tak uważacie poczekajcie do wtorku.

Powodzenia w zakupie i trzymam kciuki :piwo: za dobre negocjacje w cenie w końcu jest koniec roku i można coś jeszcze uciąć z tych 550 tys.

Dzięki oby do wtorku już się nie mogę doczekać jazdy testowej a na lekturę polecam artykuł o kredytach samochodowych i krótko mówiąc ile ktoś powinien zarabiać aby było go stać na nowe auto jest tam o kredycie na 5 i nawet na 10 lat podobno można taki kredyt dostać nawet nie wiedziałem a samochody do 200 tysięcy zł:
Pozdrawiam.

I nic a nic nie dziwi Cię, że piszą o kredytach na auta do 200 tys. zł??

Witek
będzie: chyba 718
było: 964 '91, 944 '85, 924 '85, 996 '02, 997S '09

http://www.komunikado.pl agencja public relations

Tytuł:
PostNapisane: 16.11.2013, 12:30 

Nr klubowicza: 039
Chętnie się dowiem na jakich warunkach bank udzieli kredytu.
Przecież to nie tajemnica.
Chodzi też o to ,że auto bardzo szybko traci na wartości .
W połowie spłaty może sie okazać , że jest mniej warte niż pozostała częśc do zapłaty.

Napisze też jako ciekawostkę ,że kolego miał lising na Mazdę.Drogi rzadko spotykany model.
Chuchał dmuchał ,symboliczny przebieg , jeżdził tylko latem etc.
Miał 36 rat ,zostały mu 3 raty jak rozbił auto......
Rzeczoznawca firymy lisingowej( właściciel auta) orzekł , że koszt naprawy przekracza wartośc auta .
Kolega dostał pisemko , że ma prawo pierwokupu zlomu .
Stwierdzil ,że mu się nie opłaca.
33 raty poszły w piach ani kasy ani auta...

968 - out
912
996 - out

Tytuł:
PostNapisane: 16.11.2013, 12:49 

A propos opon właśnie mi przypomnieliście ze tez mam 10 letnie opony ...........w moim rowerze górskim.Już pęknięcia widać.
Poradźcie wymieniać czy dalej jeździć aż gdzieś w lesie dostanę wystrzał. ((-. ale jak Yaris daje rade 7 lat to mój rower chyba da jeszcze trochę radę.

Tytuł:
PostNapisane: 16.11.2013, 13:26 

wit007 napisał(a):
dgdhb napisał(a):
PoZoR napisał(a):
dgdhb napisał(a):

Pozdrawiam.

I nic a nic nie dziwi Cię, że piszą o kredytach na auta do 200 tys.
zł??

Nie dziwi skoro można na 200 tys to i pewnie na 500 tys też można.

Tytuł:
PostNapisane: 16.11.2013, 13:29 

jurek968 napisał(a):
Chętnie się dowiem na jakich warunkach bank udzieli kredytu.
Przecież to nie tajemnica.
Chodzi też o to ,że auto bardzo szybko traci na wartości .
W połowie spłaty może sie okazać , że jest mniej warte niż pozostała częśc do zapłaty.

Napisze też jako ciekawostkę ,że kolego miał lising na Mazdę.Drogi rzadko spotykany model.
Chuchał dmuchał ,symboliczny przebieg , jeżdził tylko latem etc.
Miał 36 rat ,zostały mu 3 raty jak rozbił auto......
Rzeczoznawca firymy lisingowej( właściciel auta) orzekł , że koszt naprawy przekracza wartośc auta .
Kolega dostał pisemko , że ma prawo pierwokupu zlomu .
Stwierdzil ,że mu się nie opłaca.
33 raty poszły w piach ani kasy ani auta...

No właśnie dlatego leasing nie jest dobrą formą finansowania auta,kilka info dam we wtorek ale na pewno nie wszystkie ze względów prywatnych.

Tytuł:
PostNapisane: 16.11.2013, 13:31 

adarek napisał(a):
A propos opon właśnie mi przypomnieliście ze tez mam 10 letnie opony ...........w moim rowerze górskim.Już pęknięcia widać.
Poradźcie wymieniać czy dalej jeździć aż gdzieś w lesie dostanę wystrzał. ((-. ale jak Yaris daje rade 7 lat to mój rower chyba da jeszcze trochę radę.

Nie martw się Panamera też pewnie dała by rade na 10 letnich oponach kwestia dobrego wyboru przy zakupie opon.

A wracając do znajomka który ma Passata to wy się śmiejecie ale zobaczycie on te auto sprzeda drożej niż kupił w salonie skoro tak bardzo o niego dba.

Tytuł:
PostNapisane: 16.11.2013, 14:00 
Klubowicz

Nr klubowicza: 258
dgdhb napisał(a):
adarek napisał(a):

Nie martw się Panamera też pewnie dała by rade na 10 letnich oponach kwestia dobrego wyboru przy zakupie opon.

A wracając do znajomka który ma Passata to wy się śmiejecie ale zobaczycie on te auto sprzeda drożej niż kupił w salonie skoro tak bardzo o niego dba.

To bedzie super precedens. Myslisz, ze Tobie tez sie to moze udac z Panamera..? :wink:

Adarek: w moim rowerze gorskim jezdzilem zima na zimowkach z kolcami (po 300 na kolo) i bylo swietnie. Tym razem pisze na powaznie.

Bartek

997.1 GT3
964 C2
958 3.0d
996 turbo X50 [był]
964 C4 [był]

Tytuł:
PostNapisane: 16.11.2013, 14:06 

BT napisał(a):
dgdhb napisał(a):
adarek napisał(a):

To bedzie super precedens. Myslisz, ze Tobie tez sie to moze udac z Panamera..? :wink:

Adarek: w moim rowerze gorskim jezdzilem zima na zimowkach z kolcami (po 300 na kolo) i bylo swietnie. Tym razem pisze na powaznie.

Myślę że może się udać ten precedens, 300 za koło do rowera no nieźle przepłacone ja mam tańsze opony w Toyocie i jest super.
I że by nie było ja cały czas piszę na poważnie.

Tytuł:
PostNapisane: 16.11.2013, 14:20 
Klubowicz

Nr klubowicza: 258
Kolego, ja nie pisze o cenie, tylko o ilości kolcow w oponie. Widzę, ze czuły jesteś na punkcie finansów.

A co do precedensu, to nie bierz tego na poważnie, bo może Cię czekać rozczarowanie. Chyba, ze kupisz jeden z niewielu modeli, które wytrzymują próbę czasu. Jednym z nich jest 911 2.7 RS, Twoje za jakieś 300-400 tysięcy.

W dalszym ciagu uważam, ze ten wątek to ściema, bo nie wierze w tak dalece idącą szczera naiwność. Gratuluje jednak pomyslu - temat ma ogromna popularnosc i wartosc rozrywkowa, ktorej ostatnio troche brakowalo na forum :wink:

Bartek

997.1 GT3
964 C2
958 3.0d
996 turbo X50 [był]
964 C4 [był]

Tytuł:
PostNapisane: 16.11.2013, 14:28 

Ze śmiechu brzuch mnie boli!!!

Wzorem do naśladowania są ludzie bogaci.

Odpowiedz sobie czy Twój kolega od Passata jest bogaty?

Odpowiedz sobie też na pytanie, kto jeździ Panamerami, S-klasami itp?

Odpowiedz sobie na pytanie czy Ty jesteś bogaty??!!

Dostałeś tu na forum mnóstwo konstruktywnych odpowiedzi i rad! Weź je sobie do serca!!!

Wnioskuję, że jesteś młodym człowiekiem z całkowitym brakiem doświadczenia motoryzacyjnego (życiowego zresztą też).

Kup sobie Golfa GTI albo Megane RS. Wrażenia będziesz mieć rewelacyjne a nawet na wakacje będziesz mógł nim pojechać, bo spali tylko 11 litrów wachy na setkę! Mało który samochód na drodze Cię wyprzedzi i będziesz mógł sobie dołożyć nawigację jako dodatek.

Piszę to poważnie i bez szyderstwa! We wtorek pojeździj Panamerą i niech Ci się śni! Kupisz sobie za 5-7 lat jak będzie Cię stać, będziesz mieć dzieci, dom i oszczędności na czarną godzinę!!! Weź wtedy kredyt na Prosiaka, ale miej jakiekolwiek zabezpieczenie!!!

No i daj żonie poczytać to forum! Może ona wybije Ci ten idiotyczny pomysł z głowy!!!

Tytuł:
PostNapisane: 16.11.2013, 14:39 

Macpraw napisał(a):
Ze śmiechu brzuch mnie boli!!!

Wzorem do naśladowania są ludzie bogaci.

Odpowiedz sobie czy Twój kolega od Passata jest bogaty?

Odpowiedz sobie też na pytanie, kto jeździ Panamerami, S-klasami itp?

Odpowiedz sobie na pytanie czy Ty jesteś bogaty??!!

Dostałeś tu na forum mnóstwo konstruktywnych odpowiedzi i rad! Weź je sobie do serca!!!

Wnioskuję, że jesteś młodym człowiekiem z całkowitym brakiem doświadczenia motoryzacyjnego (życiowego zresztą też).

Kup sobie Golfa GTI albo Megane RS. Wrażenia będziesz mieć rewelacyjne a nawet na wakacje będziesz mógł nim pojechać, bo spali tylko 11 litrów wachy na setkę! Mało który samochód na drodze Cię wyprzedzi i będziesz mógł sobie dołożyć nawigację jako dodatek.

Piszę to poważnie i bez szyderstwa! We wtorek pojeździj Panamerą i niech Ci się śni! Kupisz sobie za 5-7 lat jak będzie Cię stać, będziesz mieć dzieci, dom i oszczędności na czarną godzinę!!! Weź wtedy kredyt na Prosiaka, ale miej jakiekolwiek zabezpieczenie!!!

No i daj żonie poczytać to forum! Może ona wybije Ci ten idiotyczny pomysł z głowy!!!

Dziękuję za dobre rady zostaję jednak przy Panamerze no "cóż to będę pierwszym który przeliczył się ze swoimi mozliwosciami finansowymi i pierwszym biedakiem w Panamerze".I wezmę kredyt na Panamere bez żadnego zabezpieczenia bez dzieci i bez oszczędności na czarną godzinę.

Odpowiedzi:
1.Uważam że nie.Ale to moze dobrze.

2.Takimi autami jezdzą firmy a nie ludzie prywatni.

3.Myślę że tak, patrząc na to ile zarabia 80% tego społeczeństwa.

Nie jestem takim młodym człowiekiem mam 34 lata.

I jeszcze jedno wzorem do naśladowanie nie są ludzie bogaci tylko mądrzy.Uważam że stać mnie na Panamerę.

Tytuł:
PostNapisane: 16.11.2013, 14:40 

BT napisał(a):
Kolego, ja nie pisze o cenie, tylko o ilości kolcow w oponie. Widzę, ze czuły jesteś na punkcie finansów.

A co do precedensu, to nie bierz tego na poważnie, bo może Cię czekać rozczarowanie. Chyba, ze kupisz jeden z niewielu modeli, które wytrzymują próbę czasu. Jednym z nich jest 911 2.7 RS, Twoje za jakieś 300-400 tysięcy.

W dalszym ciagu uważam, ze ten wątek to ściema, bo nie wierze w tak dalece idącą szczera naiwność. Gratuluje jednak pomyslu - temat ma ogromna popularnosc i wartosc rozrywkowa, ktorej ostatnio troche brakowalo na forum :wink:

To jestem szczery i naiwny to jakis grzech.

Utwórz nowy wątek Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 316 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9 ... 16  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]