Autor |
Wiadomość |
jurek968
|
Napisane: 15.11.2013, 20:16 |
|
Nr klubowicza: 039
|
Zapytaj o to wyposażenie może swoją żonę, skoro Ona ma tyrać następne 8 lat na kredyt Lepiej tak zrób serio...
Wiem ,że Panamera się kobietom podoba , mojej też jak byliśmy w salonie
było ok do chwili jak sobie zera przy cenie dokładniej policzyła...
Góra |
|
Daro
|
Napisane: 15.11.2013, 20:22 |
|
Nr klubowicza: 263
|
A bierzesz pod uwagę zawiść sąsiadów? czyli gwóźdź na lakierze czy chociażby ostatnio modne kradzieże reflektorów? (choć to ponoć w nowych poprawili) cena na all. 3 119,00 za jeden tez chyba robi wrażenie?
|
dgdhb
|
Napisane: 15.11.2013, 20:27 |
|
|
jurek968 napisał(a): Zapytaj o to wyposażenie może swoją żonę, skoro Ona ma tyrać następne 8 lat na kredyt Lepiej tak zrób serio... Wiem ,że Panamera się kobietom podoba , mojej też jak byliśmy w salonie było ok do chwili jak sobie zera przy cenie dokładniej policzyła...
Słuchaj ok tylko że wiesz ja praktycznie w moim Yarisie po za klimatyzacją i lakierem metalizowanym to nic nie mam więc myślę że wyposażenie standardowe jest jak najbardziej in plus, i trochę obawiam się że tak naprawdę poza kamerą cofania i czujnikami to więcej wodotrysków nie wykorzystam tym bardziej że będę jezdził mało a wiadomo każdy dodatek powoduję zwiększenie ceny,
słyszałem że podobno w PL od momentu premiery Panamery sprzedały się tylko zaledwie 5 takich samochodów z wyposazeniem standardowym, a reszta była doposażana średnio 10-20 tys euro ale zdarzały się wyjątki doposażenia nawet na 30-50 tys euro i było też przedział 4-10 tys euro, więc może pochwalcie się jak macie wyposażone Panamery Kimbex,MEKHT i inni posiadacze tego wspaniałego auta w jakiej kwocie dodatki dołożyliście.
|
|
Góra |
|
maras
|
Napisane: 15.11.2013, 20:28 |
|
|
młody-stary człowieku, idż we wtorek na jazdę próbną i jeżeli ci się spodoba auto to bierz bo więcej komentarzy na NIE chyba nie usłyszysz ,nawet w przeddzień ślubu. twoja brocha ,twoja kasa, twoje zmartwienie. btw. na wiosnę kończy mi się leasing panamery 4, stan perfekcyjny 50tkm,ideał, może to będzie temat dla ciebie. pójdzie za 48% nowego. I żeby nie było, idę level w górę.
|
|
Góra |
|
dgdhb
|
Napisane: 15.11.2013, 20:29 |
|
|
DK napisał(a): A bierzesz pod uwagę zawiść sąsiadów? czyli gwóźdź na lakierze czy chociażby ostatnio modne kradzieże reflektorów? (choć to ponoć w nowych poprawili) cena na all. 3 119,00 za jeden tez chyba robi wrażenie?
Mieszkam w spokojnej okolicy sąsiad też ma drogie auto,samochód będzie garazowany cena reflektorow nie robi na mnie żadnego wrażenia ponieważ zdaje sobie z tego sprawę że skoro auto tyle kosztuje to i wyposazenie auta będzie kosztować i części.
|
|
Góra |
|
dgdhb
|
Napisane: 15.11.2013, 20:32 |
|
|
maras napisał(a): młody-stary człowieku, idż we wtorek na jazdę próbną i jeżeli ci się spodoba auto to bierz bo więcej komentarzy na NIE chyba nie usłyszysz ,nawet w przeddzień ślubu. twoja brocha ,twoja kasa, twoje zmartwienie. btw. na wiosnę kończy mi się leasing panamery 4, stan perfekcyjny 50tkm,ideał, może to będzie temat dla ciebie. pójdzie za 48% nowego. I żeby nie było, idę level w górę.
Leasing to pewnie masz firmę a ja firmy nie mam co zamierzasz kupić i jak długi miałeś ten leasing.
|
|
Góra |
|
maras
|
Napisane: 15.11.2013, 20:41 |
|
|
dgdhb napisał(a): maras napisał(a): młody-stary człowieku, idż we wtorek na jazdę próbną i jeżeli ci się spodoba auto to bierz bo więcej komentarzy na NIE chyba nie usłyszysz ,nawet w przeddzień ślubu. twoja brocha ,twoja kasa, twoje zmartwienie. btw. na wiosnę kończy mi się leasing panamery 4, stan perfekcyjny 50tkm,ideał, może to będzie temat dla ciebie. pójdzie za 48% nowego. I żeby nie było, idę level w górę. Leasing to pewnie masz firmę a ja firmy nie mam co zamierzasz kupić i jak długi miałeś ten leasing. i to by było na tyle, zdrówka życzę.maras
|
|
Góra |
|
dgdhb
|
Napisane: 15.11.2013, 21:00 |
|
|
maras napisał(a): dgdhb napisał(a): maras napisał(a): młody-stary człowieku, idż we wtorek na jazdę próbną i jeżeli ci się spodoba auto to bierz bo więcej komentarzy na NIE chyba nie usłyszysz ,nawet w przeddzień ślubu. twoja brocha ,twoja kasa, twoje zmartwienie. btw. na wiosnę kończy mi się leasing panamery 4, stan perfekcyjny 50tkm,ideał, może to będzie temat dla ciebie. pójdzie za 48% nowego. I żeby nie było, idę level w górę. Leasing to pewnie masz firmę a ja firmy nie mam co zamierzasz kupić i jak długi miałeś ten leasing. i to by było na tyle, zdrówka życzę.maras
Niema sprawy nie chcesz to nie mów, tylko że wiesz że ty jezdziłeś nie swoim autem tylko tak jakby go wynajmowałeś przez firme leasingową ale to twoje zmartwienie, na szczęście przy kredycie tak nie jest, zdrówka życzę.
|
|
Góra |
|
Bukol
|
Napisane: 15.11.2013, 21:11 |
|
|
A co za roznica czy jezdzisz niesplaconym kredytowanym, czy leasingowanym? Leasingowany wyjdzie taniej i to w zasadzie jedyna roznica poza wpisem do DR
Trzyletni leasing spokojnie za 105-106% mozna miec, a trzyletni kredyt na auto pewnie wyniesie stokilkanascie % po trzech latach. Ten niesplacony w kredycie teoretycznie jest twoj, ale nie sprzedaz bez zgody banku itp.
A przy okazji - czy w PL nie ma leasingu finansowego dla osob fizycznych, tak jak w wielu krajach?
A tak na marginesie, zaloze na chwile przy piatku, ze jednak na serio chcesz wypruc z siebie i zony wnetrznosci i zaskoczyc sasiada panamera - czemu nie kupisz uzywanej za pol ceny? Mozna trafic z polskim pochodzeniem (vide oferta marasa) i nadal cieszyc sie autem z gwarancja i albo splacic nie w 7 lat, tylko 3-4 lub w 7 ale o polowe nizsze raty? Styknie jeszcze na 991 dla zony
|
|
Góra |
|
maras
|
Napisane: 15.11.2013, 21:17 |
|
|
dgdhb napisał(a): maras napisał(a): dgdhb napisał(a): maras napisał(a): młody-stary człowieku, idż we wtorek na jazdę próbną i jeżeli ci się spodoba auto to bierz bo więcej komentarzy na NIE chyba nie usłyszysz ,nawet w przeddzień ślubu. twoja brocha ,twoja kasa, twoje zmartwienie. btw. na wiosnę kończy mi się leasing panamery 4, stan perfekcyjny 50tkm,ideał, może to będzie temat dla ciebie. pójdzie za 48% nowego. I żeby nie było, idę level w górę. Leasing to pewnie masz firmę a ja firmy nie mam co zamierzasz kupić i jak długi miałeś ten leasing. i to by było na tyle, zdrówka życzę.maras Niema sprawy nie chcesz to nie mów, tylko że wiesz że ty jezdziłeś nie swoim autem tylko tak jakby go wynajmowałeś przez firme leasingową ale to twoje zmartwienie, na szczęście przy kredycie tak nie jest, zdrówka życzę.
|
|
Góra |
|
dgdhb
|
Napisane: 15.11.2013, 21:23 |
|
|
Bukol napisał(a): A co za roznica czy jezdzisz niesplaconym kredytowanym, czy leasingowanym? Leasingowany wyjdzie taniej i to w zasadzie jedyna roznica poza wpisem do DR Trzyletni leasing spokojnie za 105-106% mozna miec, a trzyletni kredyt na auto pewnie wyniesie stokilkanascie % po trzech latach. Ten niesplacony w kredycie teoretycznie jest twoj, ale nie sprzedaz bez zgody banku itp. A przy okazji - czy w PL nie ma leasingu finansowego dla osob fizycznych, tak jak w wielu krajach? A tak na marginesie, zaloze na chwile przy piatku, ze jednak na serio chcesz wypruc z siebie i zony wnetrznosci i zaskoczyc sasiada panamera - czemu nie kupisz uzywanej za pol ceny? Mozna trafic z polskim pochodzeniem (vide oferta marasa) i nadal cieszyc sie autem z gwarancja i albo splacic nie w 7 lat, tylko 3-4 lub w 7 ale o polowe nizsze raty? Styknie jeszcze na 991 dla zony
Nie chcę kupić bubla bitego czy kradzionego a zakup drogiego używanego auta na pewno jest 100razy bardziej ryzykowny niż nowy,jak żona zrobi prawko to będzie Yaris a nie tam 911.
Nie ma w PL leasingu dla osob fizycznych informacja prosto z salonu.
Powiem szczerze nie zastanawiałem się nad używanym chyba poproszę o kontakt do marasa ale na pewno nie kupie za 48% ceny nowego tylko zdecydowanie mniej jeżeli już ma być używany spokojnie Panowie we wtorek podejmę wstępne decyzję co dalej.
|
|
Góra |
|
fulnek
|
Napisane: 15.11.2013, 21:50 |
|
|
Bajki, bajeczki, science fiction, bzdury, mitomania!
Tyle w temacie
|
|
Góra |
|
Gumis
|
Napisane: 15.11.2013, 22:01 |
|
Dołączył: 30.03.2012 Posty: 2283 Lokalizacja: Warszawa-Sękocin
Nr klubowicza: 330
|
Lekarz kazał przytakiwać
_________________ PORSCHOHOLIK 997 TURBO MACADAMIA oponygumis@wp.pltel.+48-602-620-510 Tomek
|
|
Góra |
|
chris
|
Napisane: 15.11.2013, 22:27 |
|
Nr klubowicza: 288
|
Gumis napisał(a): Lekarz kazał przytakiwać
Masz rację
Prof .dr Stanisławski
|
|
Góra |
|
pdmobil
|
Napisane: 15.11.2013, 22:58 |
|
Członek Honorowy |
|
Nr klubowicza: 029
|
Drogi "dgdhb" !
Dywagować mniej czy bardziej żartobliwie o zakupie Panamery można w nieskończoność, ale zima idzie, słota, błota i z przerażeniem myślę o spotkaniu na swej drodze Yariski na 7-letnich oponach. Podejrzewam, że gdzie Ci tam zmieniać na zimowe. W trosce o ten jakże zabawny i pouczający temat, zachęcam do zmiany opon. Choćby na uniwersalne, ale nowe.....żebyś nam nie doznał uszczerbku znienacka. Jeżeli zaczniesz udowadniać, że w każdych warunkach dajesz radę, to zapraszam na kolejną pojeżdżawkę w najbliższą niedzielę na Bemowo. Pokaż starym wyjadaczom jak się to robi Pół świata, a i Polska ma się dołączyć do tych, którzy uznają, że w zimie na zimowych, a latem na letnich...i wcale niegłupi to wymyślili ! Panamerą...MUSISZ mieć opony i na lato i na zimę...no chyba,że zimą nie będą Ci potrzebne, ale wtedy cały zakup staje się idiotycznie nieekonomiczny, a cały temat jedynie żartobliwy
Góra |
|
wit007
|
Napisane: 15.11.2013, 23:04 |
|
Członek Zarządu PCP |
|
Dołączył: 12.03.2008 Posty: 9172 Lokalizacja: Gdynia/Warszawa
Nr klubowicza: 189
|
Maras, ktoś Ci w końcu otworzył oczy. 20% to wszystko, co dostaniesz za swoją Panamerę Pisz umowę, bo nie mam czasu Ale, żeby nie było że tylko Ty masz wiatr w oczy - pomyśl, ile straci dgdhb po wyjeździe z salonu
_________________ Witek będzie: chyba 718 było: 964 '91, 944 '85, 924 '85, 996 '02, 997S '09 http://www.komunikado.pl agencja public relations
|
|
Góra |
|
dgdhb
|
Napisane: 15.11.2013, 23:48 |
|
|
fulnek napisał(a): Bajki, bajeczki, science fiction, bzdury, mitomania! Tyle w temacie
Super i co z tego.
|
|
Góra |
|
dgdhb
|
Napisane: 15.11.2013, 23:52 |
|
|
pdmobil napisał(a): Drogi "dgdhb" ! Dywagować mniej czy bardziej żartobliwie o zakupie Panamery można w nieskończoność, ale zima idzie, słota, błota i z przerażeniem myślę o spotkaniu na swej drodze Yariski na 7-letnich oponach. Podejrzewam, że gdzie Ci tam zmieniać na zimowe. W trosce o ten jakże zabawny i pouczający temat, zachęcam do zmiany opon. Choćby na uniwersalne, ale nowe.....żebyś nam nie doznał uszczerbku znienacka. Jeżeli zaczniesz udowadniać, że w każdych warunkach dajesz radę, to zapraszam na kolejną pojeżdżawkę w najbliższą niedzielę na Bemowo. Pokaż starym wyjadaczom jak się to robi Pół świata, a i Polska ma się dołączyć do tych, którzy uznają, że w zimie na zimowych, a latem na letnich...i wcale niegłupi to wymyślili ! Panamerą...MUSISZ mieć opony i na lato i na zimę...no chyba,że zimą nie będą Ci potrzebne, ale wtedy cały zakup staje się idiotycznie nieekonomiczny, a cały temat jedynie żartobliwy
W Toyocie mam letnie i zimowe opony kolego jakbyś nie wiedział.Nie mam żadnych uniwersalnych.
Jednak pomimo pewnie na pewno zejscia z ceny kolegi maras nie zdecyduję się na zakup auta używanego, kupię fabrycznie nową Panamerę do produkcji i chcę mieć wpływ na to w jakim zamówię kolorze lakieru i tapicerki a na te rzeczy nie mam wpływu w aucie używanym nawet jeżeli musiałbym uszczuplić trochę wyposażenie dodatkowe aby móc zmniejszyć ostateczną cenę auta.
Temat w cale nie jest żartobliwy chyba że wy tak uważacie poczekajcie do wtorku.
|
|
Góra |
|
PoZoR
|
Napisane: 16.11.2013, 0:07 |
|
Nr klubowicza: 412
|
dgdhb napisał(a): Temat w cale nie jest żartobliwy chyba że wy tak uważacie poczekajcie do wtorku.
A myślałem, że Prima aprilis jest w kwietniu
Powodzenia w zakupie i trzymam kciuki za dobre negocjacje w cenie w końcu jest koniec roku i można coś jeszcze uciąć z tych 550 tys.
_________________ Marcin było: 986, 987S, 996.2 Targa Orient Red Metallicjest: Macan S i Boxster 718 http://WWW.AURAN.PLhttp://WWW.MISSALA.PLPerfumeria Quality Gdańsk
|
|
Góra |
|
maras
|
Napisane: 16.11.2013, 0:07 |
|
|
wit007 napisał(a): Maras, ktoś Ci w końcu otworzył oczy. 20% to wszystko, co dostaniesz za swoją Panamerę Pisz umowę, bo nie mam czasu Ale, żeby nie było że tylko Ty masz wiatr w oczy - pomyśl, ile straci dgdhb po wyjeździe z salonu Witku wiatr od morza od urodzenia mi wieje i Bogu dzięki, że jest ten leasing.
|
|
Góra |
|
|