Start Strona klubowa Kalendarz imprez Sklep Porsche Polska
Nazwa użytkownika Hasło Zapamiętaj mnie Zarejestruj

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]

Utwórz nowy wątek Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 316 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10 ... 16  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł:
PostNapisane: 16.11.2013, 15:15 

Nr klubowicza: 263
Patrząc na stabilność naszej gospodarki i polityki płacowej trudno prorokować na 3 lata do przodu a co dopiero 8 lat!! chyba, że masz maszynę czasu a wtedy ci Panamera jest zbędna ;)
na portalu chociażby Otomoto jest kalkulator i panamera za lekko ponad 600 tys na 84 raty daje nam: 13 630 zł raty a po lekturze która poleciłeś dochód netto musi być ok 21 tys miesięcznie i to przez ponad 8 lat a gdzie reszta kosztów utrzymania auta.:)
temat poza humoreską ma także jakiś cel dydaktyczny, bo w innym przypadku nie brał bym w kalkulator takich kwot na samochód, a tak zawsze jakaś wiedza :D

Obrazek

Tytuł:
PostNapisane: 16.11.2013, 15:17 

Nr klubowicza: 263
zrzut

Nie masz wystarczających uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego postu.

Obrazek

Tytuł:
PostNapisane: 16.11.2013, 15:23 
Klubowicz

Nr klubowicza: 258
Skoro podchodzimy do tematu dydaktycznie, to wrzucam temat nawiazujacy do powyzsżego zartu:

http://prostaegzekucja.pl/2012/05/05/ja ... wlasnosci/

Bartek

997.1 GT3
964 C2
958 3.0d
996 turbo X50 [był]
964 C4 [był]

Tytuł:
PostNapisane: 16.11.2013, 15:50 

Kolego DK ale ja mam ok 20-25% wkładu własnego do kredytu o czym informowałem kilka stron wczesniej po za tym ratę w salonie Porsche wyliczono mi o wiele mniejszą.

Skoro 99,9% takich drogich aut jest kupowane przez firmy w formie raty leasingowej,
to ja będę w tych 0,1% osób które kupują tak drogie auta do celów prywatnych czyli zaliczam się do grona sportowców,celebrytów,ludzi na etacie zarabiających dużo, złodziei,dyrektorów na kontrakcie oraz nie można zapomnieć o szczęśliwych osobach które trafiły szóstkę w Lotto.
Pozdrawiam.

Tytuł:
PostNapisane: 16.11.2013, 15:54 

dgdhb napisał(a):
Macpraw napisał(a):
Odpowiedz sobie na pytanie czy Ty jesteś bogaty??!!

3.Myślę że tak, patrząc na to ile zarabia 80% tego społeczeństwa.

Myślę, że przyrównując Twoje zarobki do średnich zarobków w Mongolii jesteś arcybogaty. Ale raczej nie ma to wpływu na to jak bank oceni Twoją zdolność kredytową przy zakupie wymarzonej Panamery.

Tytuł:
PostNapisane: 16.11.2013, 15:55 

Remek napisał(a):
dgdhb napisał(a):
Macpraw napisał(a):

Myślę, że przyrównując Twoje zarobki do średnich zarobków w Mongolii jesteś arcybogaty. Ale raczej nie ma to wpływu na to jak bank oceni Twoją zdolność kredytową przy zakupie wymarzonej Panamery.

To ty tak uważasz,ja tak nie uważam, zobaczymy we wtorek chyba że admin wcześniej zamknie i wyrzuci temat do kosza.

Po za tym banki też chcą zarobić jeszcze do tego taka cena auta,banki w dzisiejszych czasach biją się o klienta a nie nimi gardzą po za tym jeżeli nie będę miał zdolności kredytowej w banku X to pójdę do banku Y jeżeli nie tu to pójdę do banku Z, a takich banków na rynku finansowym jest mnóstwo.

Tytuł:
PostNapisane: 16.11.2013, 16:11 
Klubowicz

dgdhb napisał(a):
Remek napisał(a):
dgdhb napisał(a):
Macpraw napisał(a):

To ty tak uważasz,ja tak nie uważam, zobaczymy we wtorek chyba że admin wcześniej zamknie i wyrzuci temat do kosza.

Po za tym banki też chcą zarobić jeszcze do tego taka cena auta,banki w dzisiejszych czasach biją się o klienta a nie nimi gardzą po za tym jeżeli nie będę miał zdolności kredytowej w banku X to pójdę do banku Y jeżeli nie tu to pójdę do banku Z, a takich banków na rynku finansowym jest mnóstwo.

Uwazam, ze admin powinien jak najbardziej zostawic ten watek ku przestrodze innym, na przyszlosc. Jak widac, jestes obeznany w tematach finansowych, wiec jakos dasz sobie rade. Zdaj relacje po wtorku.

Bartek

997.1 GT3
964 C2
958 3.0d
996 turbo X50 [był]
964 C4 [był]

Tytuł:
PostNapisane: 16.11.2013, 16:12 

Macpraw napisał:
Kup sobie Golfa GTI albo Megane RS.

Taa jasne to już bym wolał używaną Panamerę od marasa niż miał kupić wspomniane auta.

Tytuł:
PostNapisane: 16.11.2013, 16:14 

BT napisał(a):
dgdhb napisał(a):
Remek napisał(a):
dgdhb napisał(a):
Macpraw napisał(a):

Uwazam, ze admin powinien jak najbardziej zostawic ten watek ku przestrodze innym, na przyszlosc. Jak widac, jestes obeznany w tematach finansowych, wiec jakos dasz sobie rade. Zdaj relacje po wtorku.

OK ale jak wyrzuci do kosza albo zamknię ten watek to nici z informacji.
Dzięki i pozdrawiam.

Tytuł:
PostNapisane: 16.11.2013, 16:31 

Coś mi się wydaje Koledzy, że ktoś nas chyba nieźle podpuszcza i sonduje.
A co jak ów lekko naiwny, napalony na Panamerę człowiek, to pracownik banku, który znalazł sobie taki sposób aby wybadać granicę ludzkiej naiwności , albo zareklamować swoje "usługi" :?:
(o przedstawicielu innej profesji to nawet nie wspominam :wink: )
Na szczęście znakomita większość z Nas wykazuje się zdrowym rozsądkiem i mądrością życiową , więc jeżeli mam rację to temat raczej gościowi nie wypalił
:lol:

Tytuł:
PostNapisane: 16.11.2013, 16:59 

joko napisał(a):
Coś mi się wydaje Koledzy, że ktoś nas chyba nieźle podpuszcza i sonduje.
A co jak ów lekko naiwny, napalony na Panamerę człowiek, to pracownik banku, który znalazł sobie taki sposób aby wybadać granicę ludzkiej naiwności , albo zareklamować swoje "usługi" :?:
(o przedstawicielu innej profesji to nawet nie wspominam :wink: )
Na szczęście znakomita większość z Nas wykazuje się zdrowym rozsądkiem i mądrością życiową , więc jeżeli mam rację to temat raczej gościowi nie wypalił
:lol:

Ojej a może ty jestes pracownikiem jakiejś firmy leasingowej i polecasz tę formę zakupu ponieważ nie ma juz innych no chyba że gotowka ale szczerze nie wiem i nie chcę wróżyć ile Panamer zostało kupionych za gotówkę, nawet kolega maras,kimbex czy adarek nie kupili za gotówkę tylko w leasing choć podobno ich na to stać i kto kogo tu podpuszcza i sonduję, a leasing to nic innego jak też usluga bankowa kolego JOKO.

Tytuł:
PostNapisane: 16.11.2013, 19:05 

Coś wam te kaluklatory rat kredytowych w otomoto nie wychodzą,raty z kosmosu macie tu linka do porządnego kalkulatora oferta z 3 banków Nordea,BNP Paribas i MultiBank :
http://www.totalmoney.pl/kredyty_samoch ... 7751,0,0,0

13 tysięcy na miesiąc to kwota którą podał kolega DR jest wzięta z kosmosu, a prawda jest taka że w najtańszym banku nordea rata z kapitałem początkowym i odsetkami wynosi 5700 zł wszystko dokładnie piszę sami sprawdźcie.

I jeszcze jedno ja nie kupuję Panamery za 600 tys tylko za ok 500 tys,ponieważ Panamera 4 to w podstawie 440 tys brutto+wyposażenie dodatkowe celuję w kwote 0,5mln zł minus rabat na samochód wstępna informacja z salonu to jakieś 4-5% upustu więc jest chyba nieźle jak na auto do produkcji.

Tytuł:
PostNapisane: 16.11.2013, 19:38 

Nr klubowicza: 143
4-5% rabatu, hehehe ; szał no nie :shock: :)

www.911classic.pl zawsze piękne 911 :)

Krzysztof

Tytuł:
PostNapisane: 16.11.2013, 20:07 

Nr klubowicza: 039
Obstawiam ,że we wtorek okaże się że Yaris jest w czymś tam lepszy itp.
Kolega chyba się nie zdecyduje na takie spektakularne harrakiri finansowe.
No inaczej powinien sobie odłożyć( już najlepiej) na skłądkę klubową ,może zegarek klubowy i zimowe opony..to tak na pierwszy ogień :wink:

968 - out
912
996 - out

Tytuł:
PostNapisane: 16.11.2013, 21:10 

jurek968 napisał(a):
Obstawiam ,że we wtorek okaże się że Yaris jest w czymś tam lepszy itp.
Kolega chyba się nie zdecyduje na takie spektakularne harrakiri finansowe.
No inaczej powinien sobie odłożyć( już najlepiej) na skłądkę klubową ,może zegarek klubowy i zimowe opony..to tak na pierwszy ogień :wink:

Jeżeli z żoną mamy do dyspozycji co miesiac kilka średnich krajowych to rata w wysokości ok 6 tysiecy nie powinna stanowic problemu ale tak jak już chyba o tym pisałme kilka stron wcześniej wiec zdecyduje się a harakiri to na pewno nie jest, o czym świadczy artykuł w którym pisze ile ktoś powinien zarabiać aby było go stać na nowy samochód.

Tytuł:
PostNapisane: 16.11.2013, 21:12 

kimbex napisał(a):
4-5% rabatu, hehehe ; szał no nie :shock: :)

Czyli ty miałeś więcej rabatu, ale ja kupuję jeden samochód a nie kilka tak jak ty.

PostNapisane: 16.11.2013, 21:26 

maras napisał(a):
sądzę,że będziesz miał po zakupie problem z lekka mówiąc mentalny,kiedy trzeba będzie za ubezpieczenie zapłacić około 2k.euro a było za toyotkę 200 euro. za zimówki z felgami 7k.euro a było 700,za zatankowanie 150 euro, jak się jedzie na zakupy to do klifu a nie do biedronki(bo tak ładniej).gwarancja się kończy szybko to musisz brać równięż pod uwagę i wszystko musisz robić w serwisie a tam nie ma lipy , to w końcu Porsche.nie mniej jednak uważam ,że warto kupić to autko. maras :)

Na zakupy do biedronki to żaden wstyd nie dawno u mnie w mieście pod biedronką stały BMW X6, GL i Lexus RX i często wlaściciele takich aut robią zakupy czy to w biedronce lub lidlu a nie w jakiś strasznie dużych centrach handlowych.

Tytuł:
PostNapisane: 16.11.2013, 21:35 
Klubowicz

To bedzie spektakularne harakiri, za to auto bedziesz mial wyjatkowe, byc moze jedyne takie w Polsce. Panamera bez opcji. Toz to bedzie rarytas, rodzynek, bialy kruk...

Chlopie opamietaj sie! Tutaj nawet przesmiewcze komentarze sa pisane z reguly w dobrej intencji, zeby pomoc innym uniknac pewnych bledow. Troche moze Cie rozumiem, bo wielu (wiekszosc?) z nas rowniez choruje na te chorobe. Nie obrazaj sie, przeciez i tak zrobisz, jak uznasz za stosowne.

Wciaz nie wierze, ze do tej pory pisales powaznie i traktuje ten temat jako zart primaaprilisowy zrobiony lekko poniewczasie. Jesli jednak to, co pisales, jest prawda i podejmiesz te szalona decyzje, to pochwal sie swoja radoscia z posiadania nowej Panamery 4 i faktycznymi kosztami uzytkowania/garazowania tego auta. Ku przestrodze innym.

Nie zazdroszcze.

Bartek

997.1 GT3
964 C2
958 3.0d
996 turbo X50 [był]
964 C4 [był]

Tytuł:
PostNapisane: 16.11.2013, 22:01 

BT napisał(a):
To bedzie spektakularne harakiri, za to auto bedziesz mial wyjatkowe, byc moze jedyne takie w Polsce. Panamera bez opcji. Toz to bedzie rarytas, rodzynek, bialy kruk...

Chlopie opamietaj sie! Tutaj nawet przesmiewcze komentarze sa pisane z reguly w dobrej intencji, zeby pomoc innym uniknac pewnych bledow. Troche moze Cie rozumiem, bo wielu (wiekszosc?) z nas rowniez choruje na te chorobe. Nie obrazaj sie, przeciez i tak zrobisz, jak uznasz za stosowne.

Wciaz nie wierze, ze do tej pory pisales powaznie i traktuje ten temat jako zart primaaprilisowy zrobiony lekko poniewczasie. Jesli jednak to, co pisales, jest prawda i podejmiesz te szalona decyzje, to pochwal sie swoja radoscia z posiadania nowej Panamery 4 i faktycznymi kosztami uzytkowania/garazowania tego auta. Ku przestrodze innym.

Nie zazdroszcze.

Kolego Panamer bez opcji sprzedało się w PL podobno 5 sztuk informował mnie sprzedawca w salonie, a ja moją zamierzam doposażyć najprawdopodobniej za wyposażenie dodatkowe zapłacę przedział 5-10 tys euro, i porównując mój obecny samochód do nawet najtańszej Panamery to wyposażenie standardowe nowej Panamery czy innego Porsche jest na tyle bogate że przy moich przebiegach 5 000 tys km rocznie i tak by to wyposażenie w 100% wystarczyło ponieważ wiem czego mi potrzeba w samochodzie.

Jeżeli chodzi o opcję to dzisiaj wstępnie mogę powiedzieć ze wezmę lakier metalizowany, jasną skórę,czujniki parkowania jakieś większe felgi oraz dobry system nagłośnieniowy oraz przedłuże gwarancję tak jak aderek,
i zastanawiam się nad nawigacją ale skoro mało jeżdzę to chyba sobie odpuszczę pokonuję krotkie trasy: dom-praca,praca-dom i ew. zakupy po drodzę do domu praktycznie rzadko pojawiam się na autostradach więc nawigacji nie wezmę tym bardziej że sporo kosztuję lepiej kupić zimowe opony a nawigację zawsze możne dokleić do szyby tak jak w Yarisie mam Mante.

Jakie moga być koszta garażowania może mnie oświecisz za garaż nie płacę stoi na posesji.
Szkoda że nie zazdrościsz, ten temat,wątek może być lekcją dla innych jak spełniać marzenia i kupować bardzo różne drogie rzeczy przy calkiem niezłych dochodach przecież.Pozdrawiam.

Tytuł:
PostNapisane: 16.11.2013, 22:11 
Członek Zarządu PCP

Nr klubowicza: 189
Też myślę że wątek powinien zostać - ku przestrodze. Najlepsze (poza szaleństwem autora) jest to, że on chyba do tej pory widział Panamerę tylko na ulicy, jakie są różnice między 4S a 4 czy GTS zna z katalogu, ale chce się po krótkiej przejażdżce (pytanie jaką wersję mają w salonie) uwiązać się na 7(!) lat w związek z samochodem. Fajnym, ale jednak samochodem. I ładować w ten związek prawie każdy grosz. Boję się, że Twoja żona może po paru miesiącach stracić wyrozumiałość, a podobno Twoje kalkulacje opierają się na ponadprzeciętnych dochodach was obojga.

Witek
będzie: chyba 718
było: 964 '91, 944 '85, 924 '85, 996 '02, 997S '09

http://www.komunikado.pl agencja public relations

Utwórz nowy wątek Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 316 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10 ... 16  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]